ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η Λαϊκή Έλληνική Πατριωτική Ενωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.) είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF).


Οι Αρχές του APF είναι οι εξής:

Πολιτικό Πρόγραμμα - Δήλωση Αρχών

Η Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία επιδιώκει να προωθήσει τον παραδοσιακό πατριωτισμό. Για το σκοπό αυτό, ως πολιτικό κόμμα πανευρωπαϊκού επιπέδου, θα συνεργαστούμε σε αυτή τη βάση για τους ακόλουθους στόχους:

► Υποστηρίζουμε μια Ευρώπη κυρίαρχων εθνών στην οποία τα ανεξάρτητα κράτη συνεργάζονται σε μια συνομοσπονδιακή βάση για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και να προστατεύσουν, να γιορτάσουν και να προωθήσουν τις κοινές μας χριστιανικές αξίες και την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

► Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το δημοκρατικό έλλειμμα στο πλαίσιο των υφιστάμενων δομών της ΕΕ παρέχοντας μια αποτελεσματική φωνή για τον μεγάλο αριθμό πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, που επί του παρόντος αποξενώνονται από τη δημοκρατική διαδικασία. Υποστηρίζουμε την αναβίωση της λαϊκής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και την εξάλειψη της διαφθοράς και της επιρροής των χρημάτων και των εταιρικών μέσων ενημέρωσης από τους πολιτικούς μας θεσμούς.

► Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες, τους νομοταγείς πολίτες, τους νέους και τους ανέργους που αντιμετωπίζονται συχνά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας με τις φωνές και τις οργανωτικές προκλήσεις που χρειάζονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους

► Ως υποστηρικτές του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος σε μια ειρηνική ζωή με αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο στην πατρίδα μας, είμαστε αντίθετοι με τη μαζική μετανάστευση, η οποία συχνά οδηγεί σε διακρίσεις και ανισότητες - που πλήττουν τόσο τους μετανάστες όσο και τους αυτόχθονες πολίτες - στα έθνη υποδοχής. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε την ηγεσία και την εκπαίδευση που απαιτείται από τη Νεολαία της Ευρώπης για να αντισταθεί στην καταστροφή των παραδοσιακών μας αξιών και κατά συνέπεια των λαών και των πολιτισμών.

► Αναγνωρίζοντας ότι τα διαφορετικά έθνη μας είναι μια εκτεταμένη οικογένεια, υποστηρίζουμε το σωστό και πρωταρχικό καθήκον κάθε εθνικής κυβέρνησης να ενεργεί ως πατέρας στο έθνος της και ειδικότερα να υπερασπίζεται τον λαό και τον κοινό πλούτο και κληρονομιά από τις αδικίες και την εκμετάλλευση που προκαλείται από τη «λογική» της αγοράς και τη διαφθορά πολιτικών και ελίτ.

► Είμαστε ιδιαίτερα υπέρ της Ειρήνης και θα εκθέσουμε και θα αντιταχθούμε στις προσπάθειες να θέσουμε σε κίνδυνο την ειρήνη και να δημιουργήσουμε περιττή εχθρότητα προς το ανατολικό μισό του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αν και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες ανεπίλυτες ιστορικές διαμάχες μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών εθνών, είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε αυτές τις πράξεις μέσω διαπραγματεύσεων και συμβιβασμών, αντί να εκμεταλλευτούν εξωτερικές δυνάμεις με κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις και ακόμη και τον πόλεμο.

► Στην ηθική σφαίρα, η οποία βρίσκεται πάνω από τα όρια της πολιτικής και της πολιτικής μας, επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε τους λαούς και τη νεολαία μας να σέβονται τη ζωή από την αρχή μέχρι το τέλος και ένα νέο πνεύμα ειλικρίνειας, αυτοθυσίας και ήθος της υπηρεσίας.



Το λογότυπο της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF)

Το λογότυπο που επιλέχθηκε για την αναγνώριση της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία, εμπνέεται άμεσα από την ελληνική μυθολογία, υπενθυμίζοντας το μύθο μιας κυρίας με την ονομασία Ευρώπη και της σχέσης της με τον Δία. Αυτή είναι μια από τις πρώτες πηγές όπου εμφανίζεται το όνομα της Ευρώπης. Ο μύθος λέει πως ο Δίας ερωτεύτηκε αυτήν την υπέροχη κυρία και μετατράπηκε σε λευκό ταύρο για να την πλησιάσει.

Είναι η εικόνα μιας γυναίκας που οδηγεί έναν ταύρο που φτάνει μέχρι σήμερα με όλο το νόημά της και παραπέμπει σε έναν αρχαίο πολιτισμό και παράδοση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει ακριβώς την ιδέα της Ευρώπης που έχει η Συμμαχία. Μια Ευρώπη βασισμένη σε αρχαίες έννοιες και βαθιές ρίζες στην ιστορία. Μια Ευρώπη διαφορετική από αυτή που ζούμε σήμερα, η οποία κυβερνάται μόνο από οικονομική συμφωνία και είναι δούλος τραπεζιτών και θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου