ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κατά χιλιάδες οι αγρότες συνεχίζουν να έρχονται από όλη την Ελλάδα


Οι αγρότες αφήνουν τα μπλόκα και τις εθνικές οδούς και έρχονται στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος. Με πλοία, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα καταφθάνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα κατά κύματα στην Αθήνα και ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Αγρότες από 68 μπλόκα από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία ετοιμάζονται να κατασκηνώσουν στην Αθήνα. Ηδη έχουν στηθεί σκηνές στην πλατεία Συντάγματος. Μία πρώτη γεύση της έντασης έδωσαν οι αγρότες από την Κρήτη, οι οποίο έφτασαν τα ξημερώματα στον Πειραιά -περίπου 3.000- με τρία πλοία. 

Οι αγρότες από την Κρήτη πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ 
Οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα από το νησί στην Αθήνα εξαγριώθηκαν από τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων. Η απαγόρευση να πάει έξω από το υπουργείο ένα αγροτικό όχημα φορτωμένο με ντομάτες ήταν η σπίθα. Πρώτα οι αγρότες έτρεψαν σε φυγή τα ΜΑΤ, με τους άνδρες τους να τρέχουν έντρομοι να γλιτώσουν. 
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ είχαν σχηματίσει ένα τοίχος στην είσοδο του υπουργείο μην επιτρέποντας σε κανένα να πλησιάσει.
Η ένταση ανάμεσα στους αγρότες και τα ΜΑΤ μεταφέρθηκε από την πλατεία Καραϊσκάκη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες πέταξαν ντομάτες και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι αγρότες απάντησαν με πέτρες σπάζοντας τα τζάμια του υπουργείου.

Με αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία οι αγρότες του Ισθμού
Με αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία στην Αθήνα οι αγρότες από τον Ισθμό κατευθύνονται στην Αθήνα και την ίδια ώρα ενισχύουν τα μπλόκα τους. 

Οι αγρότες  αποφάσισαν να προπορεύονται τα αγροτικά αυτοκίνητα και να ακολουθούν τα λεωφορεία, που είναι δεκάδες, ενώ άφησαν στο μπλόκο όλα τα τρακτέρ, αφού από τη διαπραγμάτευση τους επετράπη να περάσουν έως τα Μέγαρα μόνο 30. Επιπλέον, ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα επεισόδια στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων για τα τρακτέρ «και γι' αυτό ξεκινάμε για την Αθήνα» ενώ τόνισε ότι το μπλόκο στον Ισθμό θα παραμείνει ενισχυμένο.

Συνεχίζονται οι αφίξεις των αγροτών στην Αθήνα από τη Δυτική Ελλάδα
Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχώρησαν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.
Η συμμετοχή των αγροτών είναι μεγάλη είπε ο Σάκης Μαυρόγιαννης, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας και όπως πρόσθεσε, «ο κάθε αγρότης αισθάνεται ότι πρέπει να είναι σήμερα στο συλλαλητήριο της Αθήνας».

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου Κώστας Πουρνάρας, «περισσότεροι από 2.000 αγρότες αναμένεται να μεταβούν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την χώρα, ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό».

Επίσης, λεωφορεία με αγρότες αναχώρησαν από το πρωί από τα μπλόκα του Κουρτεσίου της Μαραθιάς και του Αγίου Γεωργίου είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα είναι μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δεκάδες πούλμαν και αγροτικά από τη Νίκαια
Από το μπλόκο της Νίκαιας ξεκίνησαν δεκάδες πούλμαν με αγρότες, καθώς και ένα κομβόι 20 αγροτικών οχημάτων.

Εν αναμονή οι αγρότες στα Τέμπη, ανοίγουν το δρόμο γοα να περάσουν οι διαδηλωτές 
Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αγροτών ανοιχτά είναι απο το βράδυ της Πέμπτης τα Τέμπη με τους αγρότες να ανακοινώνουν ότι θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι.
Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. 

Η ΕΛ.ΑΣ ελέγχει ακόμα και τις καρότσες των φορτηγών για κρυμμένα τρακτέρ
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, 
'Η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.
Ενδεικτικό πάντως του πανικού που υπάρχει μήπως φέρουν τρακτέρ οι αγρότες στην Αθήνα είναι πως άνδρες της Τροχαίας σταματούν φορτηγά στα διόδια των Αφιδνών που έχουν κατεύθυνση την Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν το φορτίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου