Σελίδες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ούτε διευθύνσεις ούτε ονόματα!


«Κοκορομαχίες» την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει....
 Μια από τα ίδια ήταν και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, από την οποία απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.....
Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από τα φορολογικά βάρη χωρίς τέλος, από τις απειλές πλειστηριασμών και από τα παιχνίδια της τρόικας, η πολυδιαφημισμένη για «αποκαλύψεις» επί του θέματος προ ημερησίας συζήτηση δεν είχε ούτε ονόματα ούτε διευθύνσεις.
Η κοκορομαχία μεταξύ των αρχηγών δεν έκανε κανέναν πολίτη σοφότερο και η όλη αντιπαράθεση κινήθηκε σε ρυθμούς προεκλογικού χαρακτήρα.

Χιλιοειπωμένες ιστορίες
Με ατάκες και υπονοούμενα και με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς ακούστηκαν οι ίδιες χιλιοειπωμένες ιστορίες στην ίδια αίθουσα, με τους ίδιους ή άλλους πρωταγωνιστές, επιβεβαιώνοντας την κακοδαιμονία που βασανίζει την πολιτική ζωή του τόπου. Με τον Τσίπρα να θέτει ερωτήματα (τα οποία κατά τον πρωθυπουργό έμειναν αναπάντητα) στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ν.Δ. να του ζητά εκλογές εδώ και τώρα, κατηγορώντας τον για χυδαιολογίες, σημαδεύτηκε η συζήτηση, η οποία κράτησε περίπου 10 ώρες και προς το τέλος της είχε αρκετές εντάσεις. Χαρακτηριστική του έντονου κλίματος ήταν η ατάκα του Τσίπρα στο κλείσιμο της πρωτολογίας του: «Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens, κ. Μητσοτάκη;».

Με τον Μητσοτάκη να απαντά στη δευτερολογία του: «Φυσικά υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Και το ερώτημα είναι τι κάνατε εσείς». Παράλληλα, ο αρχηγός της Ν.Δ. τόνισε ότι δεν του χάρισε κανείς τηλεφωνικό κέντρο, αλλά το αγόρασε, ενώ για το θέμα του «Κήρυκα» υποστήριξε ότι είναι ρυθμισμένο το δάνειο και υπάρχει εγγύηση ακινήτου. Επίσης, κατηγόρησε τον Τσίπρα για χυδαιότητα και ψευτομαγκιές, και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αγαπημένο παιδί του Κουρή και του αυριανισμού». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τον εφοπλιστή Καραγιώργη και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε στη «λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής», λέγοντας χαρακτηριστικά «Κοσκωτάς, Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Ο Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς και κατέληξε καλώντας τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει άμεσα εκλογές: «Οταν, κατόπιν αιτήματός μας, ανακοινώσατε αυτήν τη συζήτηση, είπατε ότι "τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά". Αφού είστε τόσο σίγουρος για τον εαυτό σας και σας αρέσουν τα λογοπαίγνια, δεχτείτε και το επόμενο αίτημά μας: Προκηρύξτε εκλογές! Ελάτε, αν τολμάτε. Δώστε στον ελληνικό λαό, που ασφυκτιά από την πολιτική σας, τη δυνατότητα να εκφραστεί και να δώσει τέλος στον σημερινό κατήφορο. Γιατί μετά τα όσα ακούσαμε σήμερα, έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ: Η πολιτική, οικονομική και θεσμική ανόρθωση της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική, ιδεολογική και ηθική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε, κύριε Τσίπρα. Μόνο να το αναβάλλετε. Οσο αργότερα τόσο χειρότερα θα είναι για εσάς».

«Μιντιακό πραξικόπημα»
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, στις τοποθετήσεις του μίλησε για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. «Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη (η Ν.Δ.), 210.000.000 ευρώ στον ελληνικό λαό και εσείς, κυρία Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ), 189.000.000! Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά και αγύριστα. Και σας ερωτώ, κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον "Κήρυκα Χανίων";». Αναφερόμενος στο θέμα του Eurogroup, τόνισε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η φράση που καταλόγισε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο υπουργός Οικονομικών είπε δεν χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα και τόνισε ότι «για τεχνικούς λόγους η εκροή των 1,7 δισ. θα γίνει στο EWG στις 24 Οκτωβρίου».

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός επανέφερε θέμα Siemens παρουσιάζοντας επιστολή της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, για τον εξοπλισμό του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, ενώ στο θέμα του «Κήρυκα Χανίων», τόνισε ότι για 10 χρόνια για το περίφημο δάνειο δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ.

Η γκάφα Θεοδωράκη με τον νεκρό blogger και η οργή της Γεροβασίλη
Σκληρή απάντηση σε αήθεις αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής υπέπεσε σε ακόμη μία τεράστια γκάφα, αφού επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συνεργάτη της κυβερνητικής εκπροσώπου που δεν είναι σήμερα στη ζωή, έδωσε η Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι ο κ. Θεοδωράκης «μπορεί να μας εκπλήσσει ακόμα, επιλέγοντας να καταφερθεί με ύβρεις που αδυνατούμε να αναπαράξουμε σε έναν νεκρό...»!

Ο Στ. Θεοδωράκης αναφερόταν στον blogger «@Galaxyarchis», κατά κόσμον Πέτρο Παπαθανασίου, που σκοτώθηκε προ ημερών σε τροχαίο δυστύχημα και την ταυτότητά του αποκάλυψε μετά θάνατον η κυβερνητική εκπρόσωπος στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

Στη δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τον συνεργάτη της «άνθρωπο, που όσο ζούσε υπερασπιζόταν τις ιδέες και τις αξίες του», ενώ για το γεγονός ότι ο Στ. Θεοδωράκης τον συμπεριέλαβε συλλήβδην με άλλους στην ομάδα των «έμμισθων τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ (και αποκάλεσε «απόβρασμα»!) σημείωσε ότι «ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι ένας ακόμα που με το σπαθί του μπαίνει σήμερα στο κάδρο της πολιτικής αλητείας και χυδαιότητας».

Μαλλιά κουβάρια για άλλη μία φορά Καμμένος - Βενιζέλος
Η «βεντέτα» του Πάνου Καμμένου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (μάλιστα σε παλαιότερη συζήτηση στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον αποκαλούσε «αλητάμπουρα») αναβίωσε όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε στις σχέσεις συγγενικών προσώπων του (οικογένεια Μπακατσέλου) με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Εκτός εαυτού ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και με το γνωστό του, οργίλο ύφος είπε: «Πριν από 40 χρόνια, στη Νομική Θεσσαλονίκης γνώρισα και παντρεύτηκα τη γυναίκα μου.

Προέρχεται από την πολυμελή συντηρητική οικογένεια Μπακατσέλου της βόρειας Ελλάδας. Ανήκουν όλοι στη Ν.Δ. και έχουν πολύ στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θα μπορούσε να το είχε πληροφορηθεί αυτό ο κ. Καμμένος». Και συνέχισε στο ίδιο ύφος με αναφορές στα «προσωπικά» του κ. Καμμένου.

«Είπαμε ποτέ εμείς για την οικογένεια Φιλίππου της πρώτης συζύγου του, την οικογένεια Τζούλη της δεύτερης συζύγου του, για τον πατέρα ή τους συγγενείς του;» H ένταση ανέβηκε κι άλλο όταν τον λόγο πήρε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για όσα είπε σχετικά με τον ιστότοπο antinews που καταφερόταν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε... αντιδιαστολή κατήγγειλε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει διορίσει ως συνεργάτη του δημοσιογράφο ιστοσελίδας. Η αντιπαράθεση Καμμένου - Βενιζέλου έφτασε και στο ζήτημα των υποβρυχίων που έγερναν και στο σημείο εκείνο επενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παρατηρώντας ότι «αυτή η συζήτηση έχει γίνει δέκα φορές εδώ μέσα», απαιτώντας να λήξει το επεισόδιο.

Παπαγγελόπουλος:Συμφέροντα ετοιμάζουν την παλινόρθωση των «ορφανών» του εκσυγχρονισμού
«Το παρακράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς ετοιμάζει την επανόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού» επισήμανε με έμφαση και νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας χθες στη Βουλή, προειδοποιώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά ότι «αυτό είναι σε βάρος σας». Την επισήμανση αυτή την έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος αφού προηγουμένως επιχείρησε μία αναδρομή στα χρόνια της διαπλοκής από το 1974 και μετά, θέλοντας να δείξει ότι το «παρακράτος με τους καναλάρχες», που όπως είπε στηρίζει σήμερα η αντιπολίτευση σε βάρος της κυβέρνησης, είναι διαχρονικό και «πολέμησε» στο παρελθόν ηγέτες τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.

«Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δέχθηκε επίθεση από τη διαπλοκή; Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αντιμετώπισε το βρόμικο '89; Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μεγαλοεκδότες και οι μετέπειτα καναλάρχες;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Το παρακράτος της διαπλοκής δεν προσπάθησε να φυλακίσει τον κ. Τσοβόλα; Δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Τις μεθόδους και τα πρόσωπα δεν θα τα πω. Το παρακράτος δεν πολέμησε με τον βασικό μέτοχο τον Κώστα Καραμανλή στήνοντας αντίσκηνα έξω από το υπουργείο επιφανούς σήμερα ανθρώπου;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε τη φράση του Ουμπέρτο Εκο «δεν χρειάζονται τεθωρακισμένα για να καταλύσεις τη δημοκρατία. Χρειάζονται μόνο συσκευές τηλεόρασης» και επιτέθηκε στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «συναλλαγή» όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων.

«Πρόκειται για αήθη επίθεση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και σημείωσε: «Λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 είχε υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων για μισθολογικά ζητήματα;». Αμέσως μετά έφερε ως παραδείγματα επιλογές δικαστικών που προσπέρασαν την ιεραρχία για να γίνουν πρόεδροι επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα. «Σε ανώτατο δικαστήριο έγινε επιλογή προέδρου ο οποίος τρεις μήνες πριν είχε γίνει αντιπρόεδρος και αμέσως πριν είχε υπερκεράσει οκτώ συμβούλους. Ανώτατος δικαστικός υπερκέρασε 15 συμβούλους και αφού δεν κατάφεραν να τον κάνουν πρόεδρο, έγινε υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Τέλος, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και του θύμισε φράσεις του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει για το ΣτΕ «υπάρχει και ο λαός να ξέρει το ΣτΕ», ενώ σε ομιλία του στην Κοζάνη είχε πει «κανείς θεσμός, νόμος ο λαός». «Ηταν τότε θεσμικές εκτροπές αυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και κατέληξε ότι δεν πρόκειται να τον φιμώσει ποτέ και κανείς. «Θα ακολουθώ τη φωνή της καρδιάς μου» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου