ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τελειώσαμε! Οι Τούρκοι παίρνουν το Αιγαίο καταργούν τη βίζα και η κυβέρνηση κρύβεται...


Μόνο τυχαίες δεν είναι οι προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την Τουρκία, καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιήσουν άσκηση στο Αιγαίο, με την ονομασία "sea lion 2016".
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Τουρκία δεσμεύει περιοχές κοντά στην Σκύρο, τα Ψαρά, την Εύβοια και την Άνδρο, με χρήση πραγματικών πυρών, για τις εξής ημερομηνίες: 
9-12 Μαϊου
18 Μαϊου
23-26 Μαϊου
30 Μαϊου - 2 Ιουνίου
13-15-16 Ιουνίου
20-23 Ιουνίου
27-30 Ιουνίου.

Ωστόσο, βάσει των κανονισμών η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει NAVTEX, καθώς μόνο η Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία έχει το δικαίωμα να το κάνει, από τους σταθμούς εκπομπής του Ηρακλείου και της Λήμνου.
Προφανώς όμως η γειτονική μας χώρα αδιαφορεί για τους διεθνής κανονισμούς και επιχειρεί να ενισχύσει με κάθε τρόπο την παρουσία της στο Αιγαίο, ώστε να θέσει υπό αμφισβήτηση την Ελληνική κυριαρχία των περιοχών, που επιθυμεί να κατακτήσει.
Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και η στάση της Ε.Ε και συγκεκριμένα της Γερμανίας, καθώς γίνονται δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα.
Ως αποτέλεσμα, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προχωρά ένα βήμα παρακάτω τις απαιτήσεις του κα θεωρεί πως βάσει των συνεχόμενων προκλήσεων θα καταφέρει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα 17 νησιών του Αιγαίου!
 Το γεγονός αυτό επαληθεύουν και τα λεγόμενα των ευρωπαίων Αξιωματούχων, ότι η Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, για την κατάργηση της visa. Αν λοιπόν προχωρήσει η κατάργηση, η Τουρκία θα έχει καταφέρει να κερδίσει άλλη μια "μάχη" με την Ευρώπη και την Ελλάδα, οπότε και θα συνεχίσει με τις απαιτήσεις του για το Αιγαίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου