ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αλβανική πρόκληση: «Σφαλιάρα της Ευρώπης στον ελληνικό πατριωτισμό και σε όλους τους Έλληνες οι δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου» – Τουρκία και Αλβανία «σφυροκοπούν» τη χώρα και το ΥΠΕΞ «κοιμάται»


Πριν από λίγα λεπτά, ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων PDIU,( συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση) Σπετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του «ανιστόρητου», αλλά καλά ενημερωμένου από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίου επίτροπου αποτελούν «σφαλιάρα της Ευρώπης στον ελληνικό πατριωτισμό » και κατ΄επέκταση σε όλους τους Έλληνες, αναφέρει ο αλβανικός τύπος..

Υπενθυμίζεται η σημερινή δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Μόνο τυχαία δεν είναι η σημερινή «σύμπτωση»…

Ο ίδιος μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών ότι  το  «το ζήτημα των τσάμηδων» δεν υφίσταται  και δεν έχει εισαχθεί προς διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας , στην κυριολεξία ξεσπάθωσε.


Μια ημέρα νωρίτερα όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε όλο το πακέτο « των ανοιχτών θεμάτων » με την Ελλάδα,  που έθεσε η αλβανική κυβέρνηση ενώπιον του Ευρωπαίου επιτρόπου  συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των τσάμηδων, αναφέρει το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων στην Αλβανία το balkanweb.com .

Λαμβάνοντας υπόψη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ο Ιντρίζι σημειώνει ότι η ανακοίνωση αυτή δείχνει μεγάλη αλαζονεία και δεν γίνεται καθόλου αποδεκτή.

«Λυπάμαι , μια χώρα της ΕΕ, που γέννησε έναν Αριστοτέλη να αντιδρά έτσι. Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μοιάζει με την ισχυρή αντίδραση των συμμοριών της γειτονιάς , γεμάτη αλαζονεία και είναι  απαράδεκτη. Ενώ δεν υπάρχει ένα «συγγνώμη» από τις ελληνικές κυβερνήσεις που σήμερα λένε ότι υπερασπίζονται τα  δολοφονικά εγκλήματα της συμμορίας του Ναπολέοντα Ζέρβα. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο ίδιος.

«Η δήλωση του Επιτρόπου Γιοχάνες αποτελεί ένα χαστούκι  για τον ελληνικό εθνικισμό και αποδεικνύει ότι το ζήτημα των Τσάμηδων  δεν είναι ούτε διμερές ,  ούτε πολυμερές , αλλά θεμελιώδες ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συνέχισε παραληρώντας ο ίδιος.

Δεν έχουμε κανέναν «φίλο», ούτε και εκεί που λογικά θα αναμέναμε μια ουδέτερη  τουλάχιστον «αντιμετώπιση» όπως είναι η ΕΕ.

Λίγες ώρες μετά την είδηση που δημοσιεύθηκε από το αλβανικό κανάλι Top Channel ότι ο επίτροπος διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Johannes Hahn, ανέφερε ως «αμφιλεγόμενο» το  θέμα μεταξύ της Αλβανίας και της  Ελλάδας, το ΥΠΕΞ εδώ στην Αθήνα αντέδρασε .

Σε ανακοίνωση του  « ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τον Επίτροπο να αποσύρει την δήλωσή του και να την διορθώσει, δεδομένου ότι σύμφωνα με Αθήνα, ο επίτροπος έχει παραβιάσει την εξουσία του παρεμβαίνοντας στις υποθέσεις των κρατών μελών, που δεν είναι σε   συζήτηση σχετικά με θέματα που δεν υπάρχουν».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ : « Η δήλωση του επιτρόπου Johannes Hahn είναι αναληθής και απαράδεκτη. Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα των Τσάμηδων είναι ανύπαρκτο και ως εκ τούτου, η χώρα μας δεν το έχει ποτέ αποδεχθεί ως θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ο Επίτροπος Hahn, με  τις ψευδείς δηλώσεις του , δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του  βάσει των ευρωπαϊκών διατάξεων, προκειμένου να προωθήσει το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 17 της Σύμβασης της Λισσαβώνας. Αυτό που τώρα έχει ζητηθεί και έχει την υποχρέωση να πράξει ο ίδιος σύμφωνα με το θεσμικό του  ρόλο, είναι  να παρέχει άμεσες εξηγήσεις,  για τις απαράδεκτες και ψευδείς δηλώσεις του» .

Πρόκειται όμως για την κορυφή του «παγόβουνου» ενός θέματος που θα το βρούμε μπροστά μας λίαν συντόμως.

Άλλωστε οι Αλβανοί μεθοδικά και με πολύ κόπο «εργάζονται» στις Βρυξέλλες για τον επηρεασμό των Ευρωπαίων αξιωματούχων τύπου Γιοχάνες εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 2007 Αλβανοί με επιστολές και προσωπικές συναντήσεις επηρεάζουν ποικιλοτρόπως τις όποιες αποφάσεις κατώτερων και μεσαίων αξιωματούχων .   

Η Αλβανία και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις  θέτουν το  συγκεκριμένο ζήτημα,  ανεπίσημα  κάθε φορά που ένας Έλληνας αξιωματούχος επισκέπτεται την χώρα .

Δεν κάνουν πίσω παρότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά από το 1945. Ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι δεν δίνουν την δυνατότητα για συμφωνία με την χώρα μας για την συλλογή των οστών  όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τα πεδία των μαχών του ελληνοαλβανικού πολέμου 1940-41. Κάτι που έπραξαν  όμως και με τους Ιταλούς αλλά και με τους Γερμανούς.

Συγχρόνως η συμπεριφορά του επίσημου αλβανικού κράτους έχει εκτραχυνθεί με την υφαρπαγή ελληνικής περιουσίας των Ελλήνων της Βορείου ηπείρου,  με διάφορα νομικά εκτρώματα , ενώ κατεδαφίζουν αυθαίρετα  ορθόδοξες εκκλησίες αιώνων , εκδιώκοντας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο λόγω προφανώς της ελληνικής καταγωγής του .

Οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις δυστυχώς δεν έπραξαν ουδέν για να σταματήσουν την αλβανική επιθετικότητα και τα «όνειρα» που έχουν για την χώρα μας.

Οι σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και από κοινού κινούνται στο προσκήνιο  πλέον εναντίον της χώρα μας .

Μόνο η στάση ενωμένων όλων  των Ελλήνων και οι κατάλληλες συμμαχίες με ομόδοξες χώρες  όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο και Βουλγαρία, αλλά και η ρωσική κάθοδο στα Βαλκάνια  θα μεταβάλει την κατάσταση  , διακόπτοντας την δυνατότητα να  εκτρέφεται  το «τέρας» του αλβανικού εθνικισμού,  που απαιτεί κιόλας από την πατρίδα μας απίστευτα και κυρίως ανιστόρητα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου