Σελίδες

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο λαός κρατά στα χέρια του το μέλλον της χώρας!!!


Στη «σαλαμοποίηση» της διαδικασίας στο Σκοπιανό, φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, γεγονός που θα δημιουργήσει οξύτατες αντιδράσεις.
Αυτό σημαίνει ότι συζητείται μια πρόταση να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο με κάποιο όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, και πιθανώς θα είναι γραμμένο στα σλαβικά (Nova Macedonia) αλλά οι αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων να απαλειφθούν αργότερα, όταν θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις για ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα μια πρόταση που φέρνει αύριο ο Νίμιτς προβλέπει την ένταξη τώρα της χώρας στο ΝΑΤΟ με παράλληλες νομικές δεσμεύσεις για τις αλυτρωτικές αναφορές, για το θέμα της ιθαγένειας, της γλώσσας κ.λπ. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι το Πάσχα θα πρέπει όλα να έχουν λυθεί, τουλάχιστον ως προς την ονομασία και τα υπόλοιπα θα πάνε για αργότερα.
Κι αν για τον Τσίπρα είναι εύκολο να φέρει στη Βουλή μια τέτοια πρόταση, για τον Ζάεφ ενδεχομένως να μην είναι καθώς υπάρχει και η δέσμευση για δημοψήφισμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται να φέρει μια συμβιβαστική πρόταση στη Βουλή έχοντας εξασφαλίσει πλειοψηφία 151 βουλευτών και χωρίς τον Καμμένο. Λέγεται ότι έχει πάρει με το μέρος του 2-3 «ψεκασμένους», άλλους 2 από το κόμμα του Λεβέντη και κάποιους ανεξάρτητους.
Υπάρχουν κάποιες απόψεις, που και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναφέρει ως νομικός, ότι δε χρειάζεται τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμα διότι το άρθρο 6 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που έχουν υπογράψει οι Σκοπιανοί, αλλά και διεθνείς δεσμεύσεις τους, υπερισχύουν του Συντάγματος, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
Στην ίδια άποψη έρχεται να προστεθεί κι αυτή που λέει το μόνο που θα μπορούσε να προστεθεί στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας είναι η αναφορά στην πιστή τήρηση των κανόνων του ΟΗΕ, επομένως αποφυγή εχθρικών κινήσεων και διεκδικήσεων σε γειτονικές χώρες.
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά, όμως, μας φαίνονται νομικές ακροβασίες προκειμένου να υποστηριχθεί η γραμμή Τσίπρα και άλλων για λύση του «Μακεδονικού» το ταχύτερο. Για λύση στο όνομα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, να περάσει από την ελληνική Βουλή και τα υπόλοιπα, τα καυτά θέματα του αλυτρωτισμού να μεταφερθούν στις ελληνικές καλένδες. Όταν τα Σκόπια θα ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις κι αν τελικά οι νομικές δεσμεύσεις τους θα έχουν κάποιο νόημα. Διότι χίλιες νομικές δεσμεύσεις να πάρει ο Ζάεφ τι θα γίνει αν βγει π.χ. το Συνταγματικό Δικαστήριο και πει ότι δεν συμφωνεί; Τι θα γίνει αν οι Σκοπιανοί πάρουν πίσω τις υποσχέσεις τους;
Τι θα γίνει αν δεν γίνει καν τέτοια συζήτηση, η χώρα μπει μια χαρά και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και κανείς μετά δεν ασχολείται με τους αλυτρωτισμούς;
Υπάρχει δηλαδή ένας κίνδυνος να την πατήσει η ελληνική πλευρά με δική της υπαιτιότητα, ή για να ακριβολογούμε με την προδοτική στάση του Τσίπρα.
Είναι φανερό ότι υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και τη Γερμανία να λύσει το θέμα του ονόματος με αντάλλαγμα το χρέος. Εκτιμά ότι αν βρεθεί λύση στην οικονομία και απαλλαγεί η χώρα από τις επιτηρήσεις και τα μνημόνια, θα μπορεί να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού για πολλά χρόνια.
Κι όλα αυτά σε βάρος του εθνικού θέματος που για την αριστερά δεν σημαίνει πολλά, ποτέ τους δεν σήμαινε αν η πΓΔΜ θα ονομαστεί Μακεδονία.
Όμως, τα πάντα ενδεχομένως να κρίνονται από τα συλλαλητήρια, από τον κόσμο που θα έχει την Κυριακή η συγκέντρωση στην Αθήνα. Αν έχει 500 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο τότε κανείς δεν θα τολμήσει να φέρει την παραπάνω λύση.
Ο λαός κρατά στα χέρια του το μέλλον της χώρας, όπως πάντα βεβαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου