Σελίδες

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Βοτανικός: Έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους την πρόσβαση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας γιατί χτίζεται το τζαμί!


Για ακόμη μια φορά η ανέγερση του τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων απασχόλησε το Συμβούλιο της Επικρατείας και ειδικότερα τον σκέλος εκείνο που αφορά την λήψη αστυνομικών μέτρων για την ασφάλεια των έργων κατασκευής.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» και 153 κάτοικοι του Βοτανικού και της Αττικής.

Το τζαμί κατασκευάζεται -κατόπιν προτροπών και πιέσεων Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας- σε έκταση 17 στρεμμάτων στον χώρο του παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού, επί της Ιεράς Οδού στον Βοτανικό.


Η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων -η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχουν έρθει παράνομα στην Ελλάδα- και διαμένουν στην πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και εισηγήτρια την πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, συζητήθηκε σήμερα οι αίτηση του εν λόγω Συλλόγου, κ.λπ. 

Ο Σύλλογος ζητεί να ακυρωθεί το από 13.12.2016 έγγραφο του διοικητική του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού με το οποίο αφενός δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο χώρο ανέγερση του τεμένους και αφετέρου υπάρχει αστυνομική δύναμη για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος των εγκαταστάσεων της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανέγερσή του.

Ο Σύλλογος και οι 154 κάτοικοι, μερικοί από τους οποίους ήταν παρόντες κατά την ακροαματική διαδικασία, έκαναν σαφές ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο του Βοτανικού και ειδικά στο τμήμα επί της Ιεράς Οδού 114 που υπάρχει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας-Παναγιάς Ελευθερώτριας για να τελέσουν θεία λειτουργία.

Με αυτή την αστυνομική απαγόρευση, παρεμποδίζεται η άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών (άρθρα 2,3,4,5 και 13) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κατά την συζήτηση της υπόθεσης η κυρία Νικολαράκου ανέφερε, κατ΄ αρχάς, ότι είναι υπό έρευνα εάν ο επίμαχος Ναός έχει τεθεί νόμιμα σε δημόσια λατρεία.

Επίσης, η εισηγήτρια επισήμανε ότι ο χώρος που βρίσκεται ο Ιερός Ναός ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο (μέχρι το 2010 το χρησιμοποιούσε το Πολεμικό Ναυτικό) και με το νόμο 4014/2011 ο επίμαχος χώρος των πρώην εγκαταστάσεων του ΠΝ προορίσθηκε για την ανέγερση του τζανιού.

Η δημοσίευση της απόφασης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ αναμένεται με την είσοδο του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου