Σελίδες

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Συνέντευξη του Χρήστου Ρήγα στην εφημερίδα ''Το Αντίδοτο''


ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Ένας νέος πολιτικός φορέας δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Πατρίδα μας και αμέσως αναστάτωσε τον ευρύτερο Εθνικιστικό χώρο. Εμείς πάντα μιλήσαμε στους αναγνώστες μας καθαρά και επειδή είναι μια περίεργη εποχή ζυμώσεων σε όλους τους πολιτικούς χώρους πήραμε την πρωτοβουλία να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο της Λα'ι'κής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης κύριο Χρήστο Ρήγα σχετικά με αυτήν του την προσπάθεια.

Το Αντίδοτο : Αγαπητέ Χρήστο κατ'αρχήν θα ήθελα να διευκρινίσουμε την κρίση που περνάει η Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
Πώς εσείς την προσεγγίζεται;

Χρήστος Ρήγας : Για εμάς η κρίση είναι πρωταρχικά πολιτική και μετά οικονομική. Εξηγούμε , η κρίση έχει υπευθύνους πολιτικούς που διοίκησαν την Πατρίδα μας κατά την διάρκεια των περίπου 40 ετών της μεταπολίτευσης και την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν , αρκεί να σκεφτείτε μερικά ονόματα που ήταν κυρίαρχα στην πολιτική σκηνή μέχρι πριν λίγα χρόνια  από όλους τους πολιτικούς χώρους και έχουν εξαφανιστεί. Μήπως γιατί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη;
Και ποιοί πρέπει σήμερα να πληρώσουν το <<μάρμαρο>>;
Ο Ελληνικός λαός που δεν έχει καμία ευθύνη για αυτήν την κατάσταση , γιατί για εμάς ισχύει ότι δε τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά τα έφαγαν κάποια συγκεκριμένα λαμόγια και αυτοί πρέπει να πληρώσουν.

Α : Ο λαός στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς συνέβει αυτό, μια εθνο-μηδενιστική ιδεολογία να κερδίζει καθαρά σε όλες τις τελευταίες εκλογές;

Χ.Ρ : Μια πολύ σύντομη ανάλυση αυτού του φαινομένου είναι η εξής: σε όλο το Δυτικό κόσμο η διανόηση ήταν πάντοτε ας την πούμε ως <<ελευθεριάζουσα>> και βρισκόταν στις παρυφές των μεγάλων, θα θυμάστε ασφαλώς τις εθνο-μηδενιστικές θέσεις που υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ποτέ όμως πριν δεν κατόρθωσε να αυτονομηθεί και να γίνει ένας ιδιαίτερος πολιτικός πόλος.
Αυτό συνέβη με την οικονομική κρίση και το είδαμε τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό γίγνεσθαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυριότερο σημείο είναι ότι αυτοί κατάφεραν να κάνουν την ιδεολογία τους πλειοψηφική, όπως το είδαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Τσίπρας μόλις έγινε πρωθυπουργός τα έπαιξε όλα σε μια ζαριά και δυστυχώς για την χώρα έχασε με αποτέλεσμα να έλθουμε σε αυτό το άσχημο σημείο χωρίς δικαίωμα επιλογής.
Από την άλλη ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται με μεγάλη ένταση και απέδειξε ότι διαθέτει μοναδικές αντοχές που αν διοχετευθούν σε μια θετική κατεύθυνση θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μια θετική διέξοδο.

Α : Οι περισσότεροι συντελεστές αυτού του νέου πολιτικού φορέα παρατηρήσαμε ότι προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή.
Ποιά ήταν η αιτία της αποστασιοποίησης τόσων πολλών στελεχών από αυτή;

Χ.Ρ : Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν η οικογενειοκρατία είναι κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει , όχι μόνο εμένα , αλλά και το σύνολο των μελών-ψηφοφόρων της ΧΑ. Αναλυτικότερα ο κ.Μιχαλολιάκος έχει διορίσει στη Βουλή αρκετά μέλη της οικογένειας του και το πλέον απαράδεκτο έχει κάνει τη γυναίκα του βουλευτή σε αντίθεση με αυτά που ισχυριζόταν παλιότερα , δηλαδή την αντίθεση στο ισχύον σύστημα , αυτός βλέπουμε να απολαμβάνει τα αγαθά του συστήματος. Αυτό το είδαμε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο πολιτικό σύστημα και τα παραδείγματα είναι πολλά, από την υπόκλιση στην Ντόρα Μπακογγιάνη μέχρι την πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων υπό την πρωθυπουργία του εκλεκτού του συστήματος σερ Μαρκεζίνη. Μετά τις , σίγουρα άδικες , προφυλακίσεις νόμισε ότι αν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά θα δικαιωνόταν με αποτέλεσμα να γίνει ένας πολιτικός όμηρος στα χέρια του συστήματος που μέσα στο δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο θα πάρει πολλά χρόνια για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι μια συρρίκνωση του Εθνικιστικού χώρου που βρίσκεται σήμερα σε άνοδο και περιμένει πολλά από τους Έλληνες Εθνικιστές Αγωνιστές και όχι φυσικά να τους υπερασπίζονται αριστεροί συνήγοροι σε μια πολιτική δίκη , όπως έκαναν μερικά στελέχη ακόμα και η σύζυγος του Μιχαλολιάκου , μπας και την βγάλουν καθαρή.
Πέρα από όλα αυτά η μίμηση ξένων προτύπων με ενοχλεί αφάνταστα γιατί πιστεύω ότι η Ελληνική Λα'ι'κή Παράδοση πρέπει να είναι η βάση της ιδεολογίας μας.

Α : Πείτε μας τώρα λίγα λόγια για την Λ.Ε.Π.ΕΝ.

Χ.Ρ : Επειδή η Λ.Ε.Π.ΕΝ έχει προέλθει από ένωση προσώπων και οργανώσεων ως επί το πλείστον από την Περιφέρεια πρέπει να έχει μια διεύθυνση λιγότερο συγκεντρωτική. Για πρώτη φορά ένας πολιτικός φορέας ξεκινά από την Περιφέρεια
για να κατακτήσει το Κέντρο.
Δεν έχουμε Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο σήμερα την ώρα που έχει πάρει φωτιά το ίδιο  μας το σπίτι αλλά πολιτικές θέσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται 
βάναυσα με τα μέτρα που παίρνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις των δούλων του ξένου παράγοντα. Αφετέρου οι πολιτικές θέσεις που έχουμε μπορούν να ενώσουν άτομα από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες που έχουν όμως σήμερα τα ίδια προβλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σίγουρα σήμερα ζαλισμένοι από τη συμπεριφορά των κομμάτων που στέκονταν δήθεν ενάντια στα μνημόνια και τα εφαρμόζουν χωρίς την παραμικρή αντίσταση και πέρα από αυτό συνεχίζουν τις ίδιες
πελατειακές σχέσεις την ώρα που η Πατρίδα μας και ο λαός βυθίζεται μέσα σε μια κρίση δίχως τέλος.
Πρέπει έτσι , σύμφωνα με τα παραπάνω , να διοικείται υπό μίας επιτροπής ή επιτρόπων οι οποίες θα αποφασίζουν κατά περίπτωση για τα επίκαιρα θέματα. Οι κατά τόπους οργανώσεις θα απολαμβάνουν πλήρη αυτονομία στα τοπικά 
ζητήματα , όπως και αυτές θα αποφασίζουν αν θα κατέβουν στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Έτσι οι οπαδοί και τα μέλη του νέου φορέα θα δραστηριοποιούνται και τοπικά μέσα από τους συλλόγους και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται.
Μοιραία αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές τάσεις στον ίδιο πολιτικό φορέα. Αυτό δείχνει καταρχήν υγεία γιατί επικρατεί πάντα η πιο επίκαιρη τάση και αυτό μας προφυλάσσει από αρτηριοσκληρωτικές καταστάσεις,
αφετέρου μπορεί να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Α : Το όνομα σας μοιάζει με το επώνυμο του ιδρυτή και της σημερινής ηγέτιδας του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου. Εξηγήστε μας αυτή την ταύτιση.

Χ.Ρ : Το αναλυτικό όνομα μας είναι Λα'ι'κή Ελληνική Πατριωτική Ένωση γιατί εμείς προερχόμαστε από τον λαό και δε θέλουμε να εκπροσωπήσουμε μόνο μία τάξη ή το καθεστώς.
Από τον Λαό , με τον Λαό , για τον Λαό. Ελληνική γιατί εμείς πιστεύουμε σε αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας <<Πας μη Έλλην,βάρβαρος>>. Πατριωτική γιατί πέρα από το άτομο υπάρχει πρωταρχικά το σύνολο δηλαδή η Ελληνική Λα'ι'κή Κοινότητα και μη ξεχνάτε αυτό που είπε ο Όμηρος στην Ιλιάδα <<Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης>>. Τέλος , Ένωση γιατί διαφορετικοί άνθρωποι και συλλογικότητες ενώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να αντισταθούν στη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης  και στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που θέλει να εξαφανίσει την Πατρίδα μας. Ποτέ να μη ξεχνάτε <<η ισχύς εν τη ενώση>>.
Τώρα αν το όνομα μας παραπέμπει στο επώνυμο του ιδρυτή και της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου αυτό καθόλου δε μας ενοχλεί , το αντίθετο μάλιστα. Αυτό δείχνει την πολιτική μας ταύτιση με το Εθνικό Μέτωπο το οποίο αντιστέκεται πολλές 
δεκαετίες στην εισβολή της Παγκοσμιοποίησης και του αμερικάνικου τρόπου ζωής και την αλλοίωση της Γαλλικής ταυτότητας. Πόσο μάλλον εμείς πρέπει να αντισταθούμε για να μη χάσουμε όχι μόνο την ταυτότητα μας αλλά και την ίδια μας
την ύπαρξη σαν Έθνος και μη ξεχνάτε ότι κάποτε η Ευρώπη ήταν Ελλαδικός χώρος. Στη συνέχεια βλέπουμε ότι η μόνη πετυχημένη αντίσταση στον αμερικανικό νεοφιλελευθερισμό με μπροστάρη τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι η πολιτική του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν που έδειξε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος. 
Αυτό επιδιώκουμε και εμείς στην Ελλάδα σήμερα και η πρόσφατη εκλογική επιτυχία του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για την επιτυχία μας απέναντι σε πολλούς διαφορετικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου