Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αν είναι δυνατόν! Μισθός 290.000 € στο Κατοχικό Ταμείο;


Οι διαρροές για τις «χρυσές» αμοιβές και η ένοχη σιωπή της νέας διοίκησης που κρύβεται και δεν δημοσιεύει τα ποσά
Χρυσοί μισθοί (εν κρυπτώ) στο Κατοχικό Ταμείο
Στο πλαίσιο της… διαφάνειας που διέπει τη λειτουργία του Κατοχικού Ταμείου δεν έχουν ανακοινωθεί οι παχυλότατοι μισθοί της διευθύνουσας συμβούλου Ουρανίας Αικατερινάρη και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Γιώργου Διαμαντόπουλου....

Ηδη, όμως, κυκλοφορούν διάφορα νούμερα που δείχνουν πως τα Μνημόνια δεν αγγίζουν όσους έχουν αναλάβει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Κατά πληροφορίες, οι ετήσιες απολαβές της κυρίας Αικατερινάρη θα φτάνουν τα 290.000 ευρώ και του κ. Διαμαντόπουλου τα 250.000 ευρώ, ενώ είναι άγνωστες οι απολαβές του τρίτου εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. (Στ. Γιουρέλης), καθώς και των τεσσάρων μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου που επελέγησαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Πρόσωπα που παρακολούθησαν τη διαδικασία επιλογής του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου (ΕΕΣΠ Α.Ε.), μέσω της εταιρίας συμβούλων Stanton Chase International, υποστηρίζουν πως όσοι «απέτυχαν στις εξετάσεις» έλαβαν ένα ευγενικό γράμμα στις 8 Φεβρουαρίου. Οπως είναι φυσικό, υπήρξαν και αρκετοί που θεωρούσαν σίγουρη την επιλογή τους και διαψεύστηκαν. Γι’ αυτό και βρέθηκε στο στόχαστρο η κυρία Αικατερινάρη, η οποία, ως πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, έχει να αντιμετωπίσει δύο διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις. Πρόκειται για τις γνωστές υποθέσεις με τα δάνεια προς τη ΓΕΝΟΠ και το σίριαλ με τον σταθμό της ΔΕΗ στη Ρόδο, για τις οποίες τα τότε μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ βρίσκονται αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες.
Τα μη εκτελεστικά
Την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των τεσσάρων μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου και συγκεκριμένα των κ. Αλίκης Γρηγοριάδη, Θεμιστοκλή Κουβαράκη, Γιώργου Μαθιού και Μαρίνας Νιφόρου.

Το Δ.Σ. του Κατοχικού Ταμείου βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του πενταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου υπό τον Γάλλο Ζακ Λε Παπ. Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Ταμείου και στην ουσία εκεί λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις.

Το Εποπτικό Συμβούλιο μαζί με το νέο Δ.Σ. αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές διοικήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενώ αναμένεται και η ίδρυση της ΕΔΗΣ Α.Ε., της νέας εταιρίας στην οποία θα μεταφερθούν οι συμμετοχές του Δημοσίου σε κρατικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου