ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Αντίο Ελλάδα: Ισοπεδώνουν τα εργασιακά, αφοπλίζουν τις ΕΔ, επιβάλουν νέους φόρους 2,6 δισ. ευρώ – Όλα για να σώσουν τις καρέκλες τους


Ισοπεδώνουν τα πάντα. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, διαλύουν ότι απέμεινε από τα εργασιακά και επιβάλλουν νέα φοροκαταιγίδα όταν διαπιστώνεται επισήμως πώς η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει προ πολλού τελειώσει. Θέλουν να πιουν το… αίμα των πολιτών δημιουργώντας στη χώρα, κυβέρνηση και δανειστές εικόνες Κατοχής.

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της β” αξιολόγησης ήρθε να καταδείξει πώς δεν υπάρχει σωτηρία. Όσο ζούμε θα πληρώνουμε. Τα περί ρύθμισης του χρέους ή της εξόδου στις αγορές και η ανάπτυξη είναι το τυράκι στη φάκα που έχει στήσει το Μέγαρο Μαξίμου για να περάσει τα νέα προαπαιτούμενα από την Βουλή χωρίς να ανοίξει «κυβερνητικό ρουθούνι».

Γιατί αυτό είναι που τους ενδιαφέρει. Πώς θα κρατήσουν τις καρέκλες τους και τους παχυλούς μισθούς του τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει, χάνει τις περιουσίες του και οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταντήσει φιλοδώρημα. Η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δίνει «μάχη» λένε οι πληροφορίες για να συγκρατηθεί και να μην τα δώσει όλα στους δανειστές. Τόσο σκληρή διαπραγμάτευση κάνει…

Έχουν συμφωνήσει στα πάντα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όπως έκαναν και προεκλογικά τάζοντας ελπίδες και εναλλακτικές λύσεις και εν συνεχεία υπέγραψαν το πιο σκληρό μνημόνιο και το υλοποιούν χωρίς ίχνος ντροπής.

Ας πάμε όμως στην ουσία. Ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή φέρνει φόρους 2,447 δισεκατομμύρια ευρώ που θεσπίστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αλλά και παρεμβάσεις 563,6 εκατομμυρίων ευρώ στο συνταξιοδοτικό.

Στο δημοσιονομικό πεδίο, προβλέπει ακόμη περικοπές 80,90 εκατομμυρίων ευρώ για μισθολογικές παρεμβάσεις, 88 εκατομμυρίων ευρώ από την άμυνα (θέλουν πάση θυσία οι δανειστές τον αφοπλισμό της χώρας και η κυβέρνηση τους τον κάνει δώρο) και αύξηση εσόδων εποπτευόμενων νομικών προσώπων κατά 12,50 εκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο των παρεμβάσεων διαμορφώνεται στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού αφαιρούνται από τον λογαριασμό 591,6 εκατομμύρια ευρώ λόγω του κοινωνικού πακέτου με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αυτό λέγεται παρηγοριά στον άρρωστο που κινδυνεύει να πεθάνει.

Και σαν να μην έφθαναν οι φόροι έρχονται και τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να επιτευχθούν στις πλάτες πάλι των Ελλήνων πολιτών. Ο νέος προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 523 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τη δέσμευση στο μνημόνιο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ.

Την εκτίμηση αυτή η κυβέρνηση την στηρίζει στην τεράστια υπεραπόδοση των μέτρων λιτότητας που επέβαλε το 2016, τα οποία εκτιμά ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν αποφέρει πρωτογενές πλεόνασμα 1,09% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,032 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον στόχο που είχε τεθεί στο Μνημόνιο για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως μόλις του 0,53%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λιάνισαν στους φόρους τους πολίτες το 2016 και τους ήρθαν έσοδα κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια περισσότερα. Συγκεκριμένα για το 2016 προϋπολογίζονταν φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 48,431 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά, όπως φαίνεται, θα φτάσουν τελικά στα 50,477 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 η κυβέρνηση επιδιώκει να περικόψει τις δαπάνες κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ (προβλέπει κονδύλια 49,536 δισ. έναντι 51,017 δισ. φέτος) και επιπλέον να εισπράξει έσοδα 2,2 δισεκατομμύρια περισσότερα από φέτος (50,374 εκατομμύρια ευρώ έναντι 48,103 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016).

Πέραν δε τις φοροκαταιγίδας έρχεται και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Κατοχικού Ταμείου. Για το 2017 προβλέπονται αποκρατικοποιήσεις της τάξεως των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα ξεπουληθούν τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, οι ραδιοσυχνότητες στη διαπλοκή που κατήγγειλε η κυβέρνηση, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, η Αφάντου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΣΦΑ και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Όλα θυσία στο βωμό των ορέξεων των δανειστών για να μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και να συνεχίσει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και άφησε στη μέση αυτή του Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου