ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Μας ανήκουν 18 νησιά της Ελλάδας!


Συντονισμένες οι ανθελληνικές ενέργειες της Τουρκίας! 
Από τις εθνικιστικές κορώνες Ερντογάν, σε αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός έθεσε το ερώτημα προς την τουρκική κυβέρνηση για το αν θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα....


"Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία’. ‘Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς’. ‘Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί’. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία’. ‘Είναι σε κατάσταση κατοχής’. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, ‘τα εδάφη μας μειώθηκαν’. ‘Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».
Ο επικεφαλής του κόμματος CHP, επέκρινε ταυτόχρονα την κυβέρνηση της χώρας του και για το ότι ξεπουλά την Κύπρο:
«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η ‘ΤΔΒΚ’ έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα’, ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μεταφέρει τις δηλώσεις του το κυπριακό sigmalive.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου