ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ούτε τους βουλευτές του δεν έπεισε ο Αλ. Τσίπρας


«Ήρθα να υπερασπιστώ το φως». Η φράση αυτή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και την είπε χθες εκκινώντας την ομιλία του στη Βουλή. Έξι ώρες αργότερα, όταν η συζήτηση τελείωσε και τα φώτα της Ολομέλειας έσβησαν, πιθανότατα να μην έπεισε ούτε τους βουλευτές του, που σηκώθηκαν από… ανάγκη να τον χειροκροτήσουν, μήπως και πεισθούν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν, αφού ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν απάντησε σε τίποτα, ούτε καν στον βουλευτή του, τον Νίκο Φίλη που πήρε τον λόγο και ζήτησε να μην προχωρήσει η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Το μόνο που «αποκάλυψε» και φυσικά «ελέγχεται» είναι ότι ένας Κρητικός, ο Ζορζ Σφακιανάκης, ήταν η «πηγή» του πρέσβη Πολυχρόνη Πολυχρονίου, ο οποίος σχεδόν απεγνωσμένα ζητούσε τον «έλεγχο» του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Πέραν τούτου ουδέν!

Στον αντίποδα ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ο κ. Παπαδόπουλος λειτουργεί ως μεσάζοντας, κάτι που εκ του νόμου (που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011) απαγορεύεται ρητά. Να σημειωθεί ότι δεν ξεκαθάρισε ούτε καν αν η συμφωνία που υπάρχει στο τραπέζι θα συνεχιστεί ή αθόρυβα θα παγώσει. Εάν, πάντως, συμβεί το δεύτερο θα πρόκειται για μια ευθεία ομολογία ότι όντως υπήρχε κάτι… προβληματικό. Και φυσικά ακόμα κι αν προβληθεί η «ανθρωπιστική πλευρά του πολέμου Υεμένης – Σαουδικής Αραβίας», σίγουρα θα μιλάμε για μια εύκολη δικαιολογία προκειμένου να «κρυφτεί» η πραγματικότητα.

Το βασικό συμπέρασμα που εξήχθη από τη συζήτηση είναι ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα για να καλύψει τον συγκυβερνήτη του. Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτούσε αν πρόκειται για κάποιον εκβιασμό από πλευράς Καμμένου απάντηση δεν πήρε.

Κουβέντα επίσης δεν είπε όταν ο πρόεδρος της ΝΔ τον προκάλεσε να διαβάσει ολόκληρη την αλληλογραφία Ριάντ- Αθήνας που αναφέρεται στη δράση του Β. Παπαδόπουλου. «Σας είχαν προειδοποιήσει κύριε Τσίπρα για ρόλο Παπαδόπουλου. Ο πρέσβης σας. Κι αφού αρέσκεστε διαβάζετε μήπως θέλετε να διαβάσετε και το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο τέλος Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει επίσημη αποστολή Σαουδαράβων στην Ελλάδα;», ήταν φράση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτως ή άλλως πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν «βόλευε» τον πρωθυπουργό που έχει πάρει την (πολιτική) απόφαση να πορευτεί μέχρι τέλους με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ

Για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη υπόθεση σίγουρα δεν πρόκειται να τελειώσει σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προανήγγειλε άλλωστε, ενώ ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ προτίθενται να σταματήσουν την αναζήτηση της αλήθειας. «Μετά τις εκλογές όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλάξει, η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους – θα το βρείτε μπροστά σας, κύριε Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας ουσιαστικά τις… διαθέσεις του.
Το, δε, επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι η αντιπολίτευση χτυπάει την κυβέρνηση γιατί πετυχαίνει τους στόχους τις, μόνο ως… ανέκδοτο ακούστηκε στα αυτιά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου