ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εκθέτουν το άγαλμα του...Τούρκου (;;;) Aristo - Αριστοτέλη!


Με πανηγυρικό τρόπο οι Τούρκοι ανέφεραν ότι έγινε η αναστήλωση του αγάλματος του Αριστοτέλη από την αρχαία πόλη Assos, κοντά στα Δαρδανέλια, ο οποίος φυσικά όπως και όλοι οι αρχαίοι φιλόσοφοι ήταν… τουρκικής καταγωγής!...
Όπως αναφέρεται, μετά από επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος του Τσανάκ Καλέ, Muharrem Erkek, το άγαλμα αυτό που από το 2009 βρίσκονταν σε αποθηκευτικό χώρο, ανακαινίστηκε και τελικά εκτέθηκε σαν το σύμβολο της αρχαίας πόλης της Άσσος που βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου στον βορειοδυτική Μικρά Ασία.
Η διαδικασία ανακαίνισης του αγάλματος άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2015 και περατώθηκε αυτές τις μέρες, για να εκτεθεί το περίφημο άγαλμα σε κοινή θέα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τις ιστορικές θεωρίες του Κεμάλ Ατατούρκ, που ανανέωσε ο Τουργκούτ Οζάλ την δεκαετία του ογδόντα, ο Αριστοτέλης όπως και οι πλείστοι αρχαίοι φιλόσοφοι ήταν… τουρκικής καταγωγής!
Μάλιστα όπως διαφημίζεται στην Τουρκιά, ο μεγαλύτερος μαθητή του Αριστοτέλη ήταν ο τουρκόφωνος φιλόσοφος Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî, (δέκατος αιώνας), που έγραψε πολλά δοκίμια και μελέτες πάνω στην φιλοσοφία του Αριστοτέλη κατά από το πρίσμα του Ισλάμ και της ισλαμικής φιλοσοφίας. Ο Τούρκος λοιπόν Farabi θεωρείται ότι ήταν αυτός που έκανε γνωστό τον Arısto στην υπόλοιπη Ευρώπη και συνεπώς στον σύγχρονο κόσμο.
Μάλιστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου