ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ MARFIN! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΤΡΗΤΗΣ» ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ . ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ!


Ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού

Mε ομόφωνη απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του Θοδωρή Σίψα ο οποίος κατηγορείτο για την φονική επίθεση στη τράπεζα Marfin και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».

Κατέρρευσε λοιπόν η δικογραφία της διάτρητης Κρατικής Ασφάλειας. Αποδείχτηκε εν τέλει η πιο άχρηστη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ

Αφενός τους διέσυραν χωρίς στοιχεία και αφετέρου δεν απέδωσαν δικαιοσύνη στις οικογένειες των θυμάτων που περιμένουν από το 2010 να δικαιωθούν.

ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…

Οι δολοφόνοι παραμένουν ελεύθεροι και θα πρέπει κανονικά να πέσουν κεφάλια Αλλά με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορούμε να περιμένουμε;

ΤΙΠΟΤΑ!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του δυο κατηγορούμενους για την υπόθεση της Marfin. To δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του Θοδωρή Σίψα κατηγορούμενου για την φονική επίθεση στη τράπεζα Marfin όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».
Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως η οποία, νωρίτερα, είχε εισηγηθεί την απαλλαγή και των δυο κατηγορουμένων. Αναφερόμενη στον Θ. Σίψα η εισαγγελέας τόνισε πως παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή και του κατηγορούμενου για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ», Παύλου Άντρεεβ για τον οποίο επισημάνανε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία την συγκεκριμένη ημέρα.

Στις απολογίες τους και οι δυο κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία σχέση με την φονική επίθεση. Ιδιαίτερα φορτισμένος ο
Θόδωρης Σίψας είπε: «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Marfin από το 2011.Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» και περιέγραψε βήμα- βήμα το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Άρεως μέχρι και τη στιγμή που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.
«Ξεκίνησα από το Πεδίο του Άρεως όπου άφησα και την μοτοσυκλέτα μου. Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαρίστηκα με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη ημέρα(···)Όταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο
Άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο.
Έβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα» τόνισε ο κατηγορούμενος. Ο Σίψας υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας να βγουν ωστόσο όπως τόνισε δεν αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε η ζωή τους.
Εισαγγελέας : Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της Μαρφίν;
Κατηγορούμενος : Έμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί
Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν προσπάθεια να βοηθήσετε;
κατηγορούμενος : Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν Ματ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Σύνεδρος : Αναφέρεται πως έξω από κατάστημα ήταν κάποιος φίλος σας;
Κατηγορούμενος : Όχι μόνος μου ήμουν
Σύνεδρος : Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από χώρο αυτόν ή είχαν παρεισφρύσει άλλα άτομα;
Κατηγορούμενος : Η άποψη που υπήρχε ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.
Σύνεδρος : Και τι κόσμος είναι αυτός ;
Κατηγορούμενος : Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε… «Όταν έλαβα γνώση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Ο Παύλος Αντρέεβ με τη σειρά του απολογούμενος είπε πως δεν συμμετείχε καν στην πορεία.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» είπε.
Πρόεδρος : Πως η αστυνομία έφτασε σε εσάς;
Κατηγορούμενος : Αυτό δεν το ξέρω, η αστυνομία το ξέρει
Πρόεδρος : Ανήκετε σε κάποιο χώρο;
Κατηγορούμενος : Όχι σε κανένα. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τι κατηγορούμαι
«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» ανάφερε κλείνοντας την απολογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου