ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ελλάς το μεγαλείο σου: Παραγράφονται χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς


Κατάλαβες τώρα, γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΦΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;;;
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ... "ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΥΣ"... ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΑΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΝΑ ΣΕ... Γ@#&ΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ1
ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

Σε 2 μήνες, δηλαδή στα τέλη του 2016, παραγράφονται οι χιλιάδες υποθέσεις πλουσίων φυσικών προσώπων που περιέχονται στις διαβόητες λίστες της φοροδιαφυγής. 


Μετά την παρέλευση της περιόδου αυτής, το ελληνικό κράτος δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ελέγχων και επιβολής προστίμων για τα μαύρα εκατομμύρια που αποκαλύπτουν οι λίστες αυτές. 

Σημειώνεται ότι οι δανειστές έχουν απαγορεύσει ρητά στην ελληνική κυβέρνηση να δίνει προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων. 

Έτσι, οι υποθέσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων παραγράφονται οριστικά.

Οι λίστες αφορούν 1,3 εκατομμύρια φορολογουμένους που έκαναν παράνομα μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Γνωστές παθογένειες του ελληνικού συστήματος οδηγούν στην απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από έσοδα που θα μπορούσε να έχει το ελληνικό κράτος, από την επιβολή προστίμων για τις υποθέσεις αυτές.

Στους λόγους που καθυστέρησαν οι έλεγχοι στις εκατομμύρια αυτές υποθέσεις φοροδιαφυγής συγκαταλέγονται:

Η υποστελέχωση των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Η «προτεραιοποίηση» που δεν έκανε, ως όφειλε, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε οι φοροέλεγχοι να γίνουν κατά προτεραιότητα στις μείζονες αυτές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η έλλειψη ηγεσίας στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.), μετά την καρατόμηση του Δημήτρη Μασίνα από τη θέση του Διευθυντή στο τέλος Σεπτεμβρίου και την παραίτηση του Υποδιευθυντή της υπηρεσίας Σταύρου Γαρδέρη.

Η απροθυμία του υπουργείου Οικονομικών να έλθει σε κόντρα με τους δανειστές ζητώντας παράταση άλλων 6 μηνών ώστε να μην παραγραφούν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να βεβαιώσουν τα πρόστιμα που θα προέκυπταν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου