Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ερντογάν μετά την Αφρίν: «Χαιρετίζω τους καταπιεσμένους αδελφούς σε Ξάνθη, Κομοτηνή & Θράκη»!


Σε πρωτοφανή δήλωση για «τα αδέλφια μας τους Τούρκους που καταπιέζονται στην Ξάνθη και την Κομοτηνή» προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, σε ομιλία του επί τη ευκαιρία του «θριάμβου» στην Αφρίν η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σακάρια, όπου περιέγραψε εμμέσως πλην σαφώς τα όρια της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, έτσι όπως τα φαντάζεται....

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε περιοχές της Βουλγαρίας όπου κατοικούν 1.000.000 τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι για να εισπράξει απάντηση από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση,

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατονόμασε την Δυτική Θράκη, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, ως εδάφη που περικλείονται στα «πνευματικά σύνορα» της Τουρκίας, όπου ζουν «θύματα και καταπιεσμένοι αδερφοί του». Θυμίζουμε πως παλαιότερα τα ονόμαζε «τα σύνορα της καρδιάς».

Το «καταπιεσμένοι» που είπε είναι νέα version ρεβιζιονισμού και θέτει σε άλλο επίπεδο τις τρελαμάρες του Τούρκου προέδρου, ο οποίος θυμίζει όλο και περισσότερο τον Χίτλερ με τους πληθυσμούς του που επίσης καταπιέζονταν στην Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία κλπ.

Απευθυνόμενος σε μέλη του ΑΚΡ στην Σακάρια (επαρχία Σαγγάριου), ο Ρ.Τ.Ερντογάν «μεθυσμένος» από τη νίκη στην Αφρίν, είπε:

«Από αυτό το θαυμάσιο μέρος θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τα αδέρφια μου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, την Αλβανία, την Μακεδονία, τη Σερβία, την Δυτική Θράκη, τη Κριμαία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλα τα θύματα και τους καταπιεσμένους αδερφούς μας στο Σαράγεβο, στα Σκόπια, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στο Κάρτζαλι και στο Μόσταρ.

Μοιραζόμαστε την εγκαρδιότητά μας με αυτούς τους αδερφούς των οποίων οι ψυχές και τα μάτια στρέφονται στην Τουρκία, γι’ αυτούς που προσεύχονται για την επιτυχία της Τουρκίας.

Κάθε φορά το λέω: αυτές οι πόλεις βρίσκονται μέσα στα σύνορα άλλων κρατών, αλλά αποτελούν μέρος των πνευματικών μας συνόρων.

Η μισή καρδιά μας είναι στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιάρμπακίρ, στην Τραπεζούντα, στην Αττάλεια, στην Σμύρνη και η άλλη μισή είναι στο Χαλέπι, στο Κιρκούκ, στην Ιερουσαλήμ, στο Σαντζάκ και στη Μπουχάρα».

Το Βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια, ήπια, έστω, ανακοίνωση για την ομιλία του Ταγίπ Ερνογάν και την αναφορά του στο Κάρτζαλι (Kardzhali) ως μέρος «των πνευματικών συνόρων της Τουρκίας».

Αλλωστε οι Βούλγαροι ουσιαστικά και λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης και λόγω δημογραφικής εξόντωσης με το 15% του πληθυσμού να είναι Τούρκοι δεν έχουν πολλά περιθώρια απέναντι στη Τουρκία.

Λέει λοιπόν η δήλωση των Βουλγάρων:

– Κάθε χώρα με πλούσια και μακρά ιστορία θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα πνευματικά και πολιτισμικά σύνορά της ξεπερνούν τα φυσικά.

– Αν η πολιτική ρητορική σε επιμέρους χώρες επιλέξει για κάποιο λόγο να επιστρέψει στο παρελθόν, μπορεί σχεδόν πάντα να περιγράψει όρια διαφορετικά από τα σημερινά.

– Στην πραγματικότητα, τα σημερινά κρατικά σύνορα έχουν εγκριθεί με διεθνείς συνθήκες, αναγνωρισμένες από όλα τα κράτη και χωρίς αμφιβολία ή αναθεώρηση. Η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Τουρκίας, που απολαμβάνουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτές τις συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου