ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

H Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό


Ο Τζέραλντ Κνάους σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων .

«Το  μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων προς της ΕΕ για το τι είναι απαραίτητο να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα νησιά», ...διαμηνύει ο επικεφαλής του thinktank European Stability Initiative,  Τζέραλντ Κνάους, ο οποίος θεωρείται ο  ιθύνων νους της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στην Τουρκία.


Καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο να αριθμούνται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά και σε αντάλλαγμα να προτείνει τι χρειάζεται από την ΕΕ για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο. 

Ο  Τζέραλντ Κνάους χαρακτηρίζει την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, «βαθιά ανεπαρκή», ενώ σημειώνει ότι η αποτυχία είναι συλλογική και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. 

Το πραγματικό πρόβλημα, όπως λέει είναι η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων. Η μεταφορά από τα νησιά σημειώνει απλώς ενθαρρύνει περισσότερες αφίξεις. 

«Η ΕΕ έχει κάνει το λάθος να αμελήσει να δεσμευτεί πώς θα βοηθήσει την Ελλάδα που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση ώστε ΕΕ να μπορεί να δράσει όπως πρέπει», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου