ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τουρκική εφημερίδα ρίχνει «λάδι στην φωτιά» στην εθνικιστική ρητορική Ερντογάν. «Έλληνες με στρατιωτικά δεν αφήνουν να χτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό»


Άρθρο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolou ρίχνει στην κυριολεξία « λάδι στην φωτιά» για την ανέγερση του πρώτου τζαμιού στην Αθήνα μετά από 200 χρόνια, δίνοντας αφορμή και για άλλες εθνικιστικές δηλώσεις από τον Ερντογάν. 

Το δημοσίευμα αναφέρει επώνυμα τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη ως συνταξιούχο επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να διαθέτει, σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, μια παραστρατιωτική ομάδα 30 ανδρών με ρούχα στρατιωτικού τύπου.

Η «ομάδα» αυτή ευρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και αντιτίθεται σφόδρα στην ανέγερση σε τοποθεσία του Ελαιώνα του νέου τζαμιού της Αθήνας μετά από έναν αιώνα.

«Η ομάδα αυτή αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριώτες» και έχει σχέδια να μετατρέψει την περιοχή σε ένα καταφύγιο αστέγων, μόνο για Έλληνες», γράφει ο αρθρογράφος.

«Το τζαμί θα είναι γεμάτο από τρομοκράτες και βρίσκεται σε έδαφος που κάποτε φιλοξενούσε μια πρώην ναυτική βάση. Αυτό είναι αδιανόητο», φέρεται να δηλώνει ο κ. Ιωαννίδης στο πρακτορείο Anadolu.

Οι πρώην εγκαταστάσεις, όπου το τζαμί έχει οριστεί να κατασκευαστεί, έχουν μεγάλες αλυσίδες και κλειδαριές που κρατούν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά από την πρώην στρατιωτική βάση.

Οι ομάδα του κ. Ιωαννίδη φοράνε όλοι στρατιωτικά ρούχα και καμουφλάζ και φυλάνε την περίμετρο και κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει ένα δεν λάβει άδεια από το ίδιο τον κ. Ιωαννίδη, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν επίσημα τζαμιά στη Βόρεια Ελλάδα, και σε περιοχές όπως η Θράκη, όπου διαβιούν μουσουλμανικές μειονότητες, εντούτις απαγορεύεται η δημιουργία επίσημων τόπων λατρείας για τους μουσουλμάνους σε άλλες περιοχές της χώρας, τονίζει το Anadolou.

Σχεδόν πριν από τρεις μήνες, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει την δημιουργία ενός Τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα, στην εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση του ναυτικού στην περιοχή του Βοτανικού.

Η ελληνική κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος που εκτιμάται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, σχεδόν τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι οικοδομικές εργασίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και οι Έλληνες αξιωματούχοι φαινομενικά δεν είναι σε θέση να σχολιάσουν το λόγο.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, σχεδόν πέντε μήνες ευρίσκονται οι άντρες του στην εγκαταλελειμμένη βάση, και κανείς από τις αρχές δεν προσπάθησε να σταματήσει τις δραστηριότητές τους.

Οι 30 άνδρες της ομάδας του, αναφέρουν ότι υπηρέτησαν όλοι τους στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού και είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την κατασκευή του τεμένους.

Ο ίδιος ο κ. Ιωαννίδης, φέρεται να αναφέρει ότι υπηρέτησε ως καταδρομέας στα νιάτα του, και μίλησε στο Πρακτορείο Anadolu, κάνοντας παράλληλα μια ξενάγηση των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Ιωαννίδης φέρεται να δηλώνει ότι θα σταματήσει με την ομάδα του την ανέγερση του Τζαμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου