ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

«Μαύρο» σε 5 μέρες για όσους εκπέμπουν χωρίς άδεια


Κατατέθηκε την Παρασκευή η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορά τα ΜΜΕ. Να σημειωθεί, πως η τροπολογία εξηγεί, πως σε πέντε μέρες κλείνουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Η εν λόγω τροπολογία δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα για στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια. Σύμφωνα με την τροπολογία τα κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια πρέπει να κλείσουν όχι σε τρεις μήνες που ανέφερε ο νόμος αρχικά, αλλά σε πέντε μέρες. Τονίζουμε, πως η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την στιγμή που θα υπογραφεί η τελική απόφαση.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυστηροποιούνται οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται τόσο για την DIGEA αλλά και για τους καναλάρχες που θα εξακολουθήσουν να εκπέμπουν. Σημειώνεται, πως η ποινή φυλάκισης πλέον ορίζεται σε 12 μήνες αντί για 6 μήνες με τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και 1 εκατ. ευρώ ενώ, όπως αναφέρεται θα κατάσχονται και τα μηχανήματα. Η τροπολογία σημειώνει, πως δεν αναγνωρίζονται ως φορολογικά έξοδα η διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε κανάλι που δεν έχει πάρει άδεια.

Δίνεται επίσης προθεσμία έξι μηνών, έτσι ώστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια να εκπέμπουν σε high definition. Τέλος, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (αντί του ΕΣΡ) περνά η αρμοδιότητα για την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων και τις κτιριακές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου