Σελίδες

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Έβαλαν χέρι και στο ρύζι – Νέο μεταλλαγμένο λόγω… κλιματικής αλλαγής!


Η κλιματική αλητεία συνεχίζει ακάθεκτη. Από την εφαρμογή της Ατζέντας 21 μέχρι αφορμές να μας πασάρουν μεταλλαγμένα και.. με τις ευλογίες του Πάπα!

Τώρα τα έβαλαν με το ρύζι. Σαν να μην έφταναν οι τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων που καταναλώνονται για την παραγωγή του ρυζιού καθιστώντας το επικίνδυνο για την υγεία, το επόμενο βήμα ήταν το μεταλλαγμένο ρύζι που… θα παράγει λιγότερο μεθάνιο!

Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας ποικιλίας ρυζιού με πιο αμυλώδεις κόκκους που εκπέμπει λιγότερο μεθάνιο.

Η νέα αυτή ποικιλία πλασάρεται ότι έχει στόχο τόσο τη σίτιση περισσότερων ανθρώπων όσο και του περιορισμού της “υπερθέρμανσης του πλανήτη”. Η καλλιέργεια του ρυζιού, μια πηγή αμύλου και υδατανθράκων για δισεκατομμύρια ανθρώπους, κατηγορείται τώρα ότι συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στις εκπομπές μεθανίου, ενός αερίου συνυπεύθυνου για την κλιματική αλλαγή.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία “βιώσιμων” τεχνολογιών για την αύξηση της παραγωγής ρυζιού, μειώνοντας παράλληλα τις εκροές μεθανίου από την καλλιέργεια ρυζιού», δήλωσε ο Σαν Τσουανζίν του Σουηδικού Πανεπιστημίου Γεωργικών Επιστημών, επικεφαλής της έρευνας.

Το πιάσατε το “βιώσιμο” και το “τεχνολογία”; Το πρώτο είναι αναφορά στην Ατζέντα 21 και το δεύτερο επιβεβαιώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που λέει ΜΌΝΟ η τεχνολογία θα αναπτύσσεται από δω και πέρα και μέσα σ’ αυτή εννοεί και το φαγητό σας.

Παλιά φρόντιζε η Φύση, φρόντιζε ο Θεός για αυτό, τώρα φάτε τεχνολογία!

Η διεθνής ερευνητική ομάδα από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία πρόσθεσε ένα γονίδιο κριθαριού σε μια συμβατική ποικιλία ρυζιού για να δημιουργήσει την ποικιλία με το όνομα SUSIBA2.

Τριετές δοκιμές στην Κίνα έδειξαν ότι η καλλιέργεια του SUSIBA2 συσχετίζεται με σημαντική μείωση των εκπομπών μεθανίου, αναφέρει η μελέτη. Τώρα πως το μέτρησαν αυτό, αφήστε το καλύτερα. Όταν μιλούν οι “ειδικοί’ η αλήθεια σωπαίνει.

Ωστόσο, η δημιουργία της νέας ποικιλίας εγείρει πιθανά ζητήματα ηθικής και βιολογικής φύσεως, καθώς η μακρόχρονη επίδραση της γενετικής τροποποίησης στη γενική λειτουργία του φυτού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί επαρκώς, λέει το ρεπορτάζ, αλλά ποιος ακούει, όταν ο ίδιος ο Πάπας τάσσεται υπέρ των μεταλλαγμένων με το πρόσχημα της σίτισης των φτωχών; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου