ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Χωρίς περικοπές οι συντάξεις βουλευτών και αιρετών στο νέο ασφαλιστικό!!!


Κόρακας κοράκου μάτι ΔΕΝ βγάζει! 3.600 ευρώ το μήνα οι βολευτές, 300 ευρώ το μήνα η γιαγιά και ο παππούς, 500 τα ΑμΕΑ 350 οι άνεργοι! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΓΙΔΙ ΕΛΛΗΝΑ;;;

Την πρόθεσή του να μην περικόψει περαιτέρω τις βουλευτικές και άλλες συντάξεις (τοπικών και αιρετών γενικότερα "αρχόντων") κατά την επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Την ίδια στιγμή ωστόσο επανέλαβε ότι θα μπει πλαφόν στο ποσό της καταβολής των συντάξεων που δεν θα ξεπερνά τα 3.088 ευρώ (από τα 3.600 ευρώ που είναι σήμερα), ανεξάρτητα από το αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της συμπολίτευσης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων, αλλά σημείωσε πως θα βάλει πλαφόν προκειμένου η καταβολή να γίνει δικαιότερη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι το ανώτατο ποσό που θα καταβάλλεται για μια σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 2.304 ευρώ , ενώ επανέλαβε πως ο αριθμός των ασφαλισμένων που λαμβάνει πάνω από 2.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 0,8% του συνόλου των συνταξιούχων.

Πάντως, παρά τις σχετικές εκκλήσεις του βουλευτή, δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση από το υπουργείο, προκειμένου να καταργήσει τις διαφορές που υπάρχουν στις καταβαλλόμενες συντάξεις μεταξύ των βουλευτών και ειδικότερα εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν και μετά το 2012.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υφυπουργός, στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 10 συντάξεις, 7 που παίρνουν 9, 335.000 που παίρνουν τρεις και 995.000 που λαμβάνουν τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου