ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Λεφτά για την αναστήλωση Τζαμιού βρέθηκαν, για τους πολίτες που πεινάνε ΟΧΙ!


Πολλοί Έλληνες πολίτες πλέον δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν να βρουν φαγητό στα σκουπίδια. Μεγάλος αριθμός πολιτών πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Η φτωχοποίηση που έφεραν τα Μνημόνια δεν έχει προηγούμενο.

Σαν να μην έφτανε η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων τώρα ήρθε και η ηθική, αφού βλέπουμε ότι η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να «ξεπουλήσει» την ιστορία μας στους Σκοπιανούς.

Όπως διαβάσατε και παραπάνω υπάρχουν πολλοί Έλληνες οι οποίοι πεινάνε στην κυριολεξία. Η καταστροφή του μέσου ελληνικού νοικοκυριού είναι απόλυτη και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. Την ίδια ώρα λοιπόν που οι Έλληνες πεινάνε και χάνουν τα σπίτια τους (βλέπε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς), βρέθηκαν λεφτά για την αναστήλωση Τζαμιού.

Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου η αναστήλωση του ξεχασμένου και ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί, του μουσουλμανικού τεμένους στην οδό Σιγείου στη συνοικία Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. Φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Το Βαλιδέ Τζαμί της Μυτιλήνης είναι το παλαιότερο οθωμανικό τέμενος στην Μυτιλήνη, η κτητορική επιγραφή στο υπέρθυρο της πρόσοψής του δε, αποδεικνύει ότι κτίστηκε το 1615 στο κέντρο της, εκτός του κάστρου, μουσουλμανικής συνοικίας της πόλης επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο από του υπουργείο Πολιτισμού το 1981, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε η παραμικρή εργασία συντήρησης του μνημείου.

Εκτός από την επισκευή του κυρίως χώρου του τζαμιού, η μελέτη προβλέπει την επισκευή και στήριξη του μιναρέ του, αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Σημειώνεται ότι στο Πρόγραμμα «Φιλοδήμος» και στην περιοχή της Επάνω Σκάλας της Μυτιλήνης πάντα, εντάχθηκε με 1,375 εκατομμύρια ευρώ το έργο της επισκευής, ανακαίνισης και διαρρύθμισης των παλαιών σφαγείων της Μυτιλήνης για τη δημιουργία εκεί κέντρου ενημέρωσης και προβολής καθώς και πολυχώρου εναλίων αρχαιοτήτων.

Τέλος, στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου με φορέα εκτέλεσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε το έργο του εκσυγχρονισμού των μουσειακών αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα Ελληνάκια που δεν έχουν να φάνε δεν υπάρχει;

Λεφτά για τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους για 500 Ευρώ, δεν υπάρχουν;

Το πρόβλημα της χώρας είναι η συντήρηση των τζαμιών;

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την αδικία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου