Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ- Δεχτήκαμε την κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος» λόγω αλυτρωτισμού – Τέλος στο πρωτόκολλο της Κέρκυρας!


Νέα «βόμβα» μετά την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς από τον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά η οποία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.


Την κατάργηση της αναφοράς στον όρο «Βόρεια Ήπειρος» φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχομένη τον αλβανικό ισχυρισμό ότι υποκρύπτει αλυτρωτισμό και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί αναφέρει το himara.gr. Ενώ το «Βόρεια Μακεδονία» δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό;;;

Για τα Σκόπια αναγνωρίζουμε γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», μόνο για τη Βόρεια Ήπειρο δυσκολευόμαστε, μήπως και παρεξηγηθούν οι Αλβανοί και οι Τσάμηδες…

Σε αποκλειστική συνέντευξη στον στο Σαράντη Μιχαλόπουλο στο Λουξεμβούργο και το  EURACTIV ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  δήλωσε στην ουσία «ότι καταργεί το πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την μελλοντική αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου απεμπολώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα , τονίζοντας ότι η περιοχή που απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό τρεις φορές αποτελεί αλβανικό έδαφος και η Ελλάδα δεν εγείρει καμία αξίωση» .

Αναφέρουμε ότι το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας υπογράφτηκε στις 17 (4) Μαΐου 1914, μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, που επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ και του προέδρου της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου» Γεωργίου Χρηστάκη-Ζωγράφου.


Με την υπογραφή του, τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αλβανικής χωροφυλακής-ατάκτων και Βορειοηπειρωτών (Ιερών Λόχων) και αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό.

O Γεώργιος Χρηστάκης-Ζωγράφος, με σωστούς χειρισμούς συντέλεσε στη διεθνή αναγνώριση του βορειοηπειρωτικού ζητήματος που κατέληξαν στην αυτονομία της περιοχής με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου.

Η περιοχή αποκτούσε επίσημα την αυτονομία της, υπό την αιγίδα του πρίγκηπα Βηντ της Αλβανίας, ο οποίος όμως δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Η αλβανική κυβέρνηση θα είχε το δικαίωμα να διορίζει και να απολύει τους κυβερνήτες και τους ανώτερους υπαλλήλους. Άλλοι όροι της συμφωνίας προέβλεπαν την στρατολόγηση αυτοχθόνων στην χωροφυλακή, την απαγόρευση παραμονής στρατιωτικών μονάδων αποτελούμενων από μη εντόπιους στην περιοχή, παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου ή επανάστασης.

Προβλέπονταν επίσης, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία, αν και στις τρεις πρώτες τάξεις η αλβανική θα διδάσκονταν παράλληλα με την ελληνική. Η θρησκευτική διδασκαλία, όμως, θα γίνονταν μόνο στα ελληνικά.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις θα εγγυόντανε για την διατήρηση και την εκτέλεση των παραπάνω μέτρων..πράγμα που δεν έγινε ποτέ και πρώτα ευθύνονται όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τότε και στο εξής με εξαίρεση το 1940.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αλβανοί Τσάμηδες , οι οποίοι συμμετέχουν στην αλβανική κυβέρνηση εγείρουν όμως ελεύθερα εδαφικό ζήτημα στην Θεσπρωτία, Καστοριά και όπου αλλού τους «καπνίσει».

Αυτοί ήμασταν διαχρονικά δυστυχώς , διότι αν θυμηθούμε στην μακραίωνη ελληνική ιστορία τα λάθη μας ήταν μεγάλα και τρομερά.

Για παράδειγμα η εισβολή των Βουλγάρων στην Ανατολική Ρωμυλία το 1844 είχε αντιμετωπιστεί και τότε από τους κυβερνώντες των Αθηνών με το ίδιο τρόπο  όπως των «σημερινών».

Επίσης η παράδοση «χωρίς ντουφεκιά ολόκληρης της Ανατολικής Θράκης στον Κεμάλ , επειδή το ζήτησαν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, ξερίζωσε χιλιάδες Έλληνες που ζούσαν εκεί χιλιάδες χρόνια.         

Αυτήν την πολιτική ακολουθούμε διαχρονικά ικανοποιώντας πάντα τους «συμμάχους μας», και απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Η «ενδιαφέρουσα » συνέντευξη σύμφωνα με το Himara .gr του  Έλληνα ΥΠΕΞ :

Πώς μπορεί να επηρεάσει η συμφωνία για το ελληνικό χρέος την εξωτερική πολιτική της χώρας, δεδομένου του ότι έχετε αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την εξομάλυνση των σχέσεων στα Βαλκάνια;

Έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες συνολικά. Έρχομαι από την Ρόδο, όπου φιλοξενήσαμε την πρωτοβουλία της Ρόδου με 25 αραβικά και ευρωπαϊκά κράτη, ενώ πριν τρία χρόνια είχαμε ξεκινήσει με 11.

Είναι μια πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας θετικής ατζέντας ανάμεσα στον αραβικό κόσμο της ανατολικής Μεσογείου και τη νοτιοανατολιή Ευρώπη.

Επίσης, θα συμμετάσχουμε στην τελευταία πρωτοβουλία για φέτος, στη Βολιβία, στην πρωτοβουλία των μεγάλων πολιτισμών, που συμμετέχουν μεταξύ άλλων Κίνα, Ινδία, Περού, Ιταλία κλπ.

Πρόκειται για μια ενεργητική εξωτερική πολιτική και αυτό που προσπαθήσαμε τα τελευταία 3 χρόνια ήταν να βγάλουμε την Ελλάδα από τον βούρκο που βρισκόταν αντί να αποτελούμε ένα βαρίδι της οικονομικής πολιτικής.

Νομίζω η εξωτερική πολιτική που ακολουθήσαμε έδειξε και τις δυνατότητες της χώρας, έδωσε αυτοπεποίθηση στο λαό μας και επίσης συνέβαλε στο να γίνει αντιληπτός ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας που υπερβαίνει κατά πολύ το οικονομικό πρόβλημα.

Τι περιμένει η Ελλάδα από το Συμβούλιο ΥΠΕΞ αύριο; Προσφάτως, κάνατε λόγο για την ύπαρξη ενός μετώπου χωρών του ευρωπαϊκού βορρά που εξέφρασαν ενστάσεις την ευρωπαϊκή πορεία ΠΓΔΜ και Αλβανίας.

Έχουν διατυπώσει σε γράμμα τις ενστάσεις τους. Η συζήτηση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με το πρωινό που θα συζητηθεί η Αλβανία και θα συνεχίσουμε την Τρίτη που το πρώτο θέμα είναι η διεύρυνση.

Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουνε μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση ή εμβάθυνση. Επίσης, η πορεία προς τις ευρωεκλογές, αν θα δώσουμε αφορμές και θα διευκολύνουμε τον λαϊκισμό ή όχι.

Κατά τη γνώμη μας, από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα φέτος το καλοκαίρι να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει να υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε.

Κάνω έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες, εμείς πρώτοι τα θέσαμε, αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoringκαι screening.

Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει την διαδικασία μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή.

Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μην φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της.

Η Γερμανία πρέπει επίσης να ανταποκριθεί περισσότερο στις προτάσεις Μακρόν ή να τις απαντήσει τουλάχιστον αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Η κα Μέρκελ έδωσε μια απάντηση, αλλά υποθέτω χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Και η γαλλική πλευρά θα πρέπει να συναινέσει να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη και μια πιο θετική διάθεση που θα δείξει το Βερολίνο.

Δεν έχουμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε ή να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα ηττημένων και κερδισμένων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα.

Ποιες χώρες έχουν εκφράσει ενστάσεις μέχρι τώρα για ΠΓΔΜ και Αλβανία;

Ξεκινήσαμε με τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Υπήρξανε ορισμένες αντιφάσεις στη γερμανική πολιτική.

Στη Γερμανία υπάρχει μια σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτό κάνει την κα Μέρκελ αρκετά επιφυλακτική σε μέτρα που θα ενσωματώνουν τρίτους ή στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό. Εγώ το καταλαβαίνω.

Οι Γάλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι από το πώς προχωρά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Και οι Ολλανδοί έχουν εκφράσει διαφωνίες, αλλά νομίζω θα είναι πιο εύκολο να τις ξεπεράσουν. Συνεπώς, το θέμα είναι να συνεννοηθεί η Γαλλία με τη Γερμανία και να μην οδηγήσουμε σε αποσταθεροποίηση τα Βαλκάνια.

Υπάρχουν ενστάσεις και για ένταξη στο ΝΑΤΟ από κάποιες χώρες;

Εάν δούμε τις ενστάσεις από ευρωπαϊκά κράτη ένα μέρος της επιχειρηματολογίας τους δεν αφορά στο ΝΑΤΟ. Ένα άλλο μέρος το αφορά. Ωστόσο στο ΝΑΤΟ, ο συσχετισμός των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ και αυτών που έχουνε αμφιβολίες είναι διαφορετικός.

Νιώθετε ότι οι βαλκανικοί λαοί μετά από χρόνια στασιμότητας λύνουν τα προβλήματά τους και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν να δουν αυτή την αλλαγή;

Η Ελλάδα είναι φίλος όλων των Βαλκανικών χωρών. Έχουμε μια μεγάλη παραδοσιακή φιλία με τη Σερβία αλλά εγώ αναρωτιέμαι πόσο θα αντέχει η Αλβανία να βλέπει τη Σερβία να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις και να τις ολοκληρώνει και εκείνη να μην τις έχει αρχίσει ακόμη;

Αυτά είναι στοιχεία αποσταθεροποιητικά διότι δεν θα τα αντέξουν οι κυβερνήσεις. Και οι ανακατατάξεις στα Βαλκάνια, πλην της Ελλάδας, δεν είναι πάντα εύκολες και ευχάριστες.

Η μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων χαιρέτησε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ πλην ελαχίστων, όπως πχ του Ούγγρου Πρωθυπουργού. Τι σας είπαν οι Ευρωπαίοι;

Ήταν το καλύτερο νέο της Ευρώπης εδώ και μια 5ετία. Σε μια εποχή που είχαμε κρίσης της ευρωζώνης, κρίση ταυτότητας, εμβάθυνσης ή διεύρυνσης, το brexit, έχουμε και το μεταναστευτικό, σε αυτήν την εποχή λύθηκε ένα πρόβλημα που αφορούσε και στην ΕΕ.

Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα της διπλωματίας να λύνει προβλήματα και να μην κοιτάει η Ευρώπη προς τα πίσω.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν εξέδωσε κάποια δήλωση. Κάποιοι κεντροδεξιοί πολιτικοί μεμονωμένα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά δεν υπήρξε καμία επίσημη δήλωση.

Νομίζω ότι το ΕΛΚ έχει ένα πρόβλημα: οι δυνάμεις αδράνειας μη λύσης των προβλημάτων είναι κομματικά τους μέλη και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν και να τους κατευθύνουν σε μια πολιτική ευρωπαϊκή, λύσεων.

Και όταν λέω ευρωπαϊκή πολιτική, εννοώ την πολιτική συναινέσεων και συμβιβασμών. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της σημερινής Ευρώπης, όχι η σύγκρουση και η βία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Σκόπια και Αθήνα ενοχλήθηκαν από τους συμβιβασμούς που έγιναν. Φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια τροφοδοτούνταν με την μη λύση των προβλημάτων της περιοχής και τώρα έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν.

Και δυστυχώς, το ΕΛΚ δείχνει να λαμβάνει περισσότερο υπόψη του το τι χρειάζονται αυτά τα δύο κόμματα παρά τις ανάγκες ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Είναι στενάχωρο από μια μεριά, διότι δείχνει ότι ικανοποιούνται κατά βάθος που λύσαμε το πρόβλημα, αλλά από την άλλη δεν θέλουν τα αποτελέσματα αυτής της λύσης να τα καρπωθούν αυτοί που είχαν το κουράγιο να τα λύσουν.

Θέλουνε δηλαδή εμείς να λύνουμε τα προβλήματα και τα κόμματά τους να κερδίζουν τις εκλογές.

Θεωρείτε η ΝΔ θα ψηφίσει τη συμφωνία; Και αντίστοιχα στα Σκόπια, θα αντέξει τις πιέσεις η κυβέρνηση Ζάεφ;

Στη Βουλή είπα στην αντιπολίτευση ότι λειτουργεί σαν παράρτημα του VMRO στην Αθήνα. Αντίστοιχα, το VMRO λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΝΔ στα Σκόπια. Στα Σκόπια κατηγορούν τον Ζάεφ ότι τα έδωσε όλα στην Ελλάδα. Στην Αθήνα κατηγορούν εμάς ότι τα δώσαμε όλα στον Ζάεφ.

Η αλήθεια είναι ότι η αντιπαράθεση ανέδειξε μια διαχωριστική γραμμή σήμερα. Οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υποστηρίζουν τις λύσεις, τη συνεργασία των κρατών και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και των Σκοπίων προς όφελος των λαών τους και υπάρχουν και οι δυνάμεις που έκαναν πολιτικό παιχνίδι και έβγαζαν κέρδη από τη μη λύση και την υπονόμευση του μέλλοντος, της δημοκρατίας και των λαών τους.

Η διαχωριστική γραμμή πλέον δεν είναι “αυτοί στα Σκόπια και εμείς στην Αθήνα” αλλά μεταξύ αυτών που θέλουν τη λύση των προβλημάτων και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αυτών που κάθονται πάνω στη μη λύση. Πιστεύω ότι ο Ζάεφ θα αντέξει. Είναι ένας πολιτικός πολύ μεγαλύτερης αντοχής από ό,τι δείχνει στην πρώτη γνωριμία.

Είστε κοντά σε λύση με την Αλβανία αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη;

Κοιτάξτε, στην Αλβανία βρήκα ανοιχτά θέματα 100 ετών. Για παράδειγμα, είμαστε ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε και οι δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, έχουμε κάνει ένα Σύμφωνο φιλίας, αλλά τυπικά υπάρχει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση.

Βάλαμε όλα αυτά τα προβλήματα σε ένα πακέτο. Μερικά θέματα πιο μικρά τα λύσαμε, ειδικά αυτά που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους ή τους μετανάστες από την πλευρά της Αλβανίας.

Τώρα έχουμε τα μεγάλα θέματα. Στην Αθήνα, συνεδρίασε η κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών για την ΑΟΖ και κάναμε ένα μεγάλο βήμα.

Νομίζω θα τα λύσουμε τα θέματα, αρκεί να μην πιάνει αυτή η υστερία τις αντιπολιτεύσεις στα δύο κράτη. Παρακολουθώ με θλίψη αυτά που λέει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Λένε ότι συζητάμε περί Τσαμουριάς. Δεν συζητάμε. Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα της Τσαμουριάς σε αυτή τη συζήτηση.

Και θα σας πω επίσης, και το λέω πρώτη φορά, η Τσαμουριά συζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έχω και μάρτυρες για αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάζονται λες και μόλις βγήκαν στην πολιτική και δεν υπάρχει κανένα παρελθόν.

Και γενικά οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο.

Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα.

Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού.

Τα Βαλκάνια, μαζί με την Ελλάδα που είναι πιο έμπειρη, να προχωρήσουμε μαζί σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Διότι καμία χώρα της περιοχής δεν θα μετράει πολύ σε μια μελλοντική Ένωση με 40-45 κράτη μέλη.

Το Μαυροβούνιο με 600-800 χιλιάδες πληθυσμό ή η Βόρεια Μακεδονία με 1.6 εκ και η Αλβανία με 2.5 εκ σε μια ΕΕ 600 εκ δεν θα έχουν ρόλο. Ούτε η Ελλάδα με 11 εκ. Πάντως, θα έχουμε ρόλο μαζί, με ένα σχέδιο για την περιοχή μας, τη διαμόρφωση δικτύων ανάπτυξης, κοινωνικές συνεργασίες.

Στην τελική, για την Ελλάδα, το μεγάλο της ζήτημα και ο μεγάλος της γείτονας που έχουμε φιλικές διαθέσεις αλλά υπάρχουν και εντάσεις, δεν είναι κανένα από αυτά τα κράτη.

Λύσατε το Μακεδονικό, από ό,τι καταλαβαίνω είναι σε καλή πορεία και το Αλβανικό, στην πράξη τι κερδίζει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να περικυκλωθεί όταν λύνει τα προβλήματά της. Επίσης, τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, θα ήταν καλό να βγούμε σε συνεργασία με ολόκληρη την περιοχή ώστε να ευοδωθεί η ανάπτυξη στο πολλαπλάσιο από που θα είχαμε εάν ήμασταν μόνοι μας.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές εντάσεις, από τη Λιβύη μέχρι το Ιράκ, και αυτή η περιοχή δεν είναι εύκολο να προσελκύσει μια σταθερή ανάπτυξη. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μαζί με τις άλλες βαλκανικές χώρες αποτελούμε το καλύτερο συγκρότημα κρατών για να αναπτυχθούμε μαζί και να βγούμε με αισιοδοξία στο μέλλον.

Η ενασχόλησή μας με αυτά τα προβλήματα μάς καθιστούσε “φυλακισμένους της ιστορίας” και είχαμε μεγάλη σπατάλη.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι γενικά συντηρητικό υπουργείο και η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων μας στηρίζουν τη συμφωνία διότι είναι έμπειροι. Είδαν πώς σπαταλήθηκε το διπλωματικό μας κεφάλαιο, πώς η χώρα μας αντί να ασχολείται με το μέλλον της ασχολιόταν με αυτά τα προβλήματα και πώς μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, θέλανε να ασχολούμαστε με αυτά.

Ένας ισχυρός Ερντογάν μετεκλογικά, θα αποκλιμακώσει την κατάσταση με την Ελλάδα;

Με ρωτήσανε πριν τις εκλογές και απάντησα ότι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε την παραμικρή ελπίδα ότι εάν έρθει η αντιπολίτευση, η κεμαλική εννοώ, κάτι θα αλλάξει. Εάν ο Ερντογάν κερδίσει τις εκλογές με σαφήνεια, τότε θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία και διάθεση να λύσουμε δημιουργικά τα προβλήματα.

Ελπίζω μετά από μια εκλογική νίκη, να είναι λιγότερο νευρικός.

Πότε προβλέπετε να ανοίξετε ξανά το Κυπριακό;

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει ορίσει νέα εκπρόσωπο και εμείς αμέσως δώσαμε την συγκατάθεσή μας διότι έχουμε εμπιστοσύνη στο ΓΓ και στο θεσμό του ΟΗΕ. Οι Τούρκοι δεν το έχουνε κάνει αλλά νομίζω θα το κάνουν μετά τις εκλογές.

Οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να κουβεντιάσουμε πριν πάμε σε μια διεθνή διάσκεψη αν μπορούμε να βρούμε μια κοινή λύση για τα ζητήματα των εγγυήσεων.

Εάν δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις. Αντίθετα με ό,τι έγινε στη Γενεύη και το Γκραν Μοντανά, θα ξεκινήσουμε από αυτό το θέμα πρώτα και έχω την αίσθηση ότι η Τουρκία έχει μια λογική άποψη πάνω στο θέμα, εννοώ της μεθόδου λύσης,  κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο Τσίπρας σώζει την Μέρκελ στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας


Αψυχολόγητη και αντεθνική ενέργεια του Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει ότι προτίθεται να αποδεχθεί στη σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τη Γερμανία για την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταγραφεί πρώτη φορά στην Ελλάδα και που έχουν φτάσει με κάποιο τρόπο στη Γερμανία....

Ο αριθμός αυτών των περιπτώσεων κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες μέχρι 2.500-3.000 άτομα και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα είχε αντίρρηση για τέτοιες επιστροφές, δεδομένου ότι αφορά και άτομα που άφησαν πίσω στην Ελλάδα άλλα μέλη της οικογένειά τους και ανήλικα παιδιά.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ των FT είναι ότι σύμφωνα με διπλωμάτες στις Βρυξέλλες η εν λόγω συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνει και οικονομικά ανταλλάγματα.
Πρόκειται για ένα τεράστιο χατήρι προς τη Μέρκελ, προφανώς για να τη βοηθήσει στη σύγκρουση που έχει με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, εις βάρος προφανώς των συμφερόντων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους FT ότι «δεν μας νοιάζει το ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές (προσφύγων) από τη Γερμανία εάν αυτό βοηθήσει προκειμένου να δοθεί μήνυμα στους λαθρέμπορους» (πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες ροές), προσθέτοντας «ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου "είναι νεκρός"».

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ώστε να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην έχουμε αυτήν την άδικη κατάσταση για τις πρώτες χώρες εισδοχής αλλά και για τη Γερμανία» είπε ακόμα και εξήγησε ότι «δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Η κ. Μέρκελ-γράφουν οι FT- υπόκειται σε έντονη πίεση από τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της στη Βαυαρία για να πείσει τις κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιστροφής αιτούντων άσυλο που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Οι Χριστιανοκοινωνιστές απειλούν μάλιστα να διαλύσουν τον συνασπισμό εάν δεν επιτευχθεί μια τέτοια λύση ως το τέλος αυτού του μήνα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει σοβαρή κρίση τώρα», επειδή ο αριθμός των αφίξεων είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015. «Αλλά υπάρχει η συζήτηση λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Γερμανία».

«Νομίζω ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ένα ζήτημα που θα τελειώσει μετά από μια πιθανή λύση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μετά», τόνισε αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα. «Το μεταναστευτικό θέμα είναι εδώ για να μείνει, για να μείνει για πολύ καιρό» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον


Κύριοι Βουλευτές,
Η Δημοκρατία μας στηρίζεται στο Σύνταγμα μας και κάθε ανάλυση θα πρέπει να γίνεται κατά προτεραιότητα μες βάση αυτό.


Έτσι θα επιχειρήσουμε μία λογική συνταγματική ανάλυση του θέματος, της παραβίασης του Συντάγματος και του  αναφερόμενου  στο Σύνταγμα ότι,  «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, δίδει τον εξής όρκο:

Άρθρο 33.2
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:  

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Μπορεί συνεπώς να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος και συνεπώς εκτροπή από αυτό που ονομάζεται δικτατορία, η μη τήρηση  του Συντάγματος, η παραβίαση της Εθνικής ανεξαρτησίας, η  παραβίαση της ακεραιότητας της Χώρας και η  παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων

Και επειδή δεν υπάρχει στο Σύνταγμα ορισμός της Εσχάτης Προδοσίας είναι προφανές ότι οι ανωτέρω περιπτώσεις που αποτελούν σύμφωνα με το Σύνταγμα  τις ύψιστες παραβιάσεις του, μπορούν να χαρακτηριστούν, εφ όσον αντικειμενικά συμβαίνουν ή συνέβησαν, Εσχάτη Προδοσία.

Στο άρθρο 120 (120.2 και 120.3) σαφώς αναφέρεται ότι οι Έλληνες δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
(Άρθρο 120.2 και 120.4:  Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.  Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία)

Και προφανώς η  τήρηση του Συντάγματος στις θεμελιωδέστερες επιταγές του  με παραβίαση, της Εθνικής ανεξαρτησίας,  της ακεραιότητας της Χώρας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων, αποτελεί κατάλυση του, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων (που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία)

Δεδομένου ότι Έλληνες είναι και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, προφανώς, εάν ισχύουν οι  ανωτέρω παραβιάσεις των θεμελιωδέστερων  επιταγών  του Συντάγματος  εν όλω ή εν μέρει, δικαιούνται και υποχρεούνται επίσης να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί ως ανωτέρω το καταλύσει.

Με τη διευκρίνιση ότι εάν  ο ελληνισμός δεν εκλήθη να αποδεχθεί, τη παραβίαση του Συντάγματος, την  παραβίαση της Εθνικής ανεξαρτησίας, την  παραβίαση της ακεραιότητας της Χώρας και την  παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του, και εάν οι παραβιάσεις αυτές του επιβλήθηκαν αυθαίρετα, μπορεί τότε να συναχθεί  ότι η επιβολή αυτή αποτελεί την προβλεπόμενη Συνταγματικά, βίαιη επιβολή.

Αδεια για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από Αλβανία – Θέμα χερσαίων συνόρων από ΥΠΕΞ- Ιδού τι σήμαιναν οι δηλώσεις Κοτζιά!


«Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές. Βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» πρόσθεσε αστειευόμενος(;) ο υπουργός. Ηταν αυτή η φράση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, η οποία προανήγγειλε εξελίξεις τόσο στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία όσο και για το Κυπριακό.


Οντως, είμαστε σε τροχιά επίλυσης των διαφορών, φυσικά εις βάρος μας.

Ο αλβανικός Τύπος αποκαλύπτει πως Αλβανία και η Ελλάδα έχουν ορίσει προθεσμία για την υπογραφή συμφωνιών τον Ιούνιο πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ολα τα θέματα να κλείσουν εδώ και τώρα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, την κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης καθώς και θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα.


Ετσι επιβεβαιώνεται η «προφητεία» Ν.Κοτζιά πως θα κλείσει όλα τα θέματα με Αλβανία πριν πάει διακοπές.

Η αλβανική κυβέρνηση έδωσε δικαιώματα ερευνών σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου, που εφάπτονται των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα. Εχουν δώσει άδειες για έρευνες ακόμη και σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το Ελληνικό ΥΠΕΞ να ανοίγει όλα τα θέματα με την Αλβανία.

Προ ημερών, ανακοινώθηκε επισήμως ότι η αλβανική κυβέρνηση έδωσε τα δικαιώματα ερευνών σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου, που εφάπτονται των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα, στην αμερικανική εταιρεία Shell, η οποία ανακάλυψε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχή της Βορείου Ηπείρου λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κορυτσά, στο Μπεράτι.

Σ’ αυτήν την περιοχή ήταν το αρχαίο Μακεδονικό οχυρό, της Αντιπάτρειας (πόλη του Αντίπατρου), ενώ κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο το όνομα της πόλης ήταν Πουλχεριόπολις (πόλη της Πουλχερίας). Σε λατινικά κείμενα της εποχής η πόλη αναφέρεται ως Alba Graeca.

Η αμερικανική εταιρία Shell ξεκινά λοιπόν τις έρευνες, σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Απ’ όσα αποκαλύπτει η αλβανική πλευρά, ο Ν. Κοτζιάς δεν θα συζητήσει μόνον για τα θαλάσσια σύνορα, αλλά και για τα… χερσαία, ζήτημα που πρόβαλαν οι Αλβανοί.

Οι αλβανοί συστηματικά άρχισαν να προβάλουν εμπόδια στις έρευνες που ξεκίνησαν στην Ελλάδα από το 2015, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για να κάνει στροφή, εντός του αλβανικού εναέριου χώρου, το αεροπλάνο της κοινοπραξίας που εκτελούσε πτήσεις χαρτογράφησης της Ηπείρου, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί επαρκώς περιοχές κοντά στα σύνορα.

Δεν ήταν μόνον όμως οι Τούρκοι που μεσολάβησαν για την απόρριψη της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την ΑΟΖ, αλλά υπήρξαν και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που επεδίωκαν και υφαρπαγή ελληνικού πλούτου.

Και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει κρυπτόμενη επιρροή σε δήθεν οικολογούντες, που αφενός έστειλαν τον ΤΑΡ να καταλήξει στο Δυρράχιο, αντί της Θεσπρωτίας, με απώλεια ενός δισ. ευρώ και πολλών θέσεων εργασίας, και αφετέρου με τωρινές κινητοποιήσεις επιδιώκουν να αποτρέψουν την διεξαγωγή ενεργειακών ερευνών στην ίδια περιοχή αποκαλύπτει το voria.gr

Πέραν τούτου έχουμε και τις συνήθεις αντιδράσεις οικολογούντων, με όχι πάντα γνωστά κίνητρα, που με τις συνεχείς παρεμβάσεις στο ΣτΕ καθυστερούν μια επένδυση, ώσπου να αγανακτήσει ο επενδυτής και να αποχωρήσει προς όφελος κάποιου άλλου ίσως, ή για ικανοποίηση ιδεοληψιών, ή για προβολή προσώπων που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να προβληθούν, ή… ποιος ξέρει για ποιους άλλους λόγους.

Ο «Πρωινός Λόγος» της Ηπείρου, παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εντός Ελλάδος αντιδράσεις, γράφοντας ότι:

«Εμπόδια στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, επιχειρούν να βάλουν και μικρές μειοψηφίες, αριστερής επί τω πλείστον απόχρωσης, οι οποίες επιδιώκουν να μεταφέρουν και στην Ήπειρο το κλίμα της Χαλκιδικής και των μεταλλείων στις Σκουριές, που είναι ωστόσο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

» Εκείνο που προκαλεί πάντως μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η κινητικότητα που επιδεικνύουν αλλά και οι πόροι που έχουν στη διάθεσή τους, για δημιουργία και ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Ηπείρου, η αφισοκόλληση, η διοργάνωση ημερίδων κλπ».

Παρά ταύτα μέχρι και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τούς έχει γυρίσει την πλάτη, απορρίπτοντας την κινδυνολογία που αναπτύσσεται.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου ήταν σαφής: «Αγαπάμε αυτό τον τόπο, ζούμε εδώ, δραστηριοποιούμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ. Δεν θα ακολουθήσουμε όμως τακτική μηδενισμού, απαξιώνοντας κάθε δυνατότητα εξέλιξης, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Υπενθυμιζουμε παλαιότερο δημοσίευμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Αλβανική ομολογία για την ΑΟΖ με Ελλάδα: «Η συμφωνία δεν «ενοχλεί» τον μεγάλο σύμμαχο της Αλβανίας…την Τουρκία» – Δεδικασμένο για το Καστελόριζο

Η Αλβανία θεωρεί μονομερή κίνηση της Ελλάδας την προκήρυξη οικοπέδων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές του Ιονίου Πελάγους. Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε νέα ρηματική διακοίνωση για το ζήτημα αυτό στις 26 Οκτωβρίου. Σε αυτήν επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι τουλάχιστον ένα από τα οικόπεδα που έχουν προκηρυχθεί από την Ελλάδα εισέρχεται εντός των αλβανικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το κείμενο της διακοίνωσης, τα Τίρανα σημειώνουν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει οριστική συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία στην περιοχή καμία πράξη που αφορά έρευνα και εκμετάλλευση δεν θα πρέπει να αναλαμβάνεται χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών.

Ουσιαστικά τα Τίρανα κατηγορούν την Ελλάδα για μονομερείς κινήσεις λόγω της προκήρυξης των οικοπέδων, μια πρακτική που εύκολα μπορεί να συγκρίνει κανείς με αντίστοιχες τουρκικές θέσεις σε ό,τι αφορά το Αιγαίο!

Η Αλβανία θεωρεί ότι η συμφωνία του 2009 είναι ετεροβαρής υπέρ της Ελλάδας και ότι τα Διαπόντια Νησιά βορείως της Κέρκυρας δεν δικαιούνται πλήρη επήρεια. Ολα αυτά παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ιταλοαλβανική συμφωνία του 1992, όπου ελήφθη υπόψη η μέση γραμμή, η αλβανική νήσος Σάσων έλαβε πλήρη επήρεια.

Πρόκειται για κρίσιμα θέματα, από τη στιγμή που, όπως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είπε πρόσφατα σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, η συμφωνία του 2009 αποτελεί ουσιαστικά μια συμφωνία οριοθέτησης των εκατέρωθεν χωρικών υδάτων, κάτι που αφορά το 90% του κατανεμημένου χώρου και μόλις κατά 10% την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ.

Αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας για τα θαλάσσια σύνορα στο Ιόνιο, θα χρησιμοποιηθεί πολιτικά ως προηγούμενο σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία για να εδραιωθεί η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Εφόσον στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποδεχτεί «ειδικό καθεστώς» για τα Διαπόντια νησιά βόρεια Κέρκυρας με την Αλβανία, αυτά θα σημάνει ότι αυτά δεν θα έχουν ΑΟΖ, και αυτόματα θα δημιουργήσει δεδικασμένο για το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης , ικανοποιώντας την προσπάθεια της Τουρκίας για «μεσογειακή ΑΟΖ» .

Διπλωματικές πηγές στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το αλβανικό ΜΜΕ Top Channel, το οποίο αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή για την περάτωση της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για όλα τα εναπομείναντα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, άρον άρον, με σκοπό να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα διότι ίσως δεν γνωρίζει « τι ξημερώνει αύριο» από πλευρά πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Το Top Channel , σύμφωνα με πηγές του αναφέρει ότι η συμφωνία για τα χωρικά ύδατα θεωρείται πλέον «τελειωμένη» , μιας και τα δύο μέρη έχουν αναλύσει κάθε σημείο, συμφωνώντας ακόμη και στον χάρτη για το νέο διαχωρισμό της ακτογραμμής και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Χαρίζουμε «διευκολύνσεις» σε χώρες που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν σέβονται τίποτα , διαβάλουν και κατηγορούν την χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία, και κυρίως δίνουν «βάσεις» και διευκολύνσεις στο τουρκικό παράγοντα που επιθυμεί την περικύκλωση του ελληνικού χώρου από ΒΔ.

Ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγάλος και πολύ κοντά μας για όλα αυτά που ζούμε ειδικά μετά το 2009 . Το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας εμπεριέχει την ευθεία αμφισβήτηση όλων των κεκτημένων μας στην ελληνική Μακεδονία και Ήπειρο από 1912 και μετά.



Πισοδέρι: Κηλίδες αίματος στη γαλανόλευκη σημαία -«Αισθανόμαστε ότι μας βίασαν»


Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι κράτησαν 4 ώρες και είχαν ως απολογισμό να τραυματιστούν 7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί. «Αισθανόμαστε ότι μας βίασαν» λένε μεταξύ άλλων οργισμένοι…


Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι που είχαν ως απολογισμό τον τραυματισμό 7 αστυνομικών και 7 διαδηλωτών, περιέγραψαν Γιαννιώτες που μετέβησαν το πρωί της Κυριακής στο Πισοδέρι, βιώνοντας τις άγριες συμπλοκές, την ώρα που στις Πρέσπες έπεφταν οι υπογραφές για το «Βόρεια Μακεδονία».

«Πήγαμε για να υπερασπίσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και βρεθήκαμε σε σκηνικό άγριου «πολέμου». Οι μάχες με τους αστυνομικούς ήταν σώμα με σώμα, με τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά να πέφτουν σαν βροχή, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όλοι μας, ανάμεσά μας γυναίκες και μικρά παιδιά, να προσπαθούμε να μη χάσουμε την ανάσα μας » είπαν χαρακτηριστικά.

Αγανακτισμένοι έδειχναν τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους, με κηλίδες αίματος από τραυματισμένους διαδηλωτές. Σε ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματά τους μετά το χθεσινό τους βίωμα, οι Γιαννιώτες διαδηλωτές υπογράμμισαν: «Ακόμη αδυνατούμε να πιστέψουμε πως φτάσαμε στο σημείο Ελληνες να επιτίθενται και να χτυπούν Ελληνες. Πέρα απο τη σωματική βία και την ταπείνωση, επιστρέψαμε στα Ιωάννινα κουβαλώντας μαζί μας το χειρότερο συναίσθημα, εκείνο του «βιασμού».

Χάος στο Πισοδέρι με χημικά και άγριο ξύλο
Οι διαδηλωτές στο Πισοδέρι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες, όπου πραγματοποιείτο η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις. Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν (7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που κράτησαν 4 ολόκληρες ώρες. Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις 15.00 χθες το μεσημέρι και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.


Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία, σημειώνονταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει. Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Οι συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτες.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά του πλήθους που φώναζε «προδότες, πού είναι ο στρατός;»! Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Κάποιοι προσπαθούσαν να σκαραφλώσουν για να αποφύγουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την ατμόσφαιρα στο σημείο από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική.

Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να περάσει και τα κατάφεραν. Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν αλλά δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή για 4 ολόκληρες ώρες.

Ο διαμελισμός της χώρας ξεκίνησε: Παρέδωσαν την Μακεδονία για να λάβουν «ασφάλεια» σε Αιγαίο-Κύπρο και λύση στο χρέος – Πόσο την κοστολόγησαν


Μετά την χτεσινή τηλεοπτική παράσταση στην Πρέσπα και την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας για την Μακεδονία μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους Σκοπιανούς , υπάρχει πλέον ακόμα πιο έντονη η αίσθηση ότι είμασταν θεατές σε ένα πραγματικά «σκηνοθετημένο έργο», παρουσία αξιωματούχων του ΟΗΕ , της ΕΕ κά .


Ομιλούμε για ένα « παιχνίδι» που αφορά την υπογραφή από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  μιας συμφωνίας που δεν υπέγραφε κανένας Έλληνας πολιτικός εδώ  και 27 χρόνια επίσημα, και τις πιέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας  προς αυτήν την κατεύθυνση  για το δικό τους  συμφέρον αποκλειστικά και μόνο , και όχι φυσικά της Ελλάδος.

Ένα στοιχείο που συνέτεινε προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι δηλώσεις του .    

«Είναι προς το συμφέρον μας να διαιωνίζεται; Ναι ή όχι; Είναι προς το συμφέρον του τόπου να διαιωνίζεται; Είναι στάση εθνική, πατριωτική σε μια περίοδο μάλιστα που οι προκλήσεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο είναι τεράστιες για τη χώρα;

Σε μια περίοδο που αναπόσπαστα η έγνοια μας, το διπλωματικό μας κεφάλαιο πρέπει να στοχοπροσηλωθεί στην Κύπρο και στο Αιγαίο.


Είναι προς το συμφέρον μας να κρατάμε με δική μας ευθύνη πια ανοιχτό ένα αχρείαστο μέτωπο στην εξωτερική μας πολιτική; Είναι πατριωτισμός αυτό; Αν το πιστεύετε, πείτε το στον ελληνικό λαό.

Πολλά σενάρια και περισσότερες φημολογίες συνεχίζουν να υπερίπτανται του «ονοματολογικού» των Σκοπίων, ενός ζητήματος που τυπικά έχει παγώσει, αν δεν οδεύει προς οριστικό ναυάγιο…», δήλωσε σε ένα απόσπασμα  ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην ομιλία του στην βουλή.

 Αν προσέξουμε καλά εδώ , ο ίδιος ο κ. Τσίπρας  εμπλέκει εμμέσως πλην σαφώς την ονομασία των Σκοπίων και ένα άλυτο πρόβλημα τόσων χρόνων,  με τις τουρκικές απειλές στο Αιγαίο και την Κύπρο , σε μια προσπάθεια ανούσιου εντυπωσιασμού και όχι μόνο.

Αλλά και Γερμανικά ΜΜΕ γράφουν αυτό ακριβώς: Ότι έγινε ανταλλαγή με Αιγαίο-Κύπρο.

«Οι Έλληνες αισθάνονται κάθε εβδομάδα πώς αλλάζει η στρατηγική κατάσταση στο Αιγαίο. Από τότε που ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον εθνικισμό για να κινητοποιήσει τους εκλογείς του, οι σχέσεις με την Ελλάδα επιδεινώνονται. Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση οκτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Οι Τούρκοι απήγαγαν –για να έχουν διαπραγματευτικό χαρτί– δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Κάθε μέρα τουρκικά μαχητικά υπερίπτανται θορυβωδώς πάνω από ελληνικά τουριστικά νησιά. Στην Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι για την κατάληψη μικρότερων νησιών από την Τουρκία. Ήδη το 1996 έγινε ένας “σχεδόν πόλεμος” στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία καθορίζει τα σύνορα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί εν ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων της»

Η Ελλάδα απειλείται σαφώς από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο , αλλά σε καμία περίπτωση δεν απειλείται από το κρατίδιο των Σκοπίων του 1,5 κατοίκων.

Άρα προς τι ακριβώς η πρεμούρα να υπογράψουμε με διαδικασίες εξπρές μια συμφωνία εθνικά επιζήμια με τους γείτονες μας που παρακαλάνε να εισέλθουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;

Μήπως επειδή η Ελλάδα δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις ΗΠΑ και  Βερολίνου για να πράξει ότι έπραξε σήμερα ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς με την υπογραφή του,  μη προσμετρώντας τα μελλοντικά προβλήματα  που θα κληθούν να λύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μετά από κάποια χρόνια;

Συνδυάζεται η συμφωνία αυτή ή όχι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με την «ασφάλεια» στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας θα «γεμίσει» αμερικανικές βάσεις , σύμφωνα πάντα με τον ελληνικό τύπο;  

Αυτά είναι  βασανιστικά ερωτήματα που ευρίσκονται στα χείλη πολλών Ελλήνων αυτές ειδικά τις ημέρες.

Προχθες ο  Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι το κόμμα «δεν δέχεται, με αντάλλαγμα το χρέος, να προχωρήσει το ονοματολογικό…».

Το «Μπλούμπεργκ» αναφέρει πως θα λάβουν αυτό για το οποίο προχώρησαν στην άθλια συναλλαγή.

Και αυτό θα είναι προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δισ. ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δισ. ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δισ. ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία.

Όλος ο σκοπιανός και ξένος τύπος γράφουν με μεγάλα γράμματα  για την έναρξη των διαδικασιών εισόδου της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ  και ΕΕ , από τον φόβο της ρωσικής «μπότας» που ακούγεται στα Βαλκάνια εδώ και μερικά χρόνια.

Μήπως είμαστε τελικά αφελής ως λαός ή μήπως  έχουμε κυβερνώντες  που πιστεύουν διαχρονικά ότι οι ξένοι θα μας σώσουν , ειδικά οι σύμμαχοι μας οι Αμερικανοί από τον σουλτάνο Ερντογάν για παράδειγμα ο οποίος απειλεί και τους ίδιους στην Συρία;

Πρόκειται σαφώς για το σύνδρομο της «ναυμαχίας του Ναβαρίνου» το 1828, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κυριολεξία κατά λάθος (καθάριζε ένας Τούρκος το πυροβόλο και αυτό εκπυρσοκρότησε), και η οποία  διακατέχει την ελληνική κοινωνία από τότε, καθορίζοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική αναζήτησης πάντα κάποιου προστάτη .

Το ίδιο σύνδρομο μας ακολούθησε σε όλες τις επαναστάσεις πριν το 1821 και μετά μέχρι το 1922 , το 1974 και αργότερα .

Ξεχάσαμε ότι κανένας ξένος δεν πρόκειται να πολεμήσει για λογαριασμό των Ελλήνων σε μια αναμέτρηση  για παράδειγμα με τους Τούρκους , ακόμα και αν έχει τεράστια συμφέροντα.

Αν υπάρξει «ειδική περίπτωση» για κάποια χώρα υπάρχει και η συμμαχία .

Για  τέτοιες «δουλειές» οι ΗΠΑ έχουν το ΝΑΤΟ , το οποίο τώρα παρεμπιπτόντως το ετοιμάζουν για την Ρωσία .

Αν εμείς ως λαός δεν κατανοήσουμε βαθιά και πραγματικά ότι είμαστε μόνοι μας στην κυριολεξία , χωρίς καμία αληθινή ξένη βοήθεια τότε ίσως αρχίσουμε να σκεπτόμαστε όπως οι ένδοξοι πρόγονοι μας και λάβουμε παντού τα σωστά μέτρα , στην οικονομία, στις ένοπλες δυνάμεις, στην παιδεία, στο εμπόριο κτλπ.

Παντού και πάντα σημασία έχει το δόγμα σε μια κρατική οντότητα , κάτι που δεν είχαμε ποτέ ως κράτος μετά το 1832. Βαδίζουμε πάντα με γνώμονα τον  κατ’ μηχανής » θεό» και τις συγκυρίες, και για αυτό πληρώνουμε τα λάθη που πληρώνουμε.

« Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα»…είχε πει κάποτε Αριστοτέλης , το ζήτημα είναι  τι έγινε στην συνέχεια και φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ανοιξε μια σύγχρονη κερκόπορτα: Τα Σκόπια θα μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά βιβλία – Πληροφορία και για «Αρχιεπισκοπή … Πάσης Μακεδονίας»


Ανοίγει η Κερκόπορτα για τον Ελληνισμό με την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Οποιος διαβάσει την συμφωνία βήμα-βήμα και προσεχτικά, θα δει πως υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία προκαλούν σοκ και δέος.


Αυτό διότι αντί να είναι με την πλάτη στον τοίχο τα Σκόπια, η Ελλάδα ανοίγει πλέον το κουτί της πανδώρας, όπως θα παρατηρήσετε σε ορισμένα σημεία.

Ανοίγουμε από το πουθενά ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην περιοχή.

Μία πολύ σοβαρή λεπτομέρεια της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι και αφορά τη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής των δύο χωρών, η οποία θα εξετάσει τα βιβλία και το περιεχόμενό τους.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 8 παρ.5, ανοίγει ο δρόμος για διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια, και βοηθητικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο χώρες. 


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει αντιρρήσεις και να ζητήσει αλλαγές για πράγματα που περιλαμβάνονται στα ελληνικά βιβλία. 

Συγκεκριμένα:

Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. 

Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Παρατηρήστε τι λέει εδώ. Σε έκαστο από τα μέρη. Δηλαδή εάν τα Σκόπια διαφωνούν με τα δικά μας βιβλία, πχ εάν δεν τους αρέσει το κεφάλαιο για τον Π. Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα, τότε θα το αφαιρέσουμε. 

Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές /αναθεωρητικές αναφορές.

Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Αρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως,και θα υποβάλλει μία Ετήσια; Εκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ΄ εφαρμογήν του Αρθρου 12.

Στην ουσία εάν το θελήσουν οι Σκοπιανοί, μπορούν να ασκήσουν βέτο σε ελληνικά σχολικά εγχειρίδια. Ερχεται θρυαλλίδα εξελίξεων και κάποιοι ακόμα να το καταλάβουν.

Παράλληλα με την κατάπτυστη συμφωνία, ήρθε στο προσκήνιο και μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Σε μια νέα και ανησυχητική εξέλιξη στην εκκλησιαστική διάσταση του σκοπιανού αναφέρθηκε χθες από την εκπομπή Άλλη Διάσταση της ΕΡΤ1 ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για πληροφορία, ότι από την εκκλησία των Σκοπίων, που μόλις πρόσφατα αιτήθηκε την επιστροφή της στην αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “έχουν ζητήσει το όνομα Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Πάσης Μακεδονίας”.

Η λεγόμενη “Εκκλησία της Μακεδονίας” έχει αποσχιστεί από το Πατριαρχείο Σερβίας εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Εσχάτως, γίνονται κινήσεις για την θεραπεία αυτού του σχίσματος και σε αυτά τα πλαίσια έγινε με ελληνική ικανοποίηση δεκτή η πληροφορία, ότι η σκοπιανή εκκλησία αιτήθηκε προ εβδομάδων την επιστροφή της υπό τον οικουμενικό θρόνο ως “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος”, όπως αναφέρει το meaculpa.gr.

Εντούτοις, ο κος Μηταράκης αποκαλύπτει τώρα ενδεχόμενο θέμα περίληψης στον τίτλο της γειτονικής εκκλησίας και του προσδιορισμού “Πάσης Μακεδονίας”. 

Σημείωσε, πάντως, ότι πρόκειται για κάτι “που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε έχει γραφτεί”, όπως και ότι “ακούγεται από σοβαρούς εκκλησιαστικούς κύκλους”, ενώ ζήτησε εμμέσως επίσημη ενημέρωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εφόσον κάτι τέτοιο ισχύει, θα πρόκειται για ακόμα μια αρνητική εξέλιξη στο ήδη βεβαρυμένο μακεδονικό ζήτημα, που η κυβέρνηση διατείνεται πως επιλύει – προβαίνοντας σε βαριές ιστορικές υποχωρήσεις και έχοντας απέναντί της το λαϊκό αίσθημα. 

Eρχονται ραγδαίες εξελίξεις και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: «Ξεκινάμε έρευνες στην Κύπρο» – «Δεν πετάει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας»


Tραβάει το σχοινί η Αγκυρα, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις της. Εν ολίγοις, τέρμα τα ψέματα. Ας είμαστε όλοι πλέον σε εγρήγορση, διότι η Τουρκία θέλει να περάσει στο επόμενο βήμα.


H χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα κυκεώνα εξελίξεων. Το Σκοπιανό καίει και η Τουρκία απειλεί σε Αιγαίο και Κύπρο.

Νέες προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως στο Αιγαίο «ακόμα και σε θέματα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας».

Ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών.

Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας.


Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Ο Τούρκος υπουργός αφού τόνισε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο ανέφερε πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο.

Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Λίγες ώρες πριν είχε αναφερθεί στην υπόθεση των 8. Αν Ελλάδα δεν επιστρέψει τους 8 η θέση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτού του είδους τα θέματα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα τους είχε πει ότι θα τους έδινε αυτά τα άτομα. “Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη”, είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας πως “αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε προφυλακίσει κάποιους της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C αλλά σε σχέση με το πραξικόπημα τήρησε διαφορετική θέση.

Αυτές τις ημέρες διαδραματίζεται ένα τεράστιο νέο πολιτικό παιχνίδι εις βάρος Ελλάδος και Κύπρου με φόντο τις τουρκικές εκλογές.

Πρώτον και κυριότερο έχουμε την πανηγυρική παρουσία του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου εξόρυξης , η παρουσία του οποίου προβάλλεται καθημερινά από τα τουρκικά ΜΜΕ προς άγρα ψήφων, με την έναρξη εργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια προώθησης των ενεργειακών σχεδίων της χώρας η οποία θέλει να καταστεί αυτάρκης ενώ βάλλεται συνεχώς από οικονομικούς οίκους .

Το δεύτερο αφορά την πλήρη και ολοκληρωτική αμφισβήτηση ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων στην περιοχή που εκτείνεται από το Καστελόριζο μέχρι το θαλάσσιο κομμάτι Βόρεια της Κύπρου και το Ακρωτήριο Ακάμα από δυτικά και έως το Ακρωτήριο του Αγ. Ανδρέα.

Ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά έχουμε τις προετοιμασίες για τις δύο γεωτρήσεις της ExxonMobil στο τεμάχιο 10. Και εδώ αναμένεται η αντίδραση των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη πρόκληση της Τουρκίας.

To καλοκαίρι αναμένεται καυτό σε κάθε περίπτωση.

Ιστορικό Ντοκουμέντο: Αυτές τις αποφάσεις εφαρμόζει ο Τσίπρας για να γίνουν ανεξάρτητες Μακεδονία και Θράκη


Ιστορικό Ντοκουμέντο: Αυτές τις αποφάσεις εφαρμόζει ο Τσίπρας.. για να γίνουν ανεξάρτητες Μακεδονία και Θράκη.

Κι εδώ… στη μετά Τσάρο εποχή οι μπολσεβίκοι συνεχίζουν την Πανσλαβιστική τακτική για αρπαγή του Βόρειου Ελλαδικού χώρου και έξοδο στα θερμά νερά του Αιγαίου. Στον πρωην Κνίτη Τσίπρα είναι γνωστά και προφανώς οι ενέργειες του αποσκοπούν εκπλήρωση των σκοπών της 3ης Διεθνούς

Διαβάστε…

Τον Ιανουάριο του 1920 συνήλθε στη Σόφια η 1η Συνδιάσκεψη των βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων στην οποία το Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ) αντιπροσωπεύτηκε από τον Δ. Λιγδόπουλο.(49) Η συνδιάσκεψη αποφάσισε κατ’ αρχάς τη μετονομασία της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας σε Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (Β.Κ.Ο.) κι έθεσε επίσης ως σκοπό της μία «προλεταριακή επανάσταση» σε όλα τα βαλκανικά κράτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε εκεί, τα κράτη αυτά θα έπρεπε στη συνέχεια να συγχωνευθούν και να σχηματίσουν μία «Βαλκανική Σοβιετική Κομμουνιστική Ομοσπονδία». Η όλη κίνηση τελούσε υπό την καθοδήγηση της Κ.Δ., η οποία διόρισε δύο στελέχη της, τον Κ. Ρακόβσκυ και Ντ. Μανουίλσκι ως «ινστρούχτορές» της. Πυρήνας της Β.Κ.Ο. ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας που δεν ήταν μόνο το καλύτερα οργανωμένο Κ.Κ. στα Βαλκάνια, αλλά διέθετε και αναγνωρισμένους από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα ηγέτες, τους Β. Κολάροφ, Κ. Καμπατίεφ και Γκ. Δημητρώφ.(50)

Σε μία από τις πρώτες προκηρύξεις της Β.Κ.Ο, μόλις τον Αύγουστο του 1920, αναφέρεται το «Μακεδόνικο» ως θέμα… καταπίεσης των εθνικών μειονοτήτων στις εκτός Βουλγαρίας περιοχές της Μακεδονίας. Τον Ιούνιο όμως του 1921, ο Β. Κολάροφ αντιπρόσωπος του Κ.Κ. Βουλγαρίας στο 3° Συνέδριο της Κ.Δ. στη Μόσχα, έθεσε στον αντιπρόσωπο του Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ), Γ. Γεωργιάδη, το ζήτημα της αυτονόμησης της Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κύριο σκοπό της Β.Κ.Ο. για «προλεταριακή επανάσταση» στα Βαλκάνια.

Ο Γ. Γεωργιάδης, που ήταν σοσιαλιστής και όχι μπολσεβίκος, απέρριψε την πρόταση του Β. Κολάροφ και ανέφερε στον Λένιν τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε η ανακίνηση του «Μακεδόνικου» για το Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ). Επειδή όμως κατάλαβε από τις επαφές του ότι το ζήτημα της αυτονόμησης της Μακεδονίας είχε ήδη αποφασισθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κινήματος, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα αποχώρησε από το Κόμμα.(51)

Ως ιδιαίτερο θέμα, το «Μακεδονικό» παρουσιάστηκε στην ημερήσια διάταξη της 4ης Συνδιάσκεψης της Β.Κ.Ο. τον Ιούνιο του 1922 στη Σόφια, όπου ο αντιπρόσωπος του Κ.Κ. Βουλγαρίας Καμπατίεφ υποστήριξε ότι τα Κ.Κ. όφειλαν να στηρίξουν δραστήρια τον αγώνα των εθνικών μειονοτήτων για απελευθέρωση. Με την εισήγηση του Καμπατίεφ, όπως ήταν φυσικό, συμφώνησε ο εκπρόσωπος της Κ.Δ., διαφώνησε όμως ο εκπρόσωπος του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας Πιγιάντε με τις απόψεις του οποίου συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ) Γιάννης Πετσόπουλος.(52)

Για την εξυπηρέτηση της προσπάθειας δημιουργίας ανεξάρτητης Μακεδονίας, το 4° Συνέδριο της Κ.Δ. που συνήλθε στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 1922, δηλαδή μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, έλαβε απόφαση εναντίον της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η αύξηση του Ελληνικού στοιχείου σ’ εκείνες τις περιοχές.

Στην απόφαση μάλιστα της 5ης Συνδιάσκεψης της Β.Κ.Ο., που συνήλθε στη Μόσχα αμέσως μετά τη λήξη του 4ου Συνεδρίου της Κ.Δ., αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι στο πλαίσιο της μελλοντικής Βαλκανικής Σοβιετικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας θα ενταχθούν, ως αυτόνομες δημοκρατίες, η Μακεδονία και η Θράκη.(53)

Στα τέλη του 1922, η Κ.Δ. έθεσε σε προτεραιότητα την κομμουνιστική επανάσταση στα Βαλκάνια μετά τη διάψευση της πρόβλεψης του Λένιν για επικράτηση του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος στην κεντρική κυρίως Ευρώπη (Γερμανία, Ουγγαρία κ.λπ.) ως συνέπεια της επαναστατικής κρίσης που θα δημιουργούνταν μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περιοχή των Βαλκανίων κρίθηκε ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις λόγω, κυρίως, της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή ύστερα από τις πολυετείς ενδοβαλκανικές συγκρούσεις• ταυτόχρονα, οι έντονες ενδοφυλετικές διαφορές αποτελούσαν πρόσφορο κλίμα υποκίνησης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.

Η επαναστατική προσπάθεια της Κ.Δ. στα Βαλκάνια συνέπεσε με την έντονη εθνικιστική και αναθεωρητική πολιτική της Βουλγαρίας που είχε ως στόχο της την ανατροπή του πάγιου, μετά τις συνθήκες ειρήνης των βαλκανικών και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνοριακού καθεστώτος. Στις αρχές του 1923 η κυβέρνηση του αγροτιστή Σταμπολίσκι, υπό το καθεστώς του οποίου το Κ.Κ. Βουλγαρίας απολάμβανε ελευθερία κινήσεων, ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με τις εθνικιστικές «μακεδονικές» οργανώσεις της χώρας του.

Ως αποτέλεσμα της ρήξης αυτής, οι δυναμικές «μακεδονικές» οργανώσεις υποστήριξαν ανοιχτά το εθνικιστικό πραξικόπημα του Τσαγκόφ, τον Ιούνιο του 1923, το οποίο οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης και στο φόνο του ίδιου του Σταμπολίσκι.(54) Με την διαρκή υποστήριξη τους, ο Τσαγκόφ συνέτριψε και την εξέγερση του Βουλγαρικού κομμουνιστικού κόμματος τον Οκτώβριο του 1923, με αποτέλεσμα οι ηγέτες του τελευταίου να διαφύγουν στη Σοβιετική Ρωσία και η έδρα της Β.Κ.Ο. να μεταφερθεί στη Βιέννη.(55)

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Οι Στρατηγοί «όπλισαν» : Τελεσίγραφο σε βουλευτές και ΠτΔ για εσχάτη προδοσία και «Γουδί» -Ξεσηκωμός σε ολόκληρη την Μακεδονία μας


Πολύ σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο να έχουμε επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα, στις Πρέσπες και γενικότερα στην Μακεδονία μας καθώς η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Ο κόσμος ξεσηκώνεται και στην Φλώρινα το «αίμα βράζει» . «Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις» φωνάζουν οι Μακεδόνες.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

της Ελλάδος και πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1.

Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση. Οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος να φύγει από τη συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά.

Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας!
Οι βουλευτές της Βορείου Μακεδονίας πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές».
Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 49, του ελληνικού Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για εσχάτη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται εωσότου λήξει η προεδρική θητεία.

Οργή και από Αντιστράτηγο ε.α. Ε.Συναδινό – Τι αναφέρει
Μετά τις εμετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής «δήθεν» Δημοκρατίας, τη συνέντευξη παρωδία του Καμμένου και, τέλος, το διάγγελμα Τσίπρα, παραχωρούνται 3500 χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας στους ΑλβανοΣκοπιανούς. Η Ελληνική ιστορία δεν αποτελεί προϊόν συνδιαλλαγής, εκδούλευσης, φαλκίδευσης ή εκμαυλισμού για την πολιτική επιβίωση των άλλων. Στον βωμό της σταθερότητας των Σκοπίων, δεν θα προσφέρουμε τη δική μας εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Προειδοποιώ τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδιαιτέρως αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, που μετά από Κύπρο είναι έτοιμοι για μια νέα Εθνική Προδοσία, ότι σε περίπτωση επικύρωσης της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, να είναι έτοιμοι για μια νέα Βαστίλη – ένα νέο Γουδί.

Θα αντιμετωπίσουν την οργή του Ελληνικού Λαού και, μάρτυς μου ο Θεός, θα οδηγηθούν στα εδώλια των κατηγορουμένων με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Έστω την ύστατη στιγμή, μπορούν να θυμηθούν ότι έχουν ορκιστεί στο Ελληνικό Σύνταγμα και να παραιτηθούν ομαδικώς. Καλώ, δε, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, να παραιτηθεί άμεσα ώστε βάσει του Συντάγματος να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βεβηλώνει τη μνήμη των αρχαίων και νεότερων Μακεδόνων, των Μακεδονομάχων και όλων όσων γενικά και διαχρονικά πότισαν με το αίμα τους τη Μακεδονική γη.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α

Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας: Φλωρινιώτες ξημερώνει μαύρη μέρα για μας, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !
Οι έμποροι των εθνών αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. για μια ακόμα φορά. Και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους περιχαρείς, -γιατί τα κατάφεραν να ανταποκριθούν στο νεύμα του αφεντικού- περιμένουν, κουνώντας την ουρά, το κόκαλο. Ποιος άντεξε να βλέπει και να ακούει το λιγωμένο ανθρωπάκι που παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας να ξεπουλά την ψυχή μας, την ιστορία μας, το όνομά μας με τόση άνεση, αυταρέσκεια, ικανοποίηση (θέλει η-(υ)πουργάρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…).

Χωρίς ίχνος ευαισθησίας, απροκάλυπτα και ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής διακυβέρνησης, μας στερούν ακόμα και την έκφραση γνώμης με δημοψήφισμα, κάτι που ακόμα και ο Ζάεφ εξασφαλίζει στους πολίτες της χώρας του.

Τι το θέλουμε εμείς το δημοψήφισμα, για μας θα αποφασίσει το κοινοβούλιο και σε αντάλλαγμα θα καλέσει ο πολυχρονεμένος ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ μας τον φίλο του τον Ζάεφ να ασελγήσει στη μάνα μας τη Μακεδονία, μέσα στο σπίτι μας στην Πρέσπα!!! Τι τιμή για τον τόπο μας!!!!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, αυτοπροαιρέτως η «κυβέρνηση» και στα μουλωχτά η αντιπολίτευση, εκχωρούν εθνικό χώρο και προσυπογράφουν τις διεκδικήσεις αυτών που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό. Πειθήνια όργανα του ΝΑΤΟ και των σχεδίων της Γερμανίας στα Βαλκάνια υποστέλλουν τη σημαία και παραδίδουν τη γη των πατέρων μας. Όσοι κατοικούμε στη γωνιά αυτή της Μακεδονικής γης γνωρίζουμε ότι τίποτε πια δεν θα είναι ίδιο από αύριο· τα δεινά για τη Μακεδονία μας μόλις αρχίζουν…

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, θα έρθουν αύριο ΟΙ ΞΕΝΟΙ να πατήσουν τη γη που σφαγιάστηκε ο Παπα-Σταύρος Τσάμης, εκεί όπου ανέβηκε στην κρεμάλα ο Κώττας φωνάζοντας “Da zive Grcia”.

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην αρκεστείτε να κλείσετε την τηλεόραση μη αντέχοντας τον βιασμό της μάνας μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην κρατήσετε την οργή σας μόνο για το μαύρισμα στις επόμενες εκλογές.

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ας τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία ΜΑΣ και η Μακεδονία θα μας σώσει.

Εμπρός να κλείσουμε δρόμους, να κτυπήσουμε νεκρικά τις καμπάνες.

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΣ ΚΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ,

«Ο ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ» ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!

Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας


Ξεσηκωμός για τις Πρέσπες
“Ο κ.Κοτζιάς είχε δηλώσει πως ονειρεύεται την υπογραφή της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή. Χιλιάδες γνήσιοι Μακεδόνες, με παραδοσιακές στολές απ’ ολόκληρη την Μακεδονία, θα είμαστε εκεί στις Πρέσπες για να “γιορτάσουμε” με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες, που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους” λέει ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, για εσχάτη προδοσία.

“Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο. Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας.

Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα” αναφέρει τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Δείτε τι μας περιμένει αν αναγνωρίσουμε κράτος με τον όρο «Μακεδονία» 

Ολοι διεκδικουν κάτι, εκτός από την Ελλάδα.


Εάν πράγματι θες ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Μόνο έτσι μπορεί να σε υπολογίζουν οι γύρω σου.

Την ώρα που όλοι γύρω μας θέλουν ένα κομμάτι της Ελλάδας, εμείς εμφανιζόμαστε σαν να ζούμε στον δικό μας κόσμο, όχι μόνο μη τολμώντας να διεκδικήσουμε κάτι, αλλά το αντίθετο. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε τα πάντα, μόνο και μόνο για να μη διαταραχθεί η εναπομείνασα φαντασιακή ευμάρειά μας.
Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και, φυσικά, οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει, ξυπνώντας τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας των Βαλκανίων. Τους έχει ανοίξει η όρεξη από τη μέχρι παρεξηγήσεως αδράνειά μας.
Την ώρα που εμείς βιώνουμε σε φαντασιακό επίπεδο ότι μπορούμε να είμαστε η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, οι γείτονές μας στήνουν αργά και σταθερά τον ιστό της αράχνης.

Εχουμε και λέμε:

Αλβανία: Ο Μπερίσα, τον οποίο ελληνικά κόμματα είχαν «υιοθετήσει» και στηρίξει, βγήκε και με περισσό θράσος, αναίδεια και προκλητικότητα υποστήριξε ότι οι Οθωνοί ανήκουν στην Αλβανία.
Ελπίζουμε να τα άκουσαν εδώ στην Αθήνα εκείνοι που τον χάιδευαν και του έλυσαν το πρόβλημα της ανεργίας, ανοίγοντας την πόρτα της Ελλάδας σε χιλιάδες Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι τα περισσότερα από τα χρήματα που έβγαλαν τα πήγαν πίσω στην πατρίδα τους, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία της Αλβανίας!

Σκόπια: Αντί να παρακαλάνε την Ελλάδα, ώστε να παραμείνουν κράτος και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., μας προκαλούν, καπηλεύονται ένα όνομα που δεν τους ανήκει και ισχυρίζονται με θράσος ότι θα μας κάνουν χάρη εάν κολλήσουν έναν προσδιορισμό σε κάτι που δεν τους ανήκει. Για την περίπτωσή τους ισχύει το ότι εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι. 

Τουρκία: Μια χώρα που ούτε θέλει ούτε μπορεί, καθώς φαίνεται, να αλλάξει το βαρβαρικό DNA της. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείω, να προκαλεί, να διεκδικεί νησιά που δεν της ανήκουν, να παραβιάζει συνθήκες και να καταπατά το διεθνές δίκαιο. 
Με την εύνοια -χρόνια τώρα- των συμμάχων μας μετατράπηκε σε σερίφη της περιοχής, εισβάλλει όπου θέλει, τρομοκρατεί όποιον θέλει. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι οι σύμμαχοί μας έχουν δείξει στους Τούρκους κόκκινη κάρτα και θα μας στηρίξουν, πλανώνται. 

Το έχει (απο)δείξει η Ιστορία. Αιώνες τώρα βάζουν πλάτη στην Αγκυρα, παρότι η Τουρκία δεν έχει ούτε μπέσα ούτε ηθική. Εάν ο Ερντογάν κερδίσει τις εκλογές, το πιο πιθανό σενάριο είναι να τα βρουν πάλι μαζί του και να μας αδειάσουν μεγαλοπρεπώς.
Και όλοι αυτοί καλά κάνουν. Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απευθύνουμε στους εαυτούς μας είναι: «Εμείς τι κάνουμε;» Θα συνεχίσουμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο παριστάνοντας τις στρουθουκαμήλους ή θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα δούμε την αλήθεια;
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε. Και εάν πράγματι θες ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Μόνο έτσι μπορεί να σε υπολογίζουν οι γύρω σου. Διαφορετικά, όσο υποχωρείς τόσο θα σε κονταίνουν. Φίλοι και εχθροί...