ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

15 τουρκικά πολεμικά πλοία βγήκαν στο Αιγαίο – Σε επιφυλακή οι ΕΔ


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ρόλο «τρομοκράτη» απειλεί να βάλει «φωτιά» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο – Στέλνει όλο το Στόλο μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου – Σε επιφυλακή οι ΕΔ ο Ρ.Τ. Ερντογάν μετά την δήλωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στην Κύπρο βγάζει στο Αιγαίο και τον Στόλο σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα «εχθρικό», μετά και τις εκκαθαρίσεις των «Γκιουλενιστών» αξιωματικών.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά, τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν εμφανιστεί στο Αιγαίο έπλεαν σαν μεμονωμένες μονάδες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κινούνταν σε μικρούς σχηματισμούς από τρία-τέσσερα πλοία ή έκαναν μικρής κλίμακας γυμνάσια.

Έπειτα από έξι μήνες απραξίας που ο τουρκικός στόλος έμοιαζε με… φάντασμα, πριν από περίπου 48 ώρες τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες και υποβρύχια, έκαναν μαζικά την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και έκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.


Τα τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια έκαναν ακόμη και νυχτερινά γυμνάσια, τη νύχτα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου προς την Παρασκευή 13 του μήνα γύρω από την περιοχή του κόλπου Ξηρού.

Οι κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων θεωρήθηκαν ασυνήθιστες, με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί μια μεγάλη περίοδος έξι μηνών σχετικής απραξίας.

Τα ναυτικά παρατηρητήρια στα νησιά αλλά και τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου που συμπτωματικά βρίσκονταν στο Αιγαίο για άσκηση έρευνας και διάσωσης το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής κατέγραφαν τις κινήσεις των Τούρκων προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της έντονης κινητικότητας που καταγράφηκε τη νύχτα της 12ης Ιανουαρίου λόγω της νυχτερινής άσκησης των Τούρκων, την ίδια ώρα που στη Γενεύη Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας διαπραγματεύονταν το Κυπριακό, την Παρασκευή οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις αναδιπλώθηκαν και ξαναμπήκαν στα στενά επιστρέφοντας στους ναυστάθμους τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου