ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Θα μας λιώσουν για να επιβιώσουν μόνο οι κατσαρίδες


Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι η φάρμα των ζώων και των ζωυφίων. Η καμήλα του Tσίπρα και η ανάπηρη σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου περιφέρονται στην ίδια έρημο. Είμαστε εμείς όπως μας κατάντησαν με τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές, τις προκαταβολές, την υπερφορολόγηση και την ποινικοποίηση της εργασίας μας.

Όσοι μπορούν ακόμη, συσσωρεύουν νερό στις καμπούρες τους. Οι περισσότεροι κυκλοφορούμε σαν φυματικές σαρανταποδαρούσες με μηνίσκο στα 25 από τα σαράντα πόδια κρατώντας σακούλες από ψώνια των Lidl.

Αυτό ήθελαν εξ αρχής. Μας το είπαν και δεν το καταλάβαμε. Τους αφήσαμε να υλοποιήσουν ανενόχλητοι το σχέδιο φτωχοποίησής μας, όχι γιατί τους ψηφίσαμε μία ή δύο φορές, αλλά γιατί συνεχίσαμε να τους ανεχόμαστε.

Πόσες από τις καμπούρες και πόσα από τα καλά σου πόδια να κόψεις ακόμη βλέποντας τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να συμπεριφέρονται σαν θρασίμια που πασχίζουν να μας πείσουν ότι είναι προτιμότερη η καταστροφή από τη δημιουργία. Ότι η ύφεση γεννά μεγαλύτερα πλεονάσματα από την ανάπτυξη.

Ας λουστούμε τώρα την επιτυχία τους. Τρία χρόνια μετά την ισοπεδωτική τους επέλαση στις ζωές μας, βαυκαλίζονται ότι το σχέδιό πέτυχε. Είναι η κυβέρνηση που προκάλεσε το σκληρότερο μνημόνιο από όλα για να έχει να λέει πως μας έβγαλε από τα μνημόνια. Σε λιγότερο από δύο χρόνια ψήφισαν 15 δισ. ευρώ μέτρα και έβαλαν 30 νέους φόρους για να μοιράσουν ελεημοσύνη 1,5 δισ. ευρώ.

Είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για την φτωχοποίηση του πιο παραγωγικού τμήματος της κοινωνίας για να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με έκτακτα επιδόματα τα οποία πληρώνει η δεξιά τσέπη μας στην αριστερή, και για να την ευχαριστούμε που την κρίσιμη ώρα δεν μας έβγαλε από το ευρώ. Είναι η κυβέρνηση που κρατά ομήρους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά για να λέει ότι αύξησε τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία όμως δεν αξιοποιεί.  Και εκείνη που ξεδιάντροπα παραδέχεται ότι αφανίζει τη μεσαία τάξη γιατί δεν μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε άλλη πολιτική.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που πανηγυρίζουν με τις ωμές παραδοχές των περί συνειδητής εξόντωσης των συνεπών και εργατικών φορολογούμενων. Οι ακραιφνείς συριζανελίτες (και όχι Αριστεροί) που χαίρονται επειδή σιτίζονται από το κόμμα ή από το δημόσιο, και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που ως απέθαντες κατσαρίδες συναλλάσσονται με την κυβέρνηση Τσίπρα κάνοντας μπίζνες δισεκατομμυρίων, ενόσω το Μέγαρο Μαξίμου διανέμει non papers για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής.

Έχουμε δει πολλά στα επτά χρόνια των μνημονίων, αλλά τέτοιο θράσος, ωμή εξαπάτηση και συλλογική υποτίμηση δεν έχουμε ξαναζήσει στη σύγχρονη ιστορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου