ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων κυριεύει την Ελλάδα - Ο Αβραμόπουλος (Εκπρόσωπος της) θετικός στην εμπλοκή ΝΑΤΟ για το "προσφυγικό"!!!


Η όποια πρόταση φέρνει πλησιέστερα διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πρέπει να εξετάζεται θετικά, δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εστιαστεί μόνο στο Αιγαίο, τόνισε μιλώντας στο Euronews ο Επίτροπος. 

«Πρέπει να το δούμε σαν μία νέα πρόταση, διότι όλος ο κόσμος έχει πλέον αντιληφθεί ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα», εξήγησε.

Επισημαίνοντας ότι αυτή η κρίση δεν είναι πλέον ζήτημα της νότιας Ευρώπης, αλλά πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να δούμε και αυτή την προοπτική συνεργασιών σε ένα ευρύτερο, ακόμα πιο διευρυμένο διεθνές περιβάλλον».

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια αυτά ούτως ή άλλως συνεργάζονται, σημείωσε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά διευκρίνισε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη Frontex «που είναι μια καθαρά ευρωπαϊκή υπηρεσία».

«Αυτά θα τα συζητήσουμε από τη στιγμή που θα υποβληθεί μια τέτοια πρόταση. Δεν πρέπει να την απορρίψουμε. Πρέπει να τη συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου