ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Απειλές από Άγκυρα μετά το άσυλο και στον δεύτερο Τούρκο: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι – Θα υπάρξουν συνέπειες»


Σκάνδαλο, απέναντι στο οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, χαρακτήρισε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, την χορήγηση ασύλου και στον δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα μας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν από αυτή την εξέλιξη.

Επεσήμανε πως, είναι απαράδεκτο «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους οκτώ στρατιωτικούς, να λαμβάνουν άσυλο και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, τη στιγμή μάλιστα που έκλεψαν ελικόπτερο των τουρκικών ένοπλών δυνάμεων για την διαφυγή τους.

Υπενθύμισε μάλιστα, πως, η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών επανειλημμένα, για το καλό των διμερών σχέσεων, ενώ, διερωτήθηκε, ποια θα ήταν η αντίδραση της Αθήνας, εάν η τουρκική πλευρά συμπεριφερόταν ανάλογα.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου ή όχι στους οκτώ Τούρκους θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι αποφάσεις υπέρ της παροχής προστασίας στους πρώτους δύο στρατιωτικούς ελήφθησαν από τις αρμόδιες επιτροπές ασύλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα τυχόν έκδοση των οκτώ στην γειτονική χώρα, λόγω ανησυχιών, ότι θα υποστούν βασανιστήρια και δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει συνδέσει ευθέως την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών με το μέλλον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου