ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Έτσι θέλουν να μας τινάξουν στον αέρα!Η τουρκία απείλησε με χτύπημα στην Ελλάδα-Ο θεός να βάλει το χεράκι του...και η Παναγία μαζί γιατί με τσίπρα-καμμένο είμαστε χαμένοι από χέρι


Με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2016 απειλεί η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

«Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την Ε.Ε. στο θέμα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην Neue Zuericher Zeitung (NZZ).

Στο ερώτημα της ελβετικής εφημερίδας πότε θα συμβεί αυτό, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε ότι «δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου», ενώ πρόσθεσε ότι η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της Ε.Ε. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτροκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό σημαίνει ότι η Τουρκία θα «αμολήσει» εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στις ακτές των ελληνικών νησιών, δηλαδή θα επαναληφθεί το προσφυγικό τσουνάμι του 2015.

Αυτή τη φορά όμως οι πρόσφυγες δεν έχουν δρόμο να φύγουν από την Ελλάδα, αφού η «Βαλκανική Οδός» έχει κλείσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας προκαλώντας στην Ελλάδα ανθρωπιστική καταστροφή και όχι μόνο.

Οι απειλές Τσαβούσογλου δεν πρέπει να εννοηθούν ως ξέχωρες με το αίτημα που έθεσε προ ημερών στο ΝΑΤΟ η τουρκική πλευρά για αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών πλοίων από το Αιγαίο.

Ούτε με τους σχεδιασμούς της Άγκυρας να καταλάβει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ.

Στέλνοντας η Τουρκία στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην πραγματικότητα «εξουδετερώνει» τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση από οποιαδήποτε πιθανή «εμπλοκή» στους σχεδιασμούς της για την ανασύσταση της «μεγάλης Τουρκίας».

Επίσης, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα μας στείλει θα αποτελέσουν, δυνητικά, προγεφύρωμα για τους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό σημαίνει κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου