ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο!


Σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια προχωρά η Άγκυρα, η οποία φαίνεται να κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες για πρώτη φορά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προαναγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως που εμπεριέχει την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα το Καστελόριζο.

Η NAVTEX δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ, προαναγγέλλοντας ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, για μία ημέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών. Η Αθήνα απάντησε σήμερα με αντι -NAVTEX, δηλαδή έστειλε ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις να κληθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας.

Η τουρκική ΝΑVTEX εξεδόθη λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος μίλησε και πάλι για «τα σύνορα της καρδιάς μας» και τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη και δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου