ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Η ιστορία που κουβαλάς στην πλάτη σου αλήθεια δεν είναι μικρή.


Η ιστορία που κουβαλάς στην πλάτη σου αλήθεια δεν είναι μικρή. Τι κι αν προσπάθησαν να σου την πάρουν, τι κι αν προσπαθούν να σε κάνουν να την ξεχάσεις. Σ’ αυτό τον τόπο τίποτα δεν χαρίστηκε και πάντοτε με αίμα και περηφάνια οι φρουροί των οστών το προγόνων μας θυσιάστηκαν για τα όσια και ιερά της πατρίδος μας.

Από τον Μινωικό πολιτισμό μέχρι την νεότερη Ιστορία το γένος των Ελλήνων δεν αφανίστηκε.  Από το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα μέχρι την επανάσταση, αλλά και το έπος του 40 η  Ελληνική Ιστορία είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.
Μπορεί να περάσουν γενιές άδουλων πλασμάτων, γενιές δούλων, αλλά και πάλι το Ελληνικό πνεύμα είναι αυτό που υπάρχει, προϋπήρχε και θα υπάρχει ώστε την κατάλληλη στιγμή και πάλι ο Ελληνισμός να σηκώσει κεφάλι και να πρωταγωνιστήσει .

Τι μας ενώνει….

Ας αναλογιστούμε όλοι τι είναι αυτό που μας ενώνει και μας κάνει να αισθανόμαστε τον έναν πιο κοντά στον άλλο. Όσοι έχετε βρεθεί για πρώτη φορά στο εξωτερικό θα καταλάβετε ότι εκείνο που μας κάνει να νιώθουμε αδέρφια είναι η κοινή γλώσσα. Επίσης η κοινή θρησκεία η οποία έχει περάσει στο DNA μας και η κοινή Ιστορία.


Τα τρία αυτά πράγματα είναι εκείνα που πολεμούνται με λύσσα. Για την διατήρηση τους χρειάζεται πάθος και αγώνας, χρειάζεται η Ελληνική οικογένεια η οποία θα μεγαλώσει τη νέα γενιά δίνοντας της αξίες αλλά και ιδανικά. Κάτι τέτοιο έκαναν οι παππούδες μας αλλά και οι πρόγονοι μας.
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διαβρώνουν την κοινωνία μας, αυτό το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, δεν πρέπει να μας κάνει να απογοητευόμαστε. Πάντα σ’ αυτό το έθνος υπήρχαν Εφιάλτες, αλλά υπήρχαν και Λεωνίδες αλλά και Κολοκοτρώνιδες.

Η γενιά μας δεν σβήνει αλλά ούτε θα σβήσει ήρωες θα υπάρχουν πάντα. Ακόμα ηχούν τα οχυρά του Ρούπελ σε μια γενιά τελειωμένη όπως την είχε κρίνει μέχρι τότε η Ιστορία. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι αυτή η σπίθα που θα έρθει . Σίγουρα δεν θα υπάρξει νέος Μέγας Αλέξανδρος , δεν θα υπάρξει νέος Ανδρούτσος αλλά θα υπάρξουν νέοι με όραμα και θέληση για ένα καλύτερο μέλλον.

Το χρήμα πολλές φορές σε αυτό το τόπο έφερε την δυστυχία, διέφθειρε αυτοκρατορίες , διέσπασε τους  Έλληνες και τους έκανε αγνώριστους. Η Ελλάδα πάντοτε μεγαλούργησε σε εποχές κρίσης σε εποχές που δεχόταν επίθεση.  

Οι Έλληνες ποτέ δεν προδίδουν την Ιστορία τους, το βάρος που πάντα θα σηκώνουν στους ώμους θα είναι μεγάλο. Ας αναλογιστούμε την Ιστορία, στα χώματα αυτά είναι θαμμένα τα κόκαλα των παππούδων μας, των μανάδων μας, και των πατεράδων μας, αυτά πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Μην παραχωρείτε την χώρα μας σε κανέναν.  

Όλοι περήφανα ας αναλογιστούμε το παρελθόν κοιτάζοντας το μέλλον μέσα από τα μάτια τα δικά μας ή των παιδιών μας και τότε μόνο θα είμαστε άξιοι της ιστορίας μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου