ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τελεσίγραφο Ερντογάν – Aπειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο – «Γέμισε» με τουρκικά πλοία το Αιγαίο – Σε ετοιμότητα το Ελληνικό ΠΝ


Απειλητικός εμφανίστηκε απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα αντιμετωπίσει διαρκή απειλή, αν η Κύπρος συνεχίσει εκεί τις μονομερείς επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά πρόεδρος της Τουρκίας. 

Με λίγα απειλεί πολεμικά τόσο την Κύπρο, όσο και την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, διατύπωσε το σχόλιο αυτό σε ομιλία του στη δεξαμενή σκέψης Τσάταμ Χάουζ στο Λονδίνο.

Tην ίδια στιγμή, «γέμισε» το Αιγαίο με πολεμικά τόσο από την Τουρκία που διεξάγει ως γνωστόν συνεχώς προσομοίωση πολεμικών επεισοδίων , αλλά και από την ελληνικά πλευρά και το ΠΝ που γνωρίζει κάθε σπιθαμή του ελληνικού Αρχιπελάγους και έχει » τα μέτρα των Τούρκων» που προσπαθούν να ξεμυτίσουν σε μια 1000% ελληνική θάλασσα.   

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις ασκήσεις «Λευκή Θύελλα-2018» και «Θαλάσσιος Λέων» που ξεκίνησαν από την  θάλασσα του Μαρμαρά και το Αιγαίο Πέλαγος έως  και την Ανατολική Μεσόγειο, …..«απλώνουν» πολεμικά πλοία ενώ «βράζει» η περιοχή έξω από τις συριακές ακτές από αμερικανικά , βρετανικά, γαλλικά και ρωσικά πολεμικά πλοία που κάνουν ελιγμούς μάχης και προβολή ισχύος .


Η τουρκική ναυτική άσκηση «Λευκή Θύελλα-2018», θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου.

Σκοπός της η ανάπτυξη των επιχειρησιακών  δυνατοτήτων  ανάπτυξης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε επίπεδο ετοιμότητας μάχης στην Α.Μεσόγειο , η  αναβάθμιση των πολεμικών δυνατοτήτων στο Αιγαίο, ώστε να είναι πανέτοιμο συμβάλλοντας στη διατήρηση της ασφάλειας στη θάλασσα.

Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν η Ναυτική  Διοίκηση Αιγαίου , αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλοία και άνδρες   του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα πραγματοποιηθούν  και βολές πραγματικών πυραύλων σε  θαλάσσιους στόχους  καθώς και  βολές  πυροβόλων  .

Στην  άσκηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 6 τουρκικές φρεγάτες και δύο υποβρύχια.

Την ίδια στιγμή διεξάγεται η τουρκική άσκηση  «Sea Lion – 2018» που είναι τύπου CSAR ( έρευνας και διάσωσης) στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.

Η  τουρκική Άσκηση  Έρευνας και Διάσωσης   πραγματοποιείται  σε δύο διαφορετικά σημεία που βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά της Λέσβου και της Χίου .

Συμμετέχουν Τουρκικές ειδικές δυνάμεις, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης , μία  1 φρεγάτα,  αεροσκάφος ΑΦΝΣ ,  ελικόπτερο διάσωσης, δύο αεροσκάφη μεταφοράς του Λιμενικού Σώματος,  και 3 κορβέτες.

H  Τουρκία επίσης  εκδίδει συνεχώς παράνομες Navtex για πολλές περιοχές του Αιγαίου  για την διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά. με τις Navtex που εξέδωσαν οι νεο-οθωμναοί προσπαθούν να απομονώσουν ελληνικά νησιά κάνοντας προσομοίωση πολεμικών επεισοδίων .

Με όλα αυτά συναγερμός έχει σημάνει στο ελληνικό Πεντάγωνο και τις Ένοπλες Δυνάμεις από την μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Αιγαίο για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων. Στρατιωτικές ασκήσεις που στόχο έχουν την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη μεγάλο αριθμό μονάδων (φρεγατών, ΤΠΚ, κανονιοφόρων και υποβρυχίων) στο Αρχιπέλαγος παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις, ενώ ετοιμάζεται για την άσκηση «Καταιγίδα»…τον Ιούνιο.

Την  ίδια στιγμή είναι ενεργοποιημένα τα ραντάρ του Στρατού στα νησιά και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα τόσο η αντιαεροπορική άμυνα όσο και οι Μοίρες των πολεμικών αεροσκαφών.

Τα «μάτια» και τα «αυτιά» του ελληνικού συστήματος επιτήρησης έχει πάρει  στην κυριολεξία «φωτιά» στο ελληνικό Αρχιπέλαγος , διότι οι Τούρκοι αναμένεται να προκαλέσουν ειδικά στο κομμάτι που αφορά τα θαλάσσια σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου