ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΊΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΠΈΜΒΟΥΜΕ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΏΝ!


Την άρρηκτη σχέση της μνημονιακής εξουσίας με τον παρακρατικό βραχίονα των λεγόμενων «αντεξουσιαστών» αναδεικνύει η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τα επεισόδια που πραγματοποίησαν χθες αναρχικοί γύρω από τον Άρειο Πάγο. 

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί στις καταγγελίες τους, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», «η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών», με αποτέλεσμα «τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές». 

Στην επίσημη ανακοίνωσή τους, που αποτελεί και τον προπομπό για τα όσα θα επακολουθήσουν, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρει: «Τα επεισόδια στην περιοχή των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας». 

Οι αναφορές των αστυνομικών αφορούν τις συνεχείς εντολές που έλαβαν, ώστε να αφήσουν τους ταραξίες να διαφύγουν, πρακτική που έχει καταστεί πάγια, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι παρακρατικοί να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς την ανησυχία έστω και μίας ημέρας στο κρατητήριο, πριν αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν... άνωθεν εντολής. 

Ας μην απορούν τα όργανα της τάξης για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία δεν επιτρέπει να επέμβουν εναντίον των αναρχικών... 

Ο λόγος είναι απλός: μπορεί ανάμεσα στους παρακρατικούς να υπάρχουν και γόνοι υπουργών ή εφοπλιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου