ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Είσαι ανάπηρος; Στα σκουπίδια ...


Δεκέμβρης του 15, οι Άγιες Μέρες της γέννησης του Θεανθρώπου πλησιάζουν, όσοι έχουν τη δυνατότητα προγραμματίζουν ΠΩΣ θα περάσουν τις γιορτές, μόνο που στη χώρα μας, για ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας ο «ήλιος» δε βγαίνει… 

Γιορτές κάνουν μέσα στην αβεβαιότητα, μέσα στην εξαθλίωση, μέσα στην ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ που απλόχερα τους προσφέρει το «κράτος πρόνοιας» για πολλά χρόνια. Έχω γράψει αμέτρητες φορές για θέματα ΑΜΕΑ, δημοσίευσα διάφορες καταγγελίες που φωτογραφίζουν τον ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ στη χώρα μας….. 

Η επιλεκτική «ευαισθησία» τόσο πολλών συνανθρώπων μας, όσο και ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ πολιτικάντηδων, εξαντλείται σε «πρόσφυγες», μετανάστες, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ σύστημα μας, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ (η αν δεν εγιναν κοντεύουν) ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ . Ας βγει κάποιος να πει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα…..

Πάμε να δούμε το σημερινό «θέμα» (ανάθεμα), και θα τα πούμε στη συνέχεια…

«Ντροπή: Άφησαν στο έλεος του Θεού 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση! Κανείς από τους υπουργούς του δεν ενδιαφέρεται

Κραυγή αγωνίας των γονέων – Το οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση, όμως ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο ίδρυμα 480.000 ευρώ από νοσήλια που δεν έχει καταβάλει με αποτέλεσμα να απειλείται η λειτουργία του.

Με μια κραυγή αγωνίας οι γονείς 52 παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση τα οποία φιλοξενούνται στο πρότυπο ειδικό οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» ζητούν να καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να ομαλοποιηθεί η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Το οικοτροφείο που βρίσκεται στην Κάντζα δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση, η λειτουργία του όμως στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα νοσήλια που καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ για τα 52 παιδάκια με βαριά νοητική υστέρηση. Από το 2010 ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί την καταβολή των νοσηλίων και φτάσαμε σήμερα, Δεκέμβριο του 2015, που οι οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς τα παιδιά που ζουν στο ειδικό οικοτροφείο αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ!

«Τα παιδιά μας είναι αόρατοι πολίτες. Έχουν πολλαπλές αναπηρίες, αυτισμό, σύνδρομο Down…» εξήγησε η Ελευθερία Ζερβάκη πρόεδρος του ΔΣ του ειδικού οικοτροφείου μιλώντας στο Mega.

Στην ιστοσελίδα του οικοτροφείου αναφέρεται: «Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “Οι Αγιοι Ανάργυροι” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%».

Ο σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με μόνη επιδίωξη το όφελος των 52 προστατευομένων μελών του. «Η αγωνία μας είναι ποιος και πόσο θα στηρίξει τα παιδιά μας όταν δεν θα είμαστε κοντά τους» σημείωσε η κυρία Ζερβάκη και εξομολογήθηκε: «Έχουμε κουραστεί…».

Προφανώς στον ΕΟΠΥΥ και στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας, μέσα στα τόσα προβλήματά τους δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα 52 παιδιά του οικοτροφείου. Παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, πολλά από τα οποία δεν μπορούν καν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να αυτοεξυπηρετηθούν… Κι αν για ορισμένους γραφειοκράτες το οφειλόμενο ποσό των 480.000 ευρώ προς το ειδικό οικοτροφείο είναι ακόμη ένα από τα ελλείμματα που είναι δύσκολο να καλυφθούν, για τα 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση η οφειλή αυτή μπορεί να επηρεάσει την ίδια τους την ζωή.

Για το λόγο αυτό, απαιτείται η παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο, αφού σήμερα, μέσα στην τόσο μεγάλη οικονομική κρίση που τόσο πολύ έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων -πρωτ’ απ’ όλα- να φροντίζουμε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.»


Αδέλφια, ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ: Θα πουν κάποιοι, πως οι διάφοροι «αρμόδιοι» (που κακό χρόνο να έχουνε) λαμβάνουν μέτρα, για να λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα, καθώς και άλλα… Αλήθεια, ΤΙ ΜΕΤΡΑ, και ΠΟΤΕ τα λαμβάνουν; Όταν «λιγοστεύουν» τα θύματα τους; Αδέλφια, να πούμε μια αλήθεια, που δεν τη σκέφτηκε κανένας;, Στην ΙΔΙΑ κατάσταση με αυτά τα παιδιά, είμαστε ΟΛΟΙ….. Στο ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ. Πάρετε το χαμπάρι, απλά δεν πάσχουμε από τις παθήσεις αυτών των παιδιών. Μας έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ…… Η χώρα πάει κατά διαόλου, άσε που και αυτός έτσι όπως μας κατάντησαν δε θέλει ούτε να ακούσει για εμάς, οι πολιτικάντηδες κάνουν τα δικά τους παιχνίδια, κοιτούν πως θα σιγουρέψουν καρέκλες και «αξιώματα», στην υγεία πάμε από το κακό στο χειρότερο του χειρότερου, ΟΛΟΙ, όσοι έφυγαν και όσοι ηρθαν κάνουν τα πειράματα τους, ΠΑΙΖΟΥΝ με τις ζωες μας, και ο Θεός να βάλει το χέρι του μπας και σωθεί αυτή η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου