ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μεγάλος Ροζ Αδελφός


Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση: «Για βαθιές... διεισδύσεις σε απρόθυμες τσέπες... Αριστερά! Αριστερά! Δίψα για το χρήμα των άλλων»
Ο Οργουελ ήταν μία φορά άτυχος και δύο φορές οι αναγνώστες του, που λάτρεψαν το «1984». Αν ζούσε σήμερα αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας και έβλεπε τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ...
Πρώτη και Δεύτερη Φορά Αριστερά στην Ελλάδα, θα είχε δημιουργήσει σίγουρα κι ένα επιπλέον έργο, που θα είχε στοιχεία από την αντισοβιετική αλληγορία η «Φάρμα των Ζώων» και από το 1984.

Ως αναγνώστης του Οργουελ βάζω στοίχημα μία μερίδα μουσακά και ένα δεκασέλιδο λεξικό με ελληνικές λέξεις για τουρίστες (ιδανικό δώρο για τον Τσακαλώτο) ότι θα εμπνεόταν πολύ από τη φράση «ύποπτες δαπάνες», η οποία χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών (και τους δημοσιογραφίζοντες οπλίτες του). 

Αυτή η λογοτεχνίζουσα, ζοφερή, νουάρ φρασούλα συνοδεύεται από αναλύσεις και ειδήσεις για τον σχεδιασμό του νέου Ε3, του εντύπου που θα καλούνται να συμπληρώνουν οι ρομαντικοί φορολογούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Τσακαλώτος, όπως και άλλοι εκατομμυριούχοι αριστεροί, δεν θεωρούν τους εναπομείναντες επιχειρηματίες ρομαντικούς (όπως θα έπρεπε, διότι ελπίζουν στο ανέλπιστο) αλλά υπόπτους, οίτινες δηλώνουν «ύποπτες» δαπάνες.

Γι’ αυτό στο νέο Ε3 θα τους κάνουν τη ζωή πατίνι, ποδήλατο, οτομοτρίς και κόλαση, και θα τους υποχρεώνουν να δηλώνουν: «Τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα ενεργά τερματικά POS που χρησιμοποιούν. Τις ιστοσελίδες που έχουν στο διαδίκτυο. Τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν. Τα e-mails που χρησιμοποιoύν. Τις συνεργαζόμενες πλατφόρμες για την πραγματοποίηση των συναλλαγών».

Και τα e-mails, μάγκα μου. Ολα τα e-mails. Μη τυχόν και μαζί με τις χιουμοριστικές εικόνες και τα βιντεάκια στέλνεις κάναν παρά αλλού. Και όλες τις ιστοσελίδες! Ακόμη και το οπαδικό μπλογκ που διατηρείς για να κράζεις τις αντίπαλες ομάδες. Ολα θα τα δηλώσεις και μαζί με αυτά θα υπογράφεις και ακόμη μία δήλωση-ομολογία, στην οποία θα δηλώνεις ότι όσα δηλώνεις είναι ψέματα και ότι κλέβεις το κράτος και ότι όποτε θα λάβεις την απολύτως δικαιολογημένη προστιμάντζα θα δεχτείς να συμβιβαστείς με σκόντο 50% στο ποσό των προσαυξήσεων. 

Μεγάλοι Αδελφοί στα ροζ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου