ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ" ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ


Ισλαμικό εκπαιδευτήριο - Η οργάνωση Greengate Trust, με έδρα στη Βρετανία, που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, έχει ως σκοπό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο Διαδίκτυο, τη διδασκαλία του Ισλάμ και την «παραγωγή της επόμενης γενιάς των μουσουλμάνων».
Διατηρεί ισλαμικό εκπαιδευτήριο (Madrasa) στο Ολνταμ, όπου οι πνευματικοί ηγέτες, όπως αναφέρεται, διδάσκουν τις αρχές του Ισλάμ και τη σύνδεση με τον Αλλάχ, διευκρινίζοντας πάντως πως λέει «όχι» στον φανατισμό και στη δικτατορία στο όνομα της θρησκείας.
Με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, η οργάνωση έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, τόσο στη Λέσβο, όσο και στην Ειδομένη, αλλά και στην Αθήνα. Μέλη της αποστολής της στη Λέσβο πρωτοστάτησαν το περασμένο διάστημα στη δημιουργία κοιμητηρίου στο νησί για τους μουσουλμάνους που χάνουν τη ζωή τους στα ναυάγια. Σε πρόσφατη ανάρτησή τους ανακοίνωναν με διθυραμβικό τρόπο τη δημιουργία «του πρώτου τζαμιού στη Λέσβο έπειτα από 300 χρόνια», με παρόμοιο τρόπο δηλαδή που το έκανε και ο μυστηριώδης αραβικής καταγωγής Βρετανός Αντονι Καν.
«Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, αλλά είναι μια αρχή, δόξα στον Αλλάχ», αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση, στην οποία η οργάνωση ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, τον Καν, για τις προσπάθειες και τη συμβολή του στη δημιουργία του αυτοσχέδιου τζαμιού. Παράλληλα, όμως, τον διαψεύδει, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεών της, δημοσιεύοντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε βρετανική τράπεζα, με κωδικό «Greece Projects» (ελληνικά προγράμματα), όπου καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τον οβολό τους.
Ο ίδιος ο Καν είχε ισχυριστεί μιλώντας στο «Εθνος» πως δεν ζητάει και δεν έχει εισπράξει χρήματα από πολίτες. Η δράση του Βρετανού προβληματίζει σοβαρά τις Αρχές. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε σχετική έρευνα τουλάχιστον για τις πολεοδομικές παραβάσεις του αυτοσχέδιου τζαμιού, μετά την κατάθεση φακέλου με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία από την Αστυνομία.
Αυτοψία στο τζαμί
Μηχανικοί του Δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν αυτοψία χθες και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία σκηνή που χρησιμοποιείται ως πρόχειρος χώρος λατρείας. Την ώρα της επίσκεψης ήταν δύο άτομα και προσεύχονταν, ενώ στη σκηνή υπάρχουν χαλιά στο έδαφος και ένα τραπεζάκι με το κοράνι πάνω του.

«Ως χώρος συνάθροισης χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία, την πυροσβεστική υπηρεσία, κ.ά., ενώ αν είναι χώρος λατρείας πρέπει να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. Διαπιστώσαμε ότι είναι ένας πρόχειρος χώρος λατρείας», περιορίστηκε να μας πει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Λέσβου, Ευστράτιος Τζιμής, προσθέτοντας ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη στον δήμο για το θέμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου