ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου


«Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους».

Παίζει με τον πόνο και τα νεύρα των Ελλήνων η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, που για να δικαιολογηθεί με τις μειώσεις μισθών ισχυρίστηκε ότι ο κατώτατος μισός επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε μόνο 11 ευρώ. Ποιος διέλυσε τους μισθούς κυρά μου; Έλα να πάμε σε γνωστή Ελληνική αλυσίδα σουπερ μαρκετ να δεις πως δίνουν 250 Ε για 4ωρη απασχόληση. Μας δουλεύεις; Τις συντάξεις πόσες φορές τις μειώσατε; Για τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις τι έχεις να μας πεις; Αντί να ντρέπεστε εσείς και ο κολοτούμπας συνέταιρος σας στην φασιστική κυβέρνησή σας, έχετε το θράσος να ειρωνεύεστε και από πάνω τον εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό; 
Τα Σκόπια προωθούν πρόταση να μπουν στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYRO Μακεδονία. Απαράδεκτη κάθε σύνδεση με την υπερήφανη Ελλάδα! Τι δουλειά έχει ο υπουργός Εξωτερικών να πάει επίσκεψη σε μία χώρα που ξεπήδησε από το πουθενά, χρηματοδοτήθηκε από εχθρούς της πατρίδας μας και ήρθε εδώ και χρόνια να διεκδικεί όνομα και μέρος της Ελληνικής Ιστορίας μας; Τι δουλειά έχει εκεί η κυβέρνηση της δικής μας Ελλάδας; Σας αρέσουν τα αγάλματα του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου να τα βλέπετε σε πλατείες και δρόμους της ανύπαρκτης αυτής παραμυθοχώρας; Εφόσον το κάνετε δεν είστε αυθεντικοί Έλληνες εσείς. Τα Σκόπια είναι σα να ξεπήδησαν από χολιγουντιανή ταινία και επιτρέπεται στον εαυτό σας να κυκλοφορείτε σε δρόμους που έχουν Ελληνικά ονόματα; Σε ένα καθεστώς που έχει πολλάκις προσβάλει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες; Έχετε ήδη παραπλανήσει κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης τον λαό μας. Δεν σεβαστήκατε τις αποφάσεις του. Δεν σεβαστήκατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις που σας οδήγησαν να σχηματίσετε κυβέρνηση. Αλλά πώς να είστε Έλληνες αφού ποτέ δεν πιστέψατε στην σημαία μας, αρνηθήκατε πολλοί από εσάς να υπηρετήσετε την πατρίδα, δεν διαβάσατε επίσης ποτέ Ιστορία, Θεό δικό μας δεν σεβαστήκατε, γενικώς είσαστε από τα απλά έως τα σύνθετα στην κοσμάρα σας.
Σε τι κόσμο ζείτε κύριε Τσίπρα εσείς και ο υπουργός σας «παιδείας»; Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υποστήριξε σχετικά με την προφορική βαθμολογία (και πολύ καλά έκανε,) ότι «οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν αφόρητη πίεση από γονείς και μαθητές να βάλουν βαθμούς που δεν αξίζουν οι μαθητές, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, καθώς και ότι στους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει από αυτό τον ρόλο». Γιατί εσείς που πήρατε τα παιδιά σας μόλις αποκτήσατε υπουργική και πρωθυπουργική καρέκλα από τα Δημόσια σχολεία γιατί το κάνατε; Για να έχουν τα δικά σας παιδιά ευνοϊκότερες συνθήκες από τα παιδία του λαού, έτσι δεν είναι; Σα δε ντρέπεστε να προσποιήστε! Και συνεχίζω: Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τον κ. Παπαχρήστο να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις (προβλέψεις) του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί και σημειώνει: «Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του». Μας δουλεύεται κύριοι της κυβέρνησης; Από πού ξεπηδήσατε εσείς; Είστε παρθενογέννηση; Ποτέ δεν ακούσατε για χρηματισμό εφοριακών επί δεκαετίες; Ποτέ δεν ακούσατε ή δεν ξέρετε πως στο Ελληνικό Δημόσιο, Δικαοσύνη, Στρατό, πως εάν δεν είσαι του κόμματος που κυβερνά θέση ανώτερη δε λαμβάνεις; Και σας κακοφάνηκε που ο άνθρωπος είπε την αλήθεια;  Και προκαλέσατε συνεχίζοντας τη δήλωσή σας: «Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση. Τώρα τι να σας πω; Συνέχεια γίνεστε ρεζίλι από μέλη σας που υπηρετούν στο Δημόσιο. Η μία τραβάει τον σταυρό από τον λαιμό συναδέλφων της. Η άλλη πετάει στα σκουπίδια εικόνες της Παναγίας και του Χριστού. Τι μας εξασφαλίζει λοιπόν πως οι δικοί σας άθεοι (έστω μικρή μερίδα), δεν θα βοηθούν παιδιά από δικές σας οικογένειες και όχι αντικειμενικά πάντα; Δεν υποστηρίζω πως αυτή είναι η πλειοψηφία αλλά οι καθημερινές καταγγελίες αποδεικνύουν πως υπάρχουν.  Οπότε και η προσέγγιση που πολύ καλώς έκανε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι απόλυτα λογική.
Από όπου και εάν σας πιάσουμε κάθε μέρα βρωμάτε. Παντού ψέμα για να καλύψετε τα ακάλυπτα. Παντού σκορπάτε απογοήτευση. Πάντα κρίνεται βιαστικά (πόσα σχέδια νόμου έχετε πάρει πίσω έως σήμερα).  Δεν είχατε την εμπειρία να διαπραγματευτείτε στην Ευρώπη για το Ελληνικό χρέος. Γιατί την δική σας «σε όλα ναι»  ασχετοσύνη να την πληρώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες; Φύγετε! Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα μεγάλα Εθνικά θέματα που προκύπτουν και μάλιστα σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν ραγδαία. Έχετε μπλέξει μέσα σε όσα πρεσβεύατε τόσα χρόνια ως αιώνιοι φοιτητές, ως αντικαθεστωτικοί και αναλάβατε την κυβέρνηση λέγοντας ψέματα. «Δεν το έχετε» εμείς το βλέπουμε εσείς στραβωθήκατε από το χρήμα; Γιατί και σ’ αυτό κύριοι μεταξύ μας μιλάμε δεν ζείτε με όσα ψηφίζετε να ζήσουν οι άλλοι. Συν το χρήμα δωράκια Ξέρετε… τι εννοώ.
Μου θυμίζετε μία λαϊκή παροιμία που μου έλεγε η μητέρα μου όταν ζούσε. Ήμουν μικρός τότε, μέση οικογένεια, πολλές φορές ήθελα περισσότερα από όσα μπορούσα να έχω. Και μου έλεγε σοφά: «Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους». Κάπως έτσι είναι η εικόνα σας. Δεν φανταζόσασταν ούτε στα τρελά σας όνειρα πως θα βρισκόσασταν εδώ που σήμερα είστε. Και ειλικρινά δυστυχώς για την Ελλάδα βλέπουμε την αντίφαση στο μεγαλείο της. Αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνο…

Ο Γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου του «Κινήματος Ανατροπή» της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης  + Ιλαρίων (Θωμάς Κονσολάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου