ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τα πραγματικά «μηνύματα» που μεταφέρει ο Ομπάμα σε Ελλάδα και Ευρώπη – Αποδέχτες Τράμπ, ΝΑΤΟ και Ρωσία


Τις «Φωτιές» στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία θα προσπαθήσει να σβήσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος στην Ευρώπη με το ταξίδι του, μετά την εκλογή του Ν. Τραμπ , σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο.   

Ο Ομπάμα πραγματοποίησε  συνέντευξη τύπου λίγο πριν την αναχώρηση για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Ελλάδα, τη Γερμανία και το Περού, το οποίο είναι και το τελευταίο ως προέδρου των ΗΠΑ.

Ο εντολοδόχος της νέας τάξης πραγμάτων σύμφωνα  και με αντισυστημικά αμερικανικά ΜΜΕ ανησυχεί σφόδρα για την ολοκλήρωση του σχεδίου μετακίνησης εκατομμυρίων  μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη , και εδικά από τις αντιδράσεις πολλών χωρών να το υλοποιήσουν.

Ανάλογο «μήνυμα» θα μεταφέρει και στην χώρα μας εξαίροντας την συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό.  

Το έτερο σοβαρό πρόβλημα που έχει ενσκήψει αφορά την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ ως οργανισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο και την συνέχιση της μεταστάθμευσις αμερικανικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό έδαφος .

Ο ίδιος , θα προσπαθήσει να «διασκεδάσει» τις έντονες ανησυχίες των Ευρωπαίων    για την μελλοντική αμερικανική στάση στο ζήτημα των κονδυλίων της συμμαχίας και της στάσης του Ν.Τράμπ απέναντι στους ηγέτες της ΕΕ.

Άλλωστε για  μήνες, ο ίδιος ο Ομπάμα διαβεβαίωνε τους συμμάχους ότι ο κ. Τράμπ  δεν θα κέρδιζε  τον Λευκό Οίκο. Τώρα, ο ίδιος θα πρέπει να πείσει στους Ευρωπαίους συμμάχους ότι δεν πρέπει να φοβούνται για το μέλλον του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της προεδρίας του νέος Αμερικανού προέδρου .

Στη συζήτηση στο Οβάλ Γραφείο μεταξύ Ομπάμα και Τράμπ , έγινε γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατήρηση του πυρήνα των στρατηγικών  σχέσεων , και έτσι ένα από τα μηνύματα που θα είναι σε θέση να μεταφέρει ο Ομπάμα θα  είναι η δέσμευσή του προς το ΝΑΤΟ και την υπερατλαντική συμμαχία .

Το έτερο και «καυτό θέμα» αφορά την συνθήκη διατλαντικού εμπορίου ΤΤΙΡ  στην οποία εδώ και χρόνια ΗΠΑ και ΕΕ συζητούσαν κάτω από άκρα μυστικότητα όλες τις παραμέτρους και είχαν φτάσει σε ένα επίπεδο.

Προφανώς και για αυτό το ζήτημα ο Ομπάμα θα έχει να μεταφέρει ένα «μήνυμα» στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες καθησυχάζοντας όλους τους ανήσυχους Ευρωπαίους «υπάλληλους» όπως ο Τούσκ , Γιούνκερ και φυσικά την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που «ξεσπιτώνεται» ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ χειμωνιάτικα και φυσικά όχι το ελληνικό χρέος.

Η Ελλάδα αποτέλεσε για αυτόν έναν αναγκαίο  «σταθμό» στο ταξίδι του λόγω της παρουσίας τον Μάιο του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν,  και του τεράστιου ρωσικού ενδιαφέροντος του ιδίου για την γεωπολιτική θέση της χώρας μας.

Φοβούνται πραγματικά  οι Αμερικανοί ότι μια ενδεχόμενη « Ορθόδοξη Άνοιξη» , η οποία σημειωτέων ήδη  ξεκίνησε από Βουλγαρία και Μολδαβία, θα ρίξει τα Βαλκάνια ( Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Σερβία, Μαυροβούνιο) στην «αγκαλιά της Ρωσίας.

Αυτό που φοβούνται όμως θα γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες λόγω της ανέχειας, της ανεργίας, της εγκληματικότητας, και κυρίως λόγω της απληστίας του Ερντογάν που «απλώθηκε πολύ πέρα από το πάπλωμα του».

«Εστι δικης οφθαλμος ος τα πανθ ́ορα’,έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και είχαν απόλυτο δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου