ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα


Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιριμ, δήλωσε πως άνδρες της ακτοφυλακής ανέβηκαν στην νησίδα Ανθρωποφάγοι και κατέβασαν ελληνική σημαία που είχαν υψώσει νεαροί όπως σας είχαμε ενημερώσει ....

Υποτίθεται οτι η νησίδα φυλασσόταν ειδικά μετά την ανάρτηση της σημαίας.

Το σοκ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα Επιτελεία είναι τέτοιο που ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα για να ενημερώσει σχετικά με το επεισόδιο.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση:

«Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ και πάλι στο νησί Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Γιλντιρίμ μιλώντας για τα νησάκια Ντιντίμ, αναφέρθηκε σε δύο βραχονησίδες, που βρίσκονται ανατολικά από το Φαρμακονήσι, στα ανοιχτά της πόλης Ντιντίμ, στην επαρχία του Αϊδινίου.

Και συνέχισε: «Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προφανώς αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία.

H βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας, η οποία διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου