ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ο τουρίστας Α.Τσίπρας παραδέχεται τα εγκλήματα του εις βάρος του ελληνικού λαού: «Δεν είχα αίσθηση και εμπειρία όταν ανέλαβα» – Αυτός ήθελε να μας σώσει…


Αυτά που ζούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες, ειδικά με τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και τις απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχουν.

Δείχνουν πώς ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε ένα «θέατρο σκιών», ανθρώπους που δεν ήξεραν τί τους γίνεται να μας βγάλουν από την οικονομική κρίση.

Οι δε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας με παντελή ανευθυνότητα, που βεβαίως έγινε ανικανότητα, κάνοντας τους κινδύνους για την Ελλάδα ακόμη πιο σοβαρούς.

Δεν θέλει κανείς απόδειξη γι’ αυτό φάνηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015. Για να μην πούμε και τί προηγήθηκε, όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων και πολλών ακόμη ανέξοδων εξαγγελιών.

Το πιο τραγικό απ΄ όλα το ομολόγησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Είπε πως δεν είχε ιδέα τι αναλάμβανε, δεν είχε καθόλου αίσθηση των κινδύνων και καμία εμπειρία στη διαχείριση ζητημάτων όπως η ελληνική κρίση (και που να βρει την εμπειρία εν τέλει ο άνθρωπος) και επέλεξε τους συνεργάτες τους με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση με αυτά μίας ομάδας που γνωρίζει (αφού ο ίδιος δεν γνώριζε) και έχει αίσθηση ότι το καράβι βουλιάζει προκειμένου να διασωθεί.

Τι είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Guardian» για να απαντήσει στις κατηγορίες του τέως υπουργού Οικονομικών και δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία τα μέσα ενημέρωσης γιατί προφανώς το εξέλαβαν ως… αυτοκριτική του πρωθυπουργού;

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται.

«Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αν είναι δυνατόν. Παραδέχεται ότι πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ως τουρίστας και έψαχνε τα κλειδιά που δεν του άφησε ο Αντώνης Σαμαράς και όταν τελικά κατάφερε να τα βρει και να καθίσει στη θέση του πρωθυπουργού άρχισε να παίζει… πασιέντζες.

Έταξε στον ελληνικό λαό πώς θα τον βγάλει από την κρίση χωρίς να έχει ιδέα τί σημαίνει κρίση και πώς μπορεί αυτή να ξεπεραστεί. Δεν γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος και ούτε είχε σχέδιο με λύσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας έπεσε «θύμα» των plan B ή plan Χ γιατί ο καθένας του πουλούσε μία ιδέα ως εξαιρετικό σχέδιο και αυτός έλεγε ναι αγνοώντας τις όποιες επιπτώσεις και τις συνέπειες της χώρας.

Ασφαλώς και γνώριζε το σχέδιο του Βαρουφάκη και ίσως είναι από τα σημεία που ο τέως υπουργός Οικονομικών λέει την αλήθεια, καθώς ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για τη θέση βάση των «πρωτοποριακών» του ιδεών, οι οποίες ωστόσο, όπως φάνηκε, ήταν ανεφάρμοστες.

Τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας στον «Guardian» πώς «έκανα λάθη, μεγάλα λάθη» προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρονταν στον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως το σχέδιό του ήταν «τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να μιλάμε».

Αυτές οι ομολογίες του κ. Τσίπρα δεν είναι αυτοκριτική.

Ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της αυτοκριτικής και αγγίζουν αυτά του εγκλήματος, εξ αμελείας ή εκ προθέσεως δεν έχει σημασία.

Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά τους πειραματισμούς του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του και θα πρέπει και οι ίδιοι να πληρώσουν.

Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να βγαίνει και να λέει «δεν είχα αίσθηση και εμπειρία». Τότε που πήγαινε;

Τι αναλάμβανε να διοικήσει, την οικογενειακή του επιχείρηση;

Την πέφτει μάλιστα στον Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνοντας πώς ο «Σόιμπλε ήταν το alter ego του» και πώς «τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».

Μπορεί και να συμβαίνει. Για να το λέει ο πρωθυπουργός κάτι περισσότερο θα ξέρει. Ο ίδιος όμως ο κ. Τσίπρας δεν έγινε ο κολλητός της κ. Μέρκελ την οποία παρακαλούσε συνεχώς για πολιτική λύση και της πρόσφερε της αβάντες για τι προσφυγικό;

Όσον αφορά στον Γ. Βαρουφάκη δεν θα μπούμε στην ουσία των λεγομένων του γιατί έχουν αναλυθεί. Εκείνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι πώς αυτά που αναφέρει στο βιβλίο του τα έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις που έχει δώσει.

Ωστόσο αυτές τις ημέρες λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις και γίνεται μία προσπάθεια από συγκεκριμένα ΜΜΕ να εξιλεωθεί «ο Γιάνης», γιατί πολιτικσ είναι αρεστός τώρα που επιτίθεται στην κυβέρνηση όταν και ο ίδιος φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου