ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ελλάδα: Μια δημοκρατία σε κρίση


Οι Έλληνες έχουν σχεδόν φτάσει στα όρια τους. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική.Η παράνομη μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου, η εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το πολιτικό σύστημα είναι γεμάτο διαφθορά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σταματήσει να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος. 
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος προτρέπει τους ανθρώπους να επαναστατήσουν. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τους παράνομους μουσουλμάνους μεταναστεν που εισέρχονται στη χώρα ως κατακτητές. Λέει επίσης ότι ο Χριστιανισμός είναι υπό επίθεση στην Ελλάδα, ενώ το Ισλάμ καθημερινά ενισχύεται. Λέει ότι οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες  βεβηλώνονται, ληστεύονται και καίγονται από τους μουσουλμάνους μετανάστες, ενώ το κράτος κάθεται  και κοιτάζει.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ελέγχει πλήρως την πολιτική του κόμματός του, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το υπουργικό του συμβούλιο.

Δημοκρατία των σκουπιδιών....

«Όταν ένα πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν μόνο προπαγάνδα και δεν πληροφορούν, όταν οι ολιγάρχες ελέγχουν τη δημόσια ζωή, όταν το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι επανειλημμένα επιτίθεται στα συμφέροντα του λαού της, όταν ένα πολιτικό σύστημα αγνοεί το Σύνταγμα και τη βούληση της πλειοψηφίας, αλλά αντλεί τη νομιμοποίησή της μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια με εκλογές, τότε, αν και μπορεί να αποκαλείται "δημοκρατικό",είναι μια δημοκρατία των σκουπιδιών.
Δεν είναι η δημοκρατία του λαού πια. Αντ' αυτού, ανήκει στην ελίτ».

Αν οι Έλληνες δεν πάρουν πίσω την πατρίδα τους, έγραψε ο δημοσιογράφος Μάκης Ανδρονόπουλος στις 3 Ιανουαρίου, το 2017, τα όπλα μπορεί να έχουν τον τελευταίο λόγο.Ο Ανδρονόπουλος έγραψε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού οι δημοσκοπήσεις έδειξαν την αποκόλληση του πολιτικού συστήματος από τον ελληνικό λαό και τραγικό τρόπο ζωής τους.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή , Αλέξης Παπαχελάς, έγραψε στις 29 του Γενάρη 2017 ότι οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί, ότι η δημοκρατία εξακολουθεί να μην έχει λύση για τα προβλήματα των πολιτών και ότι η κατάσταση στην Ελλάδα του θύμισε το 2012, όταν το παλιό πολιτικό σύστημα ξεκληρίστηκε.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος προτρέπει τους ανθρώπους να επαναστατήσουν .  Ο ίδιος χαρακτηρίζει τους παράνομους μουσουλμάνους μεταναστες που εισέρχονται στη χώρα ως κατακτητές. Λέει επίσης ότι ο Χριστιανισμός είναι υπό επίθεση στην Ελλάδα, ενώ το Ισλάμ καθημερινά ενισχύεται. Λέει ότι οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες  βεβηλώνονται, ληστεύονται και καίγονται από τους μουσουλμάνους μετανάστες, ενώ το κράτος κάθεται  και κοιτάζει.

Τα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού λένε ότι η Γερμανία θέλει να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση και να φέρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. 

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πιο υπάκουος και επίμονος οπαδός της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα.


Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει οκτώ πολιτικά κόμματα, αλλά αν εξαιρέσουμε την ελληνική κομμουνιστικό κόμμα και το κόμμα της Χρυσής Αυγής που έχουν τη δική τους ατζέντα κατά του κατεστημένου, τα υπόλοιπα κόμματα εκφράζουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές: Όλοι τους είναι λάτρεις της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωση; υποστηρίζουν ανοιχτά σύνορα και η παγκοσμιοποίηση, και δεν έχουν σεβασμό για τις θρησκευτικές ή πολιτισμικές ρίζες στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες, για τα τελευταία επτά χρόνια, έχουν ζητήσει: 
Αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης 
Μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών
 Την ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου από υπερεθνικούς οργανισμούς  λογοδοσίας από τους ηγέτες τους 
Διαφάνεια στην πολιτική ζωή
Ασφάλεια και την οικονομική ελευθέρωση από τους δανειστές τους
Καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της εθνικής ταυτότητας της χώρας.

 Τα αιτήματα αυτά, όμως, έχουν απορριφθεί εδώ και δεκαετίες από το σύστημα - χωρίς συζήτηση. 

Όταν αυτοί που κάνουν αυτά τα αιτήματα χαρακτηρίζονται ως εθνικιστές και ρατσιστές και κοινωνικά στιγματισμένη αντί να ακούσει, αυτά τα αιτήματα μπορεί να σκάσει έξω από το δημοκρατικό πλαίσιο.

 Όταν μια υποτιθέμενη δημοκρατία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους χώρο για να εκφράσουν τις απόψεις αυτές και να γίνει μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας, οι πολίτες θα ζητήσουν ακρόαση από άλλα μέσα.


Οι Έλληνες έχουν σχεδόν φτάσει στα όρια της αντοχής τους. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική. Η παράνομη μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου, η εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. 

Το πολιτικό σύστημα είναι γεμάτο διαφθορά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σταματήσει να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος.

 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν ως πραιτοριανοί του ευρώ! Ευνοούν τη μαζική είσοδο των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα και έντονα επιτίθενται σε κάθε φωνή που εναντιώνεται τις δικές τους.

Η χώρα έχει σαπίσει στο εσωτερικό της ΕΕ και της ευρωζώνης. Οι Έλληνες έχουν συντριβεί οικονομικά. 

Οι Ελληνικές πόλεις, λόγω της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, φαίνονται λιγότερο σαν πόλεις της Ευρώπης και περισσότερο σαν πόλεις στο Αφγανιστάν. 


Οι τράπεζες έχουν αρχίσει τη μαζική δήμευση των κατοικιών. Οι άνθρωποι είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης.

Ο δημοσιονομικός και το Ίδρυμα Βιομηχανικών Ερευνών, στην τελευταία της έκθεση , δήλωσε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων πολιτών έχει μειωθεί στο επίπεδο του έτους 2000.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδα, ο πλούτος των ελληνικών  νοικοκυριών μειώθηκε κατά 37,5% μεταξύ 2000 και 2015.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), σε έκθεσή της, χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό ως το πιο δυστυχισμένοι στην ΕΕ. Η ανεργία είναι πάνω από 25%, το υψηλότερο στην ευρωζώνη.

Τα σκάνδαλα στην Ελλάδα  έρχονται στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο. Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis, για παράδειγμα - σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα - βρέθηκε  να δίνει χρήματα σε πολιτικούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους, εκδότες και οι γιατροί, έτσι ώστε τα δημόσια νοσοκομεία θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Novartis. 

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι εμπλεκόμενοι είναι  ο Επίτροπος ΕΕ για τη μετανάστευση), Δημήτρης Αβραμόπουλος, και πολλοί πρώην υπουργοί.
Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία Siemens, επίσης, φέρεται να έχει δωροδοκία Έλληνες πολιτικούς για να κερδίσει τις δημόσιες συμβάσεις. Η υπόθεση είναι τώρα συζητείται ενώπιον του δικαστηρίου. 

Το σκάνδαλο της Siemens μπορεί επίσης να καταλήξετε με ένα τεράστιο αντίκτυπο στο πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Μαίης Ζαννή, Αναπληρωτρια Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας (από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας), ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η οικογένειά του φαίνεται να έχουν τεράστιες συναλλαγές με τη γερμανική εταιρεία.

Για να είμαστε δίκαιοι, η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται σκληρά έτσι ώστε η διαφθορά και η κακοδιαχείριση περιπτώσεις ακούγονται στο δικαστήριο.

Επίσης για να είμαστε δίκαιοι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος με κακές προθέσεις και προσπαθεί, μέσα στα όρια αφήνουν οι δανειστές, να διαπραγματευτεί όσο πιο δυνατά μπορείτε για τη χώρα του. Ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα, για να επιβιώσει, θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ξέρει, επίσης, όπως και τον ελληνικό λαό, ότι η ελληνική ιστορία, ελληνικές αξίες και την ελληνική γεωπολιτική πάντα βρίσκονται κοντά στις ναυτικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Ελλάδα δεν ήταν ποτέ σε θέση να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά ηπειρωτικών δυνάμεων.

Αλλά μια ανίσχυροι πρωθυπουργό, ακόμη και αν θέλει να οδηγήσει τη χώρα του προς τη σωτηρία, μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί να το κάνει. 

Ο Τσίπρας δεν ελέγχει πλήρως την πολιτική του κόμματός του? το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το υπουργικό του συμβούλιο

 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό κόμμα που σχετίζεται με πολιτικά και ιδεολογικά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Έτσι, ο ίδιος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις πολιτικές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και την παγκοσμιοποίηση. Ίσως τώρα, με το Trump Διοίκηση, τουλάχιστον μερικά από αυτά τα προβλήματα θα είναι σε θέση να αντιμετωπιστούν.
αγαπημένος στόχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εν τω μεταξύ, είναι Πρόεδρος Trump και την ομαλή, ειρηνική - πραγματικά δημοκρατική - πολιτική επανάσταση που έφερε την προεδρία του περίπου.

Η φτώχεια, η εγκληματικότητα, τη διαφθορά, την παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος είναι οι τελείες που, αν κάποιος τους συνδέει, σημείο με το άρθρο 48 του Ελληνικού Συντάγματος. Το άρθρο αυτό, το οποίο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν το κράτος είναι υπό πολιορκία από εσωτερικές ή εγχώριες εχθρούς.

Με περισσότερους φόρους στον ορίζοντα, με περισσότερα συντάξεων και των μισθών περικοπές, και με την Τουρκία στέλνει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, δεν υπάρχει τρόπος για την Ελλάδα να διέπονται χωρίς την κυβέρνηση δηλώνοντας στρατιωτικό νόμο για να επιβάλει τις πολιτικές της για τον πληθυσμό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό μπορεί να συμβεί.

Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Αν συμβεί αυτό, το κόμμα της αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να αντιμετωπίσει την οργή του ελληνικού λαού -που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερους φόρους, όπως θέλουν οι Γερμανοί- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου