ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Έπεσαν τα social media για τον «υφυπουργό Κουβέλη» – «Είχα δύο επιλογές: Survivor ή υπουργός» (εικόνες)


Το παραμικρό έλεος δεν φαίνεται να παραχωρούν οι Έλληνες πολίτες στον Φώτη Κουβέλη. Το κράξιμο στον νέο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας δεν έχει κανένα προηγούμενο. Βέβαια, δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει παρόμοια οικειοθελή απεμπόληση αξιοπρέπειας από πολιτικό, με αντάλλαγμα μια (υπο)καρέκλα στο υπουργικό συμβούλιο.

Το ότι ο Φώτης Κουβέλης, πρώην σταυροφόρος υπέρ μιας ασυμβίβαστης αριστεράς, πρώην εταίρος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και παρ’ ολίγον υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε σαν πιστό σκυλάκι να αρπάξει το κόκκαλο που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν εγγράφεται μόνο στο ατομικό του βιβλίο πεπραγμένων. Είναι ένα σαφές δείγμα, αφ’ ενός της ένδειας πολιτικού προσωπικού που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην κυβέρνηση, αφ’ ετέρου καταδεικνύει τον αθεράπευτο οπορτουνισμό και την εξουσιομανία σαν κυρίαρχο πολιτικό ήθος.

– «Στο τσίρκο το μεγαλύτερο νούμερο βγαίνει πάντα όταν κοντεύει το τέλος της παράστασης». – «Είχα δύο επιλογές: Survivor ή υπουργός». – «Να κάνω όλους τους σαλτιμπάγκους καραγκιόζηδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας υπουργούς. Mission accomplished». – «Άμα μπουν οι Τούρκοι ο #Κουβελης θα τους πει ‘εγώ δεν συμφωνώ με αυτή σας την πράξη και αποχωρώ’». – «Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει, αν δε φύγει ποτέ και περιμένει υφυπουργείο είναι ο #Κουβελης». Μερικά μόνο από τα ξεκαρδιστικά και εξαιρετικά εύστοχα σχόλια δεκάδων χρηστών του twitter, τα οποία συνθέτουν τον «φόρο τιμής» που ταιριάζει ιδανικά σε έναν πολιτικό που ορεγόταν τον τίτλο του πρώτου πολίτη της χώρας και κατάντησε να υπηρετεί σαν υποτακτικός πρόσωπα που επανειλημμένα είχε αποκηρύξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου