ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Πλησιάζει η ώρα που θα «μιλήσουν» τα όπλα; – Στο Καστελόριζο η ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ φορτωμένη με Harpoon – Και δεν είναι το μόνο πλοίο του ΠΝ στη περιοχή…


Τα πλοία του Στόλου εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται αναπτυγμένα σε περιοχές του Αιγαίου που η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» ή κρίση, πλήρως φορτωμένα με πυραύλους και βλήματα τα οποία είναι ικανά να στείλουν στον πάτο του Αιγαίου τα τουρκικά.

Στο Καστελόριζο βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες η «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ» με το πλήρωμα της να είναι σε άμεση ετοιμότητα, τις μηχανές αναμμένες και τα όπλα στραμμένα στα ανατολικά. Επισήμως το πλοίο βρίσκεται εκεί για την 70η Επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου του 1948 τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επισήμως στην Ελλάδα.

Ανεπισήμως ωστόσο το πλοίο έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Navtex που περιλαμβάνει και τον χερσαίο χώρο του Καστελόριζου για την διεξαγωγή άσκησης. Μάλιστα έχουν βαπτίσει το ελληνικό νησί «χερσαίο τουρκικό χώρο».

Και επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, στην περιοχή δεν βρίσκεται μόνο η «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ», αλλά και άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και ο νοών νοείτο…

Να σημειώσουμε ότι οι Ελληνικές Δυνάμεις είναι σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ εκτός της «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ» που είναι εξοπλισμένη εκτός των Άλλων και με τέσσερις εκτοξευτές Κ/Β HARPOON.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος: 56 m Πλάτος: 8.30 m Βύθισμα: 2.70 m Εκτόπισμα: 364 tn Μέγιστη Ταχύτητα: 33.5 knots Αυτονομία: Πάνω από 1000 ν.μ. Οπλισμός : 1. Δύο πυροβόλα OTO-MELARA 76/62 2. Δύο δίκανα πυροβόλα EMERLEC 30mm 3. Τέσσερεις εκτοξευτές Κ/Β HARPOON κατασκευής BOEING. 4. Δύο Τ/Σ TORO S 5/3 με κατευθυνόμενες Τ/Λ SST-4. Πρόωση : Τέσσερεις κύριες μηχανές MTU με μέγιστη ιπποδύναμη 3750HP ανα μηχανή. Πλήρωμα: 45 άνδρες

Πέραν της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για άσκηση στο Καστελόριζο, εξέδωσε χθες μία ακόμη με την οποία δεσμεύει έως τις 30 Απριλίου περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου