ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Γερμανικό σκάφος ζήτησε άδεια από την Τουρκία για έρευνες ανατολικά της Κρήτης!


Μέρα με τη μέρα οι Τούρκοι ξεδιπλώνουν την αναθεωρητική τους στρατηγική στο Αιγαίο και δεν αφήνουν να πάει χαμένη η παραμικρή ευκαιρία προκειμένου να αναδείξουν τις βλέψεις τους για τον έλεγχο του ελληνικού αρχιπελάγους....

Eτσι λοιπόν, άδεια από την Τουρκία ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, η οποία γράφει ότι χθες η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μια περιοχή 580 χιλιομέτρων προκειμένου να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Όπως μάλιστα γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ», χθες η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μια περιοχή 580 χιλιομέτρων προκειμένου να αναγκαστεί η Γερμανία να ζητήσει άδεια από την Τουρκία για το γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι άκρως προκλητικός επίσης: «Η άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο». Το πλοίο «Maria S. Merian» ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας.

Η «Μιλλιέτ» γράφει ότι εξαιτίας των ΝΑVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, ενώ Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό. Ωστόσο, τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου