Πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος του ακραίου μειονοτικού κόμματος της Θράκης Τσαβούς μετέβη στα Γιαννιτσά και στη Βέροια. Στα Γιαννιτσά επισκέφτηκε τον τάφο του Γαζή Εβρενός, που έχει ανακατασκευαστεί από την ελληνική Πολιτεία, ενώ φρόντισε να φωτογραφηθεί στο τζαμί Ισκεντέρ του 16ου αιώνα, για να μας κάνει κριτική ότι το έχουμε εγκαταλείψει. Στη Βέροια επισκέφτηκε τα οθωμανικά μνημεία της πόλης που έχουν ανακατασκευαστεί, ενώ έψαχνε να βρει ερειπωμένα τζαμιά που έχουν παραμεληθεί. Ασχολήθηκε κανένας γιατί το έκανε; Οχι, αλλά μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ξέρουμε.
Πριν από δύο μήνες, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο Ερντογάν «έπαιξε» με την ιδέα να ορίσει πρωθυπουργό τον επιστήθιο φίλο του από τα Αρριανά Ροδόπης Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Τελικά τον όρισε υπουργό Εσωτερικών και προϊστάμενο των μυστικών υπηρεσιών. Ασχολήθηκε κανείς στην Ελλάδα πλην Ρουμπάτη γιατί; Σήμερα ξέρουμε.
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο οι Τούρκοι μετέφεραν δεκάδες μουσουλμάνους ετεροδημότες στη Θράκη, προκειμένου να ψηφίσουν στις εθνικές μας εκλογές. Και για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση η χριστιανική πλειονότητα δεν ήταν πλειονότητα στις κάλπες. Επί 60.000 ψηφισάντων προσήλθαν 30.000 χριστιανοί και 30.000 μουσουλμάνοι. Πενήντα - πενήντα. Το προξενείο, αξιοποιώντας τον εκλογικό νόμο και τις εσωκομματικές αντιδικίες στη Ν.Δ. που ευνοούσαν την εξουδετέρωση Στυλιανίδη, υλοποίησε το παλαιό του όνειρο: Να εκλέξει τρεις μουσουλμάνους βουλευτές στην τριεδρική περιφέρεια της Ροδόπης, προκειμένου να ισχυρίζεται ανέτως ότι έχει αλλάξει ο πληθυσμιακός συσχετισμός υπέρ της μειονότητας. Ασχολήθηκε τότε κανένας με αυτό; Οχι βέβαια. Αντιθέτως, σε μια πολιτική οικογένεια των Αθηνών άνοιξαν σαμπάνιες που ο Στυλιανίδης δεν θα μετείχε στην εσωκομματική κούρσα!
Πριν από ενάμιση χρόνο ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ έθεσε δημοσίως ζήτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου να ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης το είδος της αυτονομίας που θέλουν. Και το έκανε πού; Στο συνέδριο μιας γερμανοκίνητης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μειονοτήτων, η οποία -τάχα μου αυθόρμητα- αποφάσισε να διεξάγει το συνέδριό της στην Κομοτηνή και να θέσει ζήτημα -μαντέψτε- αναθεώρησης Συνθήκης της Λωζάννης. Ασχολήθηκε κανείς να ψάξει ποιοι έβαλαν τον Μετέ να το κάνει; Πριν από καιρό, τέλος, ίδρυμα που ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει ως επικεφαλής τον άνθρωπο που αποτελεί τον εκπρόσωπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα, οργάνωσε στη Θράκη συνέδριο με θέμα την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Μετά ταύτα έχει κανείς την πολυτέλεια να μην ασχολείται με την ουσία των δηλώσεων Ερντογάν, που ανοίγει εμμέσως πρώτη φορά θέμα συνόρων; Σε όποιον νομίζει ότι «δεν πρέπει» μία απάντηση αξίζει: Τον «ραντίζουν» και νομίζει ότι ψιχαλίζει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου