ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Tι ετοιμάζει ο Α. Τσίπρας; Συγκαλεί εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο – Oι μάσκες έπεσαν: «Ο Π. Καμμένος θα στηρίξει τον πρωθυπουργό»


Σε ρυθμούς περιδίνησης έχει μπει η πολιτική ζωή του τόπου. Το Σκοπιανό, έχει αλλάξει πλέον τα δεδομένα στην πολιτική σκακιέρα. Κόμματα εξαϋλώνονται, ενώ σε άλλα, ήδη υπάρχουν αναταράξεις, καθώς οι απόψεις διίστανται για το ποια στάση θα κρατήσουν τελικά στο ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε επιθανάτιο ρόγχγο για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ετσι λοιπόν, Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων. Η συνεδρίαση των υπουργών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 15.30 το μεσημέρι, στη Βουλή.

Η απόφαση για τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά την ομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση εμμένοντας στις πάγιες θέσεις του συμπολιτευόμενου κόμματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Όταν και αν έρθει η ώρα (σ.σ. της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών), θα εκτελέσουμε τη λαϊκή εντολή με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την αποχώρηση δηλαδή, από την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να στείλει μήνυμα φυγής προς τα μπρος μετά τις εξελίξεις και την ένταση της τελευταίας εβδομάδας από την αποχώρηση Λαζαρίδη.

Να σημειωθεί ότι νώρίτερα σήμερα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε κάνει λόγο για «Κυβέρνηση υπό προθεσμία και επίσημα από σήμερα» αναφερόμενη σε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter συμπλήρωσε: «Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».

Οι εξελίξεις εν ολίγοις τρέχουν με ταχύτητα.

Αποχώρησε οριστικά το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

Την απεμπλοκή του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το τελικό αποτέλεσμα: 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά.

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του.

«Η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ρουκέτες Καμμένου και… άδειασμα αμέσως από Τ. Κουίκ

Ο Π. Καμμένος ανέφερε τα εξής, όμως λίγο αργότερα διαψεύστηκε:

«Για μας το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Και στο τέλος-τέλος, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό. Εμείς λοιπόν όταν έρθει η ώρα και αν έρθει η ώρα, αυτή την εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε. Την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση.»

Μάλλον μας εμπαίζει, καθώς βλέπει το καράβι να βουλιάζει, γιατί το λέμε αυτό;

Φωτογραφία του μαζί με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Σήμερα στο ΑΝΕΛ Εθνικό Συμβούλιο θα σταλεί μήνυμα ότι η αποστασία που απεργάζονται τα παραμάγαζα για να πέσει η κυβέρνηση, θα μείνει όνειρο απατηλό. Ο Πάνος Καμμένος θα στηρίξει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα⁩ τη νέα πορεία της πατρίδας και οι απατεώνες θα λογοδοτήσουν» ανέφερε στο αιχμηρό σχόλιο του.

«Θα στηρίξει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τη νέα πορεία της πατρίδας«. Μα πριν δεν έλεγαν ότι θα αποχωρήσουν;

Δημήτρης Καμμένος: Άνευ προηγουμένου τα ψεύδη του Πάνου Καμμένου

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την Κυριακή, ο οποίος προσπαθεί να σωθεί από το ναυάγιο, ο διαγραφείς Δημήτρης Καμμένος τον κατηγόρησε για «ψεύδη του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο».

Υπογράμμισε πως ο κ Πάνος Καμμένος εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ψήφους στον Πειραιά και έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκείνος πρόδωσε με τις πράξεις του και τις ενέργειες του τον λαό που τον ψήφισε. Η έδρα μου ανήκει στον Πειραϊκό λαό και στη Μακεδονία που επιθυμούν την λύτρωση από αυτούς που τους εξαπάτησαν», ανέφερε.

Τόνισε πως ο κ Πάνος Καμμένος είναι τόσο αναξιόπιστος υπουργός Άμυνας που αμφιβάλλει πλέον για την αξιοπιστία της ίδιας μας της χώρας.

«Μην απορείτε που ο κ. Πάνος Καμμένος ξεπούλησε την Μακεδονία με παρόμοιες τακτικές. Επί της ουσίας των «καταγγελομένων» μια λέξη μόνο: κουταμάρες. Προσπαθεί να αλλάξει γήπεδο για να ξεφύγει από την Τούμπα. Μάταιο…» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου