ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τούρκος Πρέσβης στη Βαγδάτη: «Η Τουρκία θα επεκταθεί και πάλι στη Μοσούλη» – Προκλητικός χάρτης με Δυτική Θράκη, Κρήτη και Δωδ/νησα


Προκαλεί βάναυσα ο τουρκικός τύπος με την δημοσιοποίηση χάρτη που δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της νέο-οθωμανικής ηγεσίας και τα σχέδια τους για την Ελλάδα.   

Το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία» σε ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο  με προκλητικότατο χάρτη που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Star, και ο οποίος περιλαμβάνει, Δυτική Θράκη, Κρήτη , Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου με κόκκινο χρώμα σαν να …ανήκουν στην νέα –οθωμανική αυτοκρατορία του Ερντογάν.

Ο  πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βαγδάτη μιλώντας στην εφημερίδα Star, για τις σχέσεις «Τουρκίας-Ιράκ» …ανέφερε επί λέξη ότι η χώρα του θα είναι εκεί και πάλι στη Μοσούλη ».

Ο ίδιος τόνισε σε μια δήλωση προς τον Τύπο, ότι η Τουρκία είναι εδώ  πολύ σημαντική και η απουσία του προξενείου της Μοσούλης ήταν εμφανής .

Πρόκειται για την άσκηση μιας οθωμανικού τύπου πολιτικής από όλους του υπαλλήλους της σημερινής Τουρκίας σε όλα τα μήκη και πλάτη .

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Ερντογάν είχε δηλώσει παλαιότερα και συνεχίζει να δηλώνει ότι : «τα σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την σημερινή χώρα μας α. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».


«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», πρόσθεσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή τα «σύνορα καρδιάς» που αποτυπώνονται με τον προκλητικό χάρτη «πιάνουν¨ και την Βουλγαρία και την πόλη Κάρνταζλι …την οποία εποφθαλμιούν οι νεο-οθωμανοί.

«Απαράδεκτες και μη εποικοδομητικές» χαρακτήρισε η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχάριεβα τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος περιέλαβε στα «σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας και τη βουλγαρική πόλη Καρταζλι (κατεξοχήν εστία της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία).

«Εδώ στα Βαλκάνια τα σύνορα άλλαζαν συχνά και ο καθένας μπορεί να έχει ευρέα όρια της ψυχής, αλλά τα σημερινά σύνορα των χωρών έχουν καθοριστεί βάσει διεθνών συμβάσεων», τόνισε η Εκατερίνα Ζαχάριεβα σε εμφάνισή της την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ.

Την προηγουμένη, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου, στο ίδιο πνεύμα, ανέφερε ότι:

«- Κάθε χώρα με πλούσια και μακρόχρονη ιστορία μπορεί να ισχυριστεί ότι τα πνευματικά και πολιτιστικά της σύνορα απλώνονται έξω από τα εθνικά.

– Αν η ρητορική των πολιτικών στις επιμέρους χώρες αποφασίσει να γυρίσει πίσω στο παρελθόν, πάντα θα μπορεί να περιγράφει σύνορα που διαφέρουν από τα σημερινά.

– Στην πράξη, τα σημερινά κρατικά σύνορα κατοχυρώθηκαν με διεθνείς συμβάσεις οι οποίες αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες και δεν υπόκεινται σε αμφισβήτηση ούτε σε επανεξέταση. Η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Τουρκίας έχουν άριστες διμερείς σχέσεις και δεν εξαιρούνται αυτών των διεθνών συμβάσεων».

Αυτά ετοιμάζει ο σουλτάνος με την συνδρομή Ρώσων και Αμερικανών που τον κοιτούν με απάθεια , ενώ  αφήνουν χιλιάδες Κούρδους, γυναίκες και παιδιά να γίνονται θύματα  στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων στην Αφρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου