ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Λαθροέπικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην Λέρο και μεις εδώ τους κτίζουμε τζαμιά στον Βοτανικό!


Το ΣτΕ ενέκρινε οριστικά την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό 
Εξαγριωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες που απαιτούν να φύγουν από τη χώρα, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη με ξύλα, πέτρες και... τσεκούρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από την βίαιη επίθεση....

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό μέσα στο οποίο «ταμπουρώθηκαν».
Οι μετανάστες όμως δεν πτοήθηκαν και πολιόρκησαν το κτίριο του Λιμενικού για αρκετή ώρα μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν. 
Στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.
Δηλαδή στην πλειοψηφία τους είναι παράνομοι μετανάστες.
Το περιβόητο hotspot που έστησε η Κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεσή των κατοίκων, μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα.
Την ίδια ώρα παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να προσεγγίζουν τη Λέρο και τα γύρω νησιά, να φιλοξενούνται στο hotspot, αλλά να παραμένει απλήρωτη η εταιρία που τους σιτίζει.

To νοσοκομείο της Λέρου και το Κρατικό Θεραπευτήριό της λειτουργούν σε καθεστώς μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η τουριστική κίνηση είναι τραγικά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές
Όλα μοιάζουν εκρηκτικά στο νησί και σίγουρα προκαλείται ανησυχία από το μέλλον και άλλων περιοχών στην Ελλάδα, όπως το κέντρο της Αθήνας το οποίο λόγω του τζαμιού του Βοτανικού θα συγκεντρώσει μεγάλους πληθυσμούς μουσουλμάνων.

 Το ΣτΕ ενέκρινε οριστικά την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό 

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο στάδιο για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους επί της Ιεράς Οδού στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων κάτι που θα δημιουργήσει έναν μουσουλμανικό θύλακα μέσα στο κέντρο των Αθηνών με όποιες συνέπειες θα αποφέρει αυτό στο μέλλον.
Το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών θα κατασκευαστεί (ουσιαστικά θα μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων εκεί που είναι το παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.
Η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αττική.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα  επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της  ανέγερσης του   Τεμένους.
 Αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε  κανένας δικηγόρος ως νομικός εκπρόσωπος του Μητροπολίτη  Πειραιώς, με αποτέλεσμα η αίτηση ακύρωσής του να απορριφθεί ως  ανομιμοποίητη.
Το  Δ΄  Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο  τον αντιπρόεδρο  Δημοσθένη Πετρούλια  και εισηγήτρια την Πάρεδρο  Ουρανία Νικολαράκου, με σειρά αποφάσεων του  (1458/2016, κ.λπ.),  απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι κάτοικοι.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν  ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών  χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως υποστήριζαν οι 111.
Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι  μέσα σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι «κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5%» μπορεί να ανεγείρονται ναοί και λατρευτικοί  χώροι.
Ούτε, όμως η ανέγερση αντιβαίνει στο νέο Οικοδομικό Κανονισμό σύμφωνα με το ΣτΕ, ενώ η τήρηση ή όχι των  όρων  δόμησης μπορεί να ελεγχθεί σε επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι ίδιοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013  και ζητούσαν την ακύρωση της χρηματοδότησης του επίμαχου έργου, αλλά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ 2399/2014 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου