ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αν πολιτικός αρχηγός έλεγε «Ζήτω η Ελλάς»!


Ένα παιδικό ποίημα που μάθαιναν παλαιότερα οι μαθητές στο σχολείο έλεγε: «Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό. Κυματίζει με καμάρι, δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα γαλάζια και λευκή σαν τον αφρό». Στη σημερινή εποχή της ισοπέδωσης φτάσαμε στο άλλο άκρο. 

Η σημαία να γίνεται βορά στον κάθε ταραξία και ουδείς να ασχολείται. Να καίγεται σε ζωντανή μετάδοση και οι άντρες των ΜΑΤ (προφανώς κατόπιν εντολής) απλά να κοιτούν. Και το εξωφρενικότερο όλων, στελέχη του σημερινού κυβερνώντος κόμματος να λένε δημοσίως, στην τηλεόραση, χωρίς ντροπή, ότι η σημαία «είναι ένα απλό πανί». Κι όμως!

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μέγιστη εθνική γιορτή αυτή του Πολυτεχνείου, η οποία κάθε χρόνο τιμάται με μια (ξεπερασμένη πια) πορεία, που στην κεφαλή της έχει... την ελληνική σημαία! Ιδού ο παραλογισμός των ανθρώπων...

Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Η απάθεια της κοινωνίας μας μπροστά στη βεβήλωση του εθνικού συμβόλου που κουβαλά την τιμή στους προγόνους μας. Η αδιαφορία για την ισοπέδωση κάθε αξίας και η προσπάθεια παραπλάνησης της νέας γενιάς. Διότι η σημαία δεν συμβολίζει το κράτος (όπως τεχνηέντως υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές της Αριστεράς), αλλά τις μνήμες και τους αγώνες του έθνους. Αναρωτιέμαι αν κάποιος έκαιγε δημοσίως τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα άκουγε την επόμενη ημέρα... Τότε προφανώς τα κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου δεν θα μιλούσαν για ένα «απλό πανί» που κάηκε, αλλά θα έψαχναν να βρουν τους φασίστες που τους προσέβαλαν!

Λίγες ώρες προτού συμβεί το θλιβερό περιστατικό με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκφωνούσε (ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων) την ομιλία του από το νέο κτίριο του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Στο φόντο κυριαρχούσαν τρεις σημαίες: η ελληνική, η αμερικανική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ουδείς ενοχλήθηκε ή (ούτε από την «ευαίσθητη» Αριστερά) το σχολίασε αρνητικά. Αναρωτιέμαι, όμως, πόσες φορές ο κ. Τσίπρας (ή άλλος πρωθυπουργός) έκανε δημόσια ομιλία έχοντας πίσω του ένα δάσος με ελληνικές σημαίες; Ποτέ! Αν κάποιος πρωθυπουργός το τολμούσε, αναρωτιέμαι τι θα άκουγε την επόμενη ημέρα...

Αλλη μια λεπτομέρεια άκρως χαρακτηριστική της υποκρισίας που έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας. Ο Μπαράκ Ομπάμα τελείωσε την ομιλία του με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς» και καταχειροκροτήθηκε. Πότε το είπε αυτό τελευταία φορά Ελληνας πρωθυπουργός; Αν πολιτικός αρχηγός έλεγε αυτή τη φράση, αναρωτιέμαι τι θα άκουγε την επόμενη ημέρα...

Ο Ομπάμα, πάντως, δεν μίλησε με τέτοιον τρόπο για να μας καλοπιάσει. Ετσι εκφράζονται όλοι οι Αμερικανοί ηγέτες για την πατρίδα τους, επομένως θεωρούν φυσικό να το κάνουν και για τις άλλες χώρες.

Η Χίλαρι Κλίντον, κλείνοντας την ομιλία με την οποία παραδέχτηκε την ήττα της, είπε: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Και, φυσικά, την ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποίησε και ο Τραμπ στη δική του πανηγυρική ομιλία. 

Κανείς, όμως, στις ΗΠΑ δεν έσπευσε να πει τη Χίλαρι «εθνικίστρια» ή «φασίστρια», όπως θα έκαναν στην Ελλάδα οι διάφοροι «λογοκριτές» της πολιτικής «ορθότητας», αν Ελλην αρχηγός κόμματος τολμούσε να πει «ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα». Και να σκεφτεί κανείς ότι η Χίλαρι είναι η εκπρόσωπος της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.

Οπως φαίνεται, όμως, τόσο εκείνη όσο και ο Ομπάμα θέλουν να κρατήσουν μακριά από την Αμερική τη χαλάρωση της εθνικής ταυτότητας και την ισοπέδωση των αξιών.

Μπορεί να προωθούν τέτοιες «ιδέες» για τους άλλους λαούς, τον δικό τους όμως προσπαθούν να τον κρατήσουν ενωμένο, με κέντρο αναφοράς τα σύμβολά τους (τη σημαία, κυρίως) και τις παρακαταθήκες των προγόνων τους. Μάλλον έχουν καταλάβει κάτι παραπάνω από εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου