ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκική κορβέτα νοτίως της Ρόδου αμφισβητεί την Ελληνική υφαλοκρηπίδα!


Ως κίνηση αμφισβήτησης της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση τουρκικής κορβέτας στο έργο ιταλικού πλοίου το οποίο ποντίζει καλώδιο σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Συγκεκριμένα πριν λίγες ώρες, η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ» έπλευσε
στα διεθνή ύδατα Νότια της Ρόδου και Νοτιοανατολικά της Καρπάθου και δι’ ασυρμάτου ειδοποίησε το ιταλικό σκάφος «Odin Finder» ότι παρανόμως επιχειρεί σε μια περιοχή η οποία – κατά τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας - ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. 

Από την Αθήνα είχε εκδοθεί νωρίτερα ναυτική ειδοποίηση (NAVTEX) για τα έργα στην περιοχή.

Λίγο μετά την παρέμβαση της τουρκικής κορβέτας, στην περιοχή έπλευσε και η Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία βρισκόταν στην Κίναρο στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα του ελικοπτέρου Agusta Bell. 

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με τα πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε απόσταση 4-5 ναυτικών μιλίων από το ιταλικό. 

Σημειώνεται ότι η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου περιλαμβάνεται στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ στην τελευταία τριμερή Σύνοδο, στο πλαίσιο της ενεργειακής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου