ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Προκαλεί το τουρκόφωνο κόμμα στη Θράκη: Μιλά για «150.000» Τούρκους και επιτίθεται στη Δικαιοσύνη


Ενώ παράλληλα προσεύχεται υπέρ του μεγαλοϊδεατισμού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Συρία.

«Οι προσευχές μας είναι μαζί με την Μητέρα Πατρίδα Τουρκική Δημοκρατία, ενώ ευχόμαστε οι μάρτυρες να έχουν το έλεος του Αλλάχ, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ήρωες και κουράγιο στις οικογένειές τους». 

Δεν πρόκειται για ευχές Τούρκων αξιωματούχων για την επιτυχή έκβαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας αλλά για την επίσημη θέση της επονομαζόμενης, “Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, που προσεύχεται υπέρ του μεγαλοϊδεατισμού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Το ακραίο μειονοτικό, “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”(D.E.B), που αποτελείται από Ελληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα εντείνει τις δημόσιες προκλήσεις του το τελευταίο διάστημα εν μέσω της ξέφρενης προκλητικότητας της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας. Προκλήσεις που αυξήθηκαν μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Θράκη φτάνοντας στο σημείο το ΚΙΕΦ να στρέφεται πλέον ανοιχτά και κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης. 

Ο πρόεδρος του τουρκόφωνου φορέα, που ιδρύθηκε το 1990 από τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ και στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 42.792 ψήφους ως πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Ροδόπη, Μουσταφά Αλή Τσαούς πραγματοποιεί συνεχείς περιοδείες στη Θράκη. Στις ομιλίες του και μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του ΚΙΕΦ επιχειρηματολογεί περί των ύπαρξης «150.000 Τούρκων» σε αυτή την περιοχή της ελληνικής επικράτειας παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο,τι ακριβώς δηλαδή υποστήριξε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κομοτηνή. 

Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων, “Κλαδί Ελιάς”, στη Συρία, αποτελεί «νόμιμο δικαίωμα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας». Οπως σημειώνεται, «ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης που δεχόμαστε διάφορες πιέσεις και διακρίσεις, μαζί με τις άλλες κοινότητες μουσουλμάνων και Τούρκων στα Βαλκάνια, δηλώνουμε πως προσευχόμαστε για την επιτυχία της επιχείρησης αυτής που γίνεται για να σταματήσει το αίμα και το δάκρυ στη Συρία, οι προσευχές μας είναι μαζί με την Μητέρα Πατρίδα Τουρκική Δημοκρατία, ενώ ευχόμαστε οι μάρτυρες να έχουν το έλεος του Αλλάχ, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ήρωες και κουράγιο στις οικογένειές τους». 

Εμείς τι να πούμε πλέον... Ελπίζουμε πως το Ελληνικό κράτος κάποια στιγμή θα σταθεί στο ύψος του και θα πράξει τα δέοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου